Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Παρουσίαση βιβλίου της Παναγιώτας Λάμπρη "Το χάσικο ψωμί"
19/4/2010

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου της κ. Παναγιώτας Λάμπρη με τίτλο «Το χάσιμο ψωμί». 

Ένα βιβλίο στο οποίο η συγγραφέας ξεκινώντας απ’ το προσωπικό της βίωμα, ξαναζωντανεύει το παρελθόν της γενιάς της, το οποίο αναπλάθει με τρυφερότητα και ειλικρινή αγάπη, χωρίς να μεμψιμοιρεί για τον «απολεσθέντα παράδεισο»! Ο αναγνώστης είναι βέβαιο πως θα αναγνωρίσει λίγο ως πολύ δικές του αγαπημένες μνήμες, οι οποίες έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και συνιστούν μέρος της ύπαρξής του.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
photo podilatikou2010.jpg
Ποδηλατικός Γύρος και Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος
19/4/2010

Για 15η χρονιά ο Δήμος Αμπελοκήπων διοργανώνει τον Ποδηλατικό του Γύρο.
Σε συνεργασία για με τον Ποδηλάτη ο Ποδηλατικός γύρος Αμπελοκήπων θα φιλοξενήσει
το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος ,
την Κυριακή 25 Απριλίου στις 11.00 το πρωί
στο Δημοτικό στάδιο των Αμπελοκήπων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "Μ.Αλέξανδρος"
16/4/2010

Επίσημη σελίδα της Διοργάνωσης www.atgm.gr

«Ο Δήμος Αμπελοκήπων είναι από τους συνδιοργανωτές του Μαραθωνίου από τότε που γεννήθηκε η ιδέα και σχεδιάστηκε, μέχρι και σήμερα και θα είναι για πάντα», όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων, κος Λάζαρος Κυρίζογλου.
Αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τη διοργάνωση και μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει τα μέγιστα: «Ο Δήμος Αμπελοκήπων συμμετέχει ενεργά στον Μαραθώνιο, γιατί αγαπάει το συγκεκριμένο εγχείρημα και κάθε χρόνο το στηρίζει. Πιστεύω ειλικρινά ότι φέτος θα έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χρονιές, με άτομα ηλικιών από 1 έως 101 ετών.
Ο Μαραθώνιος ως γνωστόν ξεκινάει από την Πέλλα και καταλήγει στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Λόγω της διαδρομής που είναι αρκετά προσιτή, θεωρώ ότι δίνεται η δυνατότητα να πάρουν μέρος αθλητές όλων των ηλικιών», ενώ παράλληλα συμπληρώνει: « Όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στην διοργάνωση του αγώνα έδειξαν ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια. Απλά κάθε τι που θεωρούμε ότι έχει περιθώρια βελτίωσης, το επαναπροσδιορίζουμε την επόμενη χρονιά κι έτσι κάθε χρόνο ανεβαίνουμε και από ένα σκαλοπάτι.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων επιπλέον με το τμήμα αθλητισμού που διαθέτει και την προϊσταμένη του τμήματος, κα Μάγδα Ρουσέτη , έχει τη δυνατότητα να μετέχει στη διοργάνωση όχι μόνο ως μεγάλος χορηγός και υποστηρικτής της αλλά και ως γραμματειακή υποστήριξη».
πηγή : www.atgm.gr

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
Νέες θέσεις εθελοντικής εργασίας στην Ευρώπη
16/4/2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ
Βύρωνος-Κέννεντυ - ΤΚ 561 21- Αμπελόκηποι
Tηλ. 2310 729177 – 2310 735695 Αμπελόκηποι 14 /4 / 2010
FAX: 2310734077
e-mail : evs@ampelokipoi.gr 

Free vacancies for European Voluntary service (EVS)
From: Youth Information Center of Ampelokipi - Thessaloniki

Ενημερωθείτε για τις νέες θέσεις εθελοντικής εργασίας στην Ευρώπη και για μία θέση βραχείας εθελοντικής εργασίας στην Ρωσία  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Καμπάνια ενημέρωσης: "Ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας"
15/4/2010

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε το μήνυμα:
"ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΑΣ "

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην ιδέα της ανακύκλωσης, ο Δήμος Αμπελοκήπων και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία πρασίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) εφαρμόζει καμπάνια ενημέρωσης με θέμα: «Ανακύκλωση συσκευασιών» σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος γίνονται ξεχωριστά σε κάθε τμήμα αναλυτικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις διάρκειας μιας διδακτικής ώρας, από εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου μαθητές και καθηγητές να κατανοήσουν την αξία της συμμετοχής τους στην ανακύκλωση και να μάθουν πόσα από τα καθημερινά τους απορρίμματα μπορούν να ανακυκλωθούν εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
15/4/2010

5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΔΡΟΜΟΣ 10 ΚΜ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1.000μ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Λίγες μέρες πριν τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 με σημείο εκκίνησης των δρομέων την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας, ενώ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί το σημείο τερματισμού τους.
Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και
Δρόμοι 5 Χλμ. και 10 Χλμ. καθώς και αγώνας δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
Αγγελίες εργασίας
15/4/2010

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ κι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σας ενημερώνει για νέες θέσεις εργασίας

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Προκήρυξη θέσεων ορισμένου χρόνου
13/4/2010

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Tηλ. 2310 729177 – 2310 735695 FAX: 2310734077
e-mail : evs@ampelokipoi.gr 

 
31 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την πρόσληψη 31 εποχικών υπαλλήλων στη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα προσληφθούν πτυχιούχοι κλάδου ΠΕ διοικητικού- οικονομικού, πτυχιούχοι ειδικότητας πληροφορικής ΠΕ, πτυχιούχοι ΤΕΙ ειδικότητας διοικητικού- λογιστικού και απόφοιτοι κλάδου ΔΕ διοικητικού- γραμματέων.

Για όλες τις θέσεις απαιτείται καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ενίσχυση εργοδοτών για πρόσληψη 65.000 ανέργων
13/4/2010

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Tηλ. 2310 729177 – 2310 735695 FAX: 2310734077
e-mail : evs@ampelokipoi.gr 

Ενίσχυση εργοδοτών για την πρόσληψη συνολικά 65.000 ανέργων.

Αρχισε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα τρία προγράμματα προώθησης της απασχόλησης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Με τα προγράμματα αυτά πρόκειται να ωφεληθούν 69.000 νέοι άνεργοι, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για το τέταρτο πρόγραμμα που αφορά την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Επιχορήγηση γυναικών για καινοτόμες δραστηριότητες
13/4/2010

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Tηλ. 2310 729177 – 2310 735695 FAX: 2310734077
e-mail : evs@ampelokipoi.gr 

 Επιχορήγηση 4.000 γυναικών
για να αναπτύξουν καινοτόμες δραστηριότητες

Άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα τρία προγράμματα προώθησης της απασχόλησης και της γυναικείας επιχειρηματικότητας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση 4.000 νέων γυναικών επαγγελματιών, ηλικίας 22 έως 64 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 96 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "Μ.Αλέξανδρος"
12/4/2010

 5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
ΔΡΟΜΟΣ 10 ΚΜ

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της πόλης μας, στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Στα πλαίσια διεξαγωγής του, εμείς ως Δήμος συμμετέχουμε ενεργά καθώς ο δρόμος 10 km έχει ως σημείο εκκίνησής του το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Καλούμε όλους εσάς να συμμετέχετε και να παρευρεθείτε στην εκκίνηση δρόμου 10 km την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 και ώρα 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ».

Ο τερματισμός θα γίνει στην παραλία Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στο τέλος θα ακολουθήσουν οι απονομές σε όσους θα διακριθούν.
Να είστε όλοι εκεί!

 

  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
12/4/2010

Οι βιβλιοθήκες του Δήμου Αμπελοκήπων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα το βιβλίο.

Την Τρίτη 13 Απριλίου και ώρα 10.00 π.μ. στην Παιδική βιβλιοθήκη (Α΄ ΚΑΠΗ) με τη συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου, ο συγγραφέας κ. Άρης Δημοκίδης θα συζητήσει με τα παιδιά για τα οφέλη του παιδικού βιβλίου.
Ενώ την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 10.00 π.μ. στην παιδική βιβλιοθήκη (Α΄ΚΑΠΗ) θα ξεναγηθεί στο χώρο του βιβλίου από τον ίδιο συγγραφέα το 5ο Δημοτικό Σχολείο.


  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης Δημ.Συμβουλίου
7/4/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν. 3463/2006, (περί κυρώσεως του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα), καλείσθε την 12η Απριλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 20,00 του έτους 2010 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο:
Λήψη απόφασης για εξυπηρέτηση πάγιων και διαρκών αναγκών της υπηρεσίας μας από τους απασχολούμενους με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Εισηγητής : Δήμαρχος
Εγκρίνεται:

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Τα ΑμΕΑ στο Βασιλικό Θέατρο
29/3/2010

Το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμΕΑ και η Εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα ΑμΕΑ, Μπουντούρη Παρασκευή προσκαλούν τους συμμετέχοντες του Προγράμματος την Κυριακή 18 Απριλίου στην θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος « Ο Σιμιγδαλένιος».

Να σημειωθεί πως η είσοδος είναι ελεύθερη χάρη στην ευγενική χορηγία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προς το ΠΔΑ για ΑμΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Προώθηση των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών σε Γυμνάσια και Λύκεια
29/3/2010

Στο Δήμο Αμπελοκήπων λειτουργούν δύο πολύ μεγάλα έργα που προσφέρουν Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες,

  • η Διαδικτυακή Πύλη Παροχής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (PORTAL) και
  • το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (G.I.S)

Ο Δήμος Αμπελοκήπων θέλοντας να προωθήσει τις υπηρεσίες που παρέχει αλλά και να προσεγγίσει την νέα γενιά η οποία είναι εξοικειωμένη με την χρήση του internet πραγματοποιεί ενημέρωση–παρουσίαση των παραπάνω sites στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου η οποία αναμένεται να ολοκηρωθεί στο τέλος Απριλίου.

Στόχος μας είναι η άμεση επικοινωνία με τους δημότες μας ώστε να γίνουν κοινωνοί των δύο έργων και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Θέσεις εργασίας
29/3/2010

 

Το Γραφείο Ανέργων κι Επιχειρήσεων ενημερώνει για νέες θέσεις εργασίας

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ψυχαγωγική έξοδος των ΑμΕΑ
26/3/2010

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαρτίου 2010 το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων πραγματοποίησε ψυχαγωγική έξοδο μετά την ολοκλήρωση των δραστηριότητων της ημέρας. Οι συμμετέχοντες με συνοδούς το προσωπικό του Προγράμματος παρακολούθησε την προβολή της ταινίας "Πλανήτης 51" στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων που προβάλλεται στα πλαίσια του χειμερινού κινηματογράφου που έιναι ανοιχτός με ελέυθερη είσοδο στο κοινό.

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
3ο Γυμνάσιο Πρωταθλητής ποδοσφαίρου
24/3/2010

 
Στον τελικό του πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυμνασίων, που διεξάχθει την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010, στις 10.00πμ. στο Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου "Παπακυριαζή", μεταξύ του 3ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων και του 5ου Γυμνασίου Ευόσμου, το 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων  βγήκε πρωταθλητής.
Συγχαίρουμε τα παιδιά.

  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
Εργασία στις Πρέσπες
24/3/2010

 ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ
Tηλ. 2310 729177 – 2310 735695 FAX: 2310734077
e-mail : evs@ampelokipoi.gr 

 Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών ζητά ένα άτομο (youth worker) για το συντονισμό των δράσεων για παιδιά και νέους (παιχνίδια και εργαστήρια, κινητοποίηση, ενημέρωσηκαι ευαισθητοποίηση των νέων πάνω σε επίκαιρα θέματα, εργασία στο Στέκι για Νέους, κα)

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Συζήτηση στο ΑΠΘ με θέμα "Δίκτυο Ορθολογισμού και Ποιότητας"
24/3/2010

Το Γραφείο Προτυποποίησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), διοργάνωσε στις 19 Μαρτίου 2010 Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στο αμφιθέατρο Α. Τσιούμης της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα το τοπικό «Δίκτυο Ορθολογισμού και Ποιότητας».
Η «Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση» (ΕΝΕΠΡΟΤ) έχει ξεκινήσει πριν από μια οκταετία την προσπάθεια δημιουργίας ενός τοπικού δικτύου «Ορθολογισμού και Ποιότητας» (Δίκτυο) με βασικό στόχο της τη διασύνδεση της Παραγωγής με την Εκπαίδευση-Έρευνα και την Διοίκηση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 246 από 254Πρώτη   Προηγούμενη   241  242  243  244  245  [246]  247  248  249  250  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by