Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ HIV
21/11/2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας    Ευόσμου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τον ιό HIV (ιός της Ανθρώπινης Ανοσο-ανεπάρκειας) και το σύνδρομο του AIDS (πρόληψη, προφύλαξη, θεραπεία). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκέμβριου 2019 στον χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου και ώρα 11:00πμ με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Ιατρό του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, κο Πρασσά Νικόλαο και θα έχει ως στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης του HIV μέσω της έγκυρης πληροφόρησης. Τα πρώτο περιστατικό AIDS στην Ελλάδα καταγράφηκε το 1981, ενώ σημαντική είναι η αύ-ξηση νέων κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) πάνω από το 80% των οροθετικών είναι άντρες. Η επιδημιολογι-κή επιτήρηση της HIV/AIDS λοίμωξης και οι συντονισμένες παρεμβάσεις ορθής ενημέρω-σης του πληθυσμού κρίνονται απαραίτητες, καθώς αποτελούν τους πυλώνες της αντιμετώ-πισης της επιδημίας HIV/AIDS.

  Κοινωνική Πολιτική (Εκδηλώσεις)
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΜΕΑ
19/11/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΑΜΕΑ» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6, τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  22-11-2019 και ώρα 10:00 π.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: Κατερίνα Φωτέα (τηλ. 2313.300913)

Τεχνική έκθεση…

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
19/11/2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιάστηκε, το βράδυ της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου, η έκθεση φωτογραφίας  με τίτλο “Θαλασσογραφίες”, που διοργανώσαν ο Δήμος μας με την Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας “Out of focus” στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο. Την όμορφη εκδήλωση έντυσε μουσικά το τμήμα σαξοφώνου του Δημοτικού μας Ωδείου.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και φίλοι της φωτογραφίας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΜΑΜ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΙΛΝΤΙ
19/11/2019

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η εκδήλωση – παράσταση με τίτλο: «Ιμάμ Ντολμά Μπαϊλντί, όλη η ιστορία». Πρόκειται για ένα βιωματικό παιδαγωγικό πρόγραμμα «Γεύσεις και Χρώματα», που εφαρμόστηκε σε εκατοντάδες μαθητές στο πλαίσιο πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας. Στόχος η ευαισθητοποίηση μαθητών ηλικίας 4 έως 12 χρονών, γονέων, παιδαγωγών αλλά και πολιτών.   Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το 2ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Αγωγής Υγείας του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»  παρουσίασαν την παράσταση με θέμα την πρόληψη της παχυσαρκίας για παιδιά και ενήλικες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο "Αλέξης Μινωτής".

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΡΝΙΘΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
19/11/2019

Αξέχαστες στιγμές ξεκαρδιστικού γέλιου, διασκέδασης και ψυχαγωγίας χαρίσαμε απλόχερα σε όλους όσους παρακολούθησαν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου την αξεπέραστη, διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη ''Όρνιθες'', από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου ''Καλλίστη'', σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της Μαριάνας Αλεξανδρή. Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αλ. Μινωτής», μεταξύ των θεατών βρέθηκαν Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, οι οποίοι απόλαυσαν το έργο, ενώ συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν από καρδιάς όλους τους συντελεστές της παράστασης που εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό για την επιτυχία της.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Ημερίδα με θέμα «Περιοχή χωρίς πλαστικό» («No Plastic Area»)
15/11/2019

Στις εργασίες της Ημερίδας με θέμα «Περιοχή χωρίς πλαστικό» («No Plastic Area») που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 15/11/19 από τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης με στόχο την μείωση των πλαστικών  για τη προστασία του περιβάλλοντος, παρέστη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
4ο Thessaloniki Summit
15/11/2019

Πραγματοποιείται το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου 2019 σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το 4ο Thessaloniki Summit με τη συμμετοχή στελεχών και εκπροσώπων εταιριών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας και του εξωτερικού αλλά και την παρουσία Ελλήνων υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις εργασίες του Thessaloniki Summit βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, φορέων και οργανισμών.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
STAY TUNED - Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου
15/11/2019

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «URBACT III, Implementation Νetwork» με τίτλο «STAY TUNED - Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου» ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης εκπόνησε 3 πρότυπους οδηγούς για μαθητές, για γονείς και για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο στους Αμπελόκηπους.

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Επαναπρογραμματισμός/επαναεγκατάσταση BMS κλιματισμού Πολιτιστικού Κέντρου Μενεμένης
15/11/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση «Επαναπρογραμματισμός / επαναεγκατάσταση BMS κλιματισμού Πολιτιστικού Κέντρου Μενεμένης» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6  , τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα  18-11-2019 και ώρα 11:00 π.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:
Μπήττας Νίκος (τηλ. 2313.300942)

Τεχνική Έκθεση

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Παράσταση με θέμα την πρόληψη της παχυσαρκίας για παιδιά και ενήλικες
14/11/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Αθλητισμού-Πολιτισμού προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους σε μία μοναδική παράσταση με θέμα την πρόληψη της παχυσαρκίας για παιδιά και ενήλικες την Παρασκευή 15/11 στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο "Αλέξης Μινωτής" με τίτλο "Ιμάμ Ντολμά Μπαϊλντί: όλη η ιστορία". Είσοδος ελεύθερη.

Αφίσα

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας
13/11/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας ( 20/11/2019) , με αφορμή την κατάταξη της συγκεκριμένης νόσου ως την τέταρτη αιτία θανάτου διεθνώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική διάλεξη την Δευτέρα 18/11/2019 στις 10:30 το πρωί, στο Δημοτικό  Πολυϊατρείο με ομιλήτρια την Πνευμονολόγο Κα Σιωνίδου Μαρία. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης αυτής της νόσου, για την αποφυγή της δυσμενούς εξέλιξής της.

Αφίσα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος
13/11/2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) με σκοπό την εκλογή μελών του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και ακολούθως Προέδρου.
Τη Γ.Σ. της ΕΝΠΕ συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που ανοίγονται και ιδιαίτερα στη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Διαβάστε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
  Προσλήψεις - Προκηρύξεις
Θεατρικη παράσταση "Όρνιθες"
12/11/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Καλλίστη" σας προσκαλούν στην παρουσίαση της αειθαλούς κωμωδίας του Αριστοφάνη "Όρνιθες" το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αμπελοκήπων "Αλέξης Μινωτής". Είσοδος ελεύθερη.

Αφίσα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής καταγραφής αιτημάτων πολιτών 4mycity στο Δήμο μας
12/11/2019

Η εφαρμογή 4myCity αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του Δήμου Aμπελοκήπων – Μενεμένης να έρθει πιο κοντά στους δημότες του.
Με την εφαρμογή 4myCity ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον:
•    να αναφέρει ένα πρόβλημα που έχει εντοπίσει
•    να καταγράψει ένα γεγονός, ένα περιστατικό τη στιγμή ακριβώς που συμβαίνει.
•    να προτείνει τρόπους βελτίωσης και επίλυσης μίας κατάστασης που άπτεται της αρμοδιότητας του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
11/11/2019

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11/11 κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του «Ζέιτενλικ». Το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας κ. Ηλίας Γρούγιος ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι σε κάθε Τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων (δηλαδή στο Σερβικό, Ρώσικο, Ιταλικό, Αγγλικό, Γαλλικό και Ελληνικό). Στην εκδήλωση επίσης παρευθρέθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας καθώς και εκπρόσωποι ξένων κρατών αλλά και στρατιωτικών συλλόγων. Στο τέλος της εκδήλωσης, η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού παιάνισε τους εθνικούς ύμνους των εξής χωρών: Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
11/11/2019

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10/11/2019 στην Κομοτηνή η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της περιόδου 2019-2023 καθώς και των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
11/11/2019

Στη Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου η οποία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρέστη το πρωί του Σαββάτου 9/11 ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
11/11/2019

Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, συνήλθε το πρωί της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη δημοτική περίοδο 2019-2023. Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαρίστησε τους συναδέλφους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2014-2019

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
PHILOXENIA 2019
11/11/2019

Με περισσότερους από 540 εκθέτες, συμμετοχές από 21 χώρες, εκπροσώπηση από όλη την εγχώρια τουριστική βιομηχανία και δυναμικό «παρών» από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, άνοιξε τις πύλες της η 35η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 το πρωί της 8 Νοεμβρίου 2019. Τους χώρους της Έκθεσης καθώς και τα περίπτερα Δήμων και Περιφερειών, επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος συνομίλησε με αιρετούς. Η μεγάλη «γιορτή» του τουρισμού θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου και είναι ανοιχτή το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου για το κοινό. 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 10 από 269Πρώτη   Προηγούμενη   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by