Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Ενημερωτική Εκδήλωση για την Απασχόληση & Επιχειρηματικότητα
11/2/2010

Το Γραφείο Ανέργων κι Επιχειρήσεων του Δήμου Αμπελοκήπων
σε συνεργασία με τις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας
που εδρεύουν στον Δήμο μας,
διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση,
με θέματα που αφορούν
την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 18.00,
στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αμπελοκήπων (Στέκι Νεολαίας),
Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Εκδηλώσεις)
AFISA.jpg
4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ - ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
10/2/2010

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε και φέτος
στο 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών,
πνευστών και κρουστών οργάνων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής», με την συμμετοχή μουσικών συνόλων από διάφορους δήμους και πόλεις.
Συγκεκριμένα φέτος, πέρα από τη παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμπελοκήπων με αρχιμουσικό τον Νικόλαο Χρυσοχόου, θα φιλοξενήσουμε τις παρακάτω Φιλαρμονικές:

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Ευχαριστήριο για την Αιμοδοσία
9/2/2010

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας εκφράζουν από καρδιάς τις πλέον θερμές ευχαριστίες τους για την ολοπρόθυμη ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμα για την ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας, προς ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Με την εθελοντική προσφορά σας να έχετε τη βεβαιότητα, ότι η συμβολή σας στην προάσπιση της υγείας των συνάνθρωπων μας είναι υπερπολύτιμη.
Σας ευχόμαστε ο θεός να σας έχει πάντοτε εν υγεία και εσάς και τα μέλη της οικογενείας σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το επόμενο ραντεβού μας, θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 το πρωί, στο δεύτερο όροφο του Δημαρχιακού καταστήματος (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ


  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ανοικτή Πρόσκληση για εθελοντική εργασία σε ΑμΕΑ
9/2/2010

O Δήμος Αμπελοκήπων και το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης (Π.Δ.Α.) για ΑμΕΑ μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για κοινωνική ένταξη των ΑμΕΑ αλλά και περαιτέρω ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα ειδικής αγωγής έχει συνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν με πολλούς εθελοντές.
Έτσι και φέτος απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού και καλούμε φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς να λάβουν δράση εθελοντική συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπό την εποπτεία ειδικευμένου προσωπικού.
Στο τέλος της συνεργασίας μας και με την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρονιάς χορηγείται βεβαίωση προσφοράς εθελοντικής δράσης όπου και αναγράφεται η συμμετοχή του εθελοντή.
Για περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 729 486  & 729 366.

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
H Συμβουλευτική Υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων
9/2/2010

Συμβουλευτική Υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων απευθύνεται στους δημότες και φορείς του δήμου ανταποκρινόμενη στις ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες.

Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο αποτελεί επιτακτική ανάγκη καθώς θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, διαταραχές συναισθήματος, διάθεσης, επικοινωνίας αλλά και αναπτυξιακές διαταραχές όσο και μαθησιακές δυσκολίες είναι αντικείμενα απασχόλησης ατόμων που αναζητούν την υποστήριξη και καθοδήγηση από την συμβουλευτική υπηρεσία.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Εργασίες Τμήματος Πρασίνου & Περιβάλλοντος
9/2/2010

Η κοπή των ξερών δέντρων, η αποξήλωση των πρεμνών και η φύτευση νέων δέντρων συνεχίζεται από το Τμήμα Πρασίνου & Φυσικού Περιβάλλοντος του Δήμου μας.
Επίσης ολοκληρώσαμε τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση του εντόμου της πιτυοκάμπης στα πεύκα με στόχο:

  • Την προστασία των δέντρων και
  • την προστασία των δημοτών από αλλεργικές παθήσεις που προκαλεί το συγκεκριμένο έντομο

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Υπηρεσίες προς Δημότες)
ΑΡΙΣΤΑ παίρνει η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στο Δήμο μας
8/2/2010

  Σήμερα η ανακύκλωση συνιστά απόδειξη για την εύρυθμη περιβαλλοντική πολιτική μιας χώρας, μιας περιφερείας, ενός δήμου.

Με εύκολους και πρακτικούς τρόπους, καθώς και με σωστό σχεδιασμό, η ανακύκλωση και η διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας μπορεί και πρέπει να γίνει καθημερινή μας συνήθεια. Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή έχει καθοριστική σημασία.
Ο Δήμος Αμπελοκήπων έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) και βάζει ακόμη πιο υψηλούς στόχους, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών από κάθε υλικό.
Στην μηνιαία έκθεση που αποστέλλει η ΕΕΑΑ προς ενημέρωση μας, τα συσσωρευτικά στοιχεία ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (1/11/2009 - 30/11/2009) έδειξαν άριστα αποτελέσματα του έργου ανακύκλωσης που λειτουργεί στο Δήμο μας καθώς η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών έφτασε τους 299,91 τόνους.
 
 
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Υπηρεσίες προς Δημότες)
H Δράση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ
8/2/2010

Τον Μάιο του 2006 το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Αμπελοκήπων πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως φορέας αποστολής εθελοντών του ευρωπαϊκού προγράμματος European Voluntary Service (EVS) στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση».

Δίνουμε έτσι την ευκαιρία σε νέους 18-30 χρονών να ζήσουν σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα από 6-12 μήνες, να γνωρίσουν την κουλτούρα και την γλώσσα της χώρας αυτής, να κερδίσουν εμπειρίες κάνοντας εθελοντική υπηρεσία σε ένα φορέα υποδοχής. 

Το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζει στους νέους τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής, μαθήματα γλώσσας, ασφάλεια και επίδομα-χαρτζιλίκι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ διευρύνεται...
5/2/2010

Η Ανακύκλωση συνεχίζεται και διευρύνεται στο Δήμο μας με άριστα αποτελέσματα:

1) Ανακύκλωση συσκευασιών (χαρτιού, γυαλιού, μετάλλων, πλαστικών)με τη συνεργασία της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Το δίμηνο Νοεμ-Δεκ 2009 ανακυκλώθηκαν περίπου 300 τόνοι σκουπιδιών!

2) Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών συσκευών. Εχουν μπει ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα και για κάθε σχολείο χωριστά καθώς και στα εξής δημοτικά κτίρια:

  • Δημαρχείο
  • Αμαξοστάσιο
  • Δημοτικό Στάδιο

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Υπηρεσίες προς Δημότες)
Δημιουργία Ομάδας για την ΔΙΑΚΟΠΗ του ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ από το "ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ"
3/2/2010

Το Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί ομάδα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Στην ομάδα οι συμμετέχοντες θα λάβουν ψυχολογική στήριξη στην προσπάθεια να σταματήσουν το κάπνισμα. Πιο συγκεκριμένα θα τους δοθεί η ευκαιρία να ισχυροποιήσουν το κίνητρό τους, να αλληλοϋποστηριχτούν, να ενημερωθούν, να αναζητήσουν μέσα τους και γύρω τους το γιατί της χρήσης, να διατηρήσουν την αποχή από το κάπνισμα και να μειώσουν τις πιθανότητες υποτροπής.

Πρόκειται για μια προσπάθεια διακοπής καπνίσματος χωρίς χρήση φαρμάκων ή υποκατάστατων νικοτίνης. Την ομάδα συντονίζουν ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 και θα ολοκληρωθεί σε 10 συναντήσεις κάθε Τρίτη 18:00-19:30 και 2 επαναληπτικές συναντήσεις, στο χώρο του Δίκτυου Άλφα, Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι..

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Νέοι Αντιδήμαρχοι και Γ.Γραμματέας στον Δήμο
1/2/2010

Με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων κ. Λάζαρου Κυρίζογλου ορίσθηκαν οι Αντιδήμαρχοι για το έτος 2010 που είναι οι εξής: 

 

1) Κουσενίδης Αλέξανδρος,  Τεχνικής Υπηρεσίας

2) Σουσλόγλου Νικόλαος,  Διοίκησης Προσωπικού – Δημοτικής Κατάστασης

3) Γρούγιος Ηλίας,  Παιδείας

4) Κουσίδης Γεώργιος,  Καθαριότητας

5) Καραλιόπουλος Σωτήριος, Πρασίνου – Περιβάλλοντος

Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής ορίσθηκε ο Αντιδήμαρχος Σουσλόγλου Νικόλαος
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Πραγματοποιήθηκε η Κοπή Πίτας στον Αθλ.Οργανισμό
1/2/2010

Στο κατάμεστο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας των αθλητικών τμημάτων του Δήμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι Σαρημανώλης Ιωάννης και Παναγιώτης για την προσφορά τους στον Αθλητισμό καθώς και ο Μιχαηλίδης Αλέξιος, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAE KWON DO Εφήβων - Νεανίδων.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών
1/2/2010

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων του Δήμου με την ευκαιρία της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους τρεις μεγάλους Διδασκάλους και Παιδαγωγούς.
Συγκεκριμένα δήλωσε «Πρωταρχικός σκοπός της αγωγής και μάθησης, για τους προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας είναι ο άνθρωπος, ο οποίος εξοπλισμένος με ελεύθερη και κριτική σκέψη και μυημένος σε μεθόδους προσέγγισης της φυσικής, ιστορικής και κοινωνικής πραγματικότητας είναι ικανός να προσανατολιστεί με ασφάλεια, δημιουργικά και υπεύθυνα στο κοινωνικό σύνολο. Μια πρόταση παιδείας τολμηρή στην εποχή τους αλλά και ιδιαίτερα πρωτοποριακή για τη σημερινή εποχή».
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση ενώ μουσικό σχήμα από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου κράτησε μουσική συντροφιά στους παριστάμενους. 

  Εκδηλώσεις (Σχολεία - Παιδεία)
Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Συμμετοχή του Δήμου μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για πρόληψη της ενδο-οικογενειακής βίας
27/1/2010

 

“The Mask Of Love” (“La Mascara Del Amor”)
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ
 
Ο Δήμος Αμπελοκήπων συμμετέχει ως εταίρος στο διακρατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ComeniusRegio με τον τίτλο “TheMaskOfLove” (“La Mascara Del Amor”). <

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ο Δήμαρχος σε θέση δασκάλου
27/1/2010

Σήμερα Τετάρτη (27-01-2010) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων μια ξεχωριστή συνάντηση των μαθητών της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων με το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, στα πλαίσια του μαθήματος «Πολιτική και Δίκαιο»

Ο Δήμαρχος με την ιδιότητα του δικηγόρου, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημά της καθηγήτριας κ. Μαρίας Μερεχούγια αλλά και των ίδιων των παιδιών, έκανε μία υποδειγματική διδασκαλία του κεφαλαίου: «Ατομικά – Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» με βάση το βιβλίο του σχολείου και το Σύνταγμα της Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2010
27/1/2010

Πλήθος καρναβαλικών εκδηλώσεων προσφέρονται για το αποκριάτικο ξεφάντωμα των ημερών από το Δήμο Αμπελοκήπων.

Ο Δήμος φωταγωγήθηκε, η πλατεία στολίστηκε, με μοναδικό σκοπό την μετάδοση μηνυμάτων χαράς, διασκέδασης και συμμετοχής όλων των δημοτών στις εκδηλώσεις του Δήμου.
 
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου
Αύλειος χώρος 1ου, 2ου, 6ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων (Πανταζοπούλου – Βενιζέλου – Τζεκάκη)
Ώρες: 12.00 – 14.00
Αποκριάτικο παιδικό πάρτυ, με εμψυχωτές, ξυλοπόδαρους, χορό και πολύ κέφι. Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αμπελοκήπων σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό γραφείο «Άρτος & Θέαμα»

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
ΣΚΙ για ΟΛΟΥΣ
25/1/2010

 

Κάθε Κυριακή αναχώρηση στις 7.30 π.μ.

Πληροφορίες - Εγγραφές: 2310 725775,

Τμήμα Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157

 

 

 

 

 

  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
Κοπή Πίτα στον Αθλητικό Οργανισμό
25/1/2010

  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
SKAKIafisa.JPG
Σκακιστικό Πρωτάθλημα "ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ 2009"
25/1/2010

Με επιτυχία στέφθηκε το 20ο Ατομικό Διεθνές Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδας 2010 και το 13ο Ατομικό Διεθνές Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών 2010 – Προκριματική φάση με την γενική επωνυμία: «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ 2009», το οποίο διοργάνωσε η Ε.Σ.Σ.Ν.Θ.-Χ (ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες βοήθησε έμπρακτα για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος καθώς παραχώρησε την φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ ΚΑΠΗ και επιβαρύνθηκε το κόστος των αφισών, των κυπέλλων και των μεταλλίων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
Σελίδα 249 από 254Πρώτη   Προηγούμενη   244  245  246  247  248  [249]  250  251  252  253  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by