Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

7o Δημοτικό Σχολ. "3 Ιστορίες ζητούν συγγραφέα"
16/6/2010

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

 

 

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα συνεργασίας , ομαδικότητας , έμπνευσης και σκληρής δουλειάς . Το εγχείρημα της συγγραφής ξεκίνησε ως μια καινοτόμος ιδέας , ως μια προσπάθεια εισαγωγής καινούριων δραστηριοτήτων στο σχολείο που έχουν στόχο ένα διαφορετικό τρόπο μάθησης.

Η ιδέα ήταν πολύ απλή στη σύλληψή της αλλά αρκετά δύσκολη στην εφαρμογή της. Οι μαθητές των τριών τάξεων ξεκίνησαν ανά τμήμα να συζητούν ένα θέμα το οποίο τους ενδιέφερε. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες των 2-3 ατόμων και με βάση το γενικό πλάνο που είχε δημιουργηθεί έγραφαν την ιστορία τους. Οι επιμέρους ιστορίες ενώθηκαν και διαβάστηκαν στην τάξη. Μέσα στη σχολική αίθουσα έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις , εξελίχθηκε η πλοκή και διορθώθηκαν οι ατέλειες    περισσότερα.....

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Εκδρομή ΑμΕΑ στον Ιππικό Ομιλο Θέρμης
15/6/2010

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για ΑΜΕΑ
θα διοργανώσει

ψυχαγωγική κι εκπαιδευτική εκδρομή

στον Ιππικό Ομιλο Θέρμης

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στους αγωνιστικούς χώρους του Ιππικού Ομίλου, θα συζητήσουν τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας ενώ για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν την εμπειρία της ανάβασης σε άλογο, την εξοικείωση με αυτό και μια βόλτα με την υποστήριξη του ειδικού προσωπικού, το κόστος θα είναι 2 ευρώ/άτομο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Εκδηλώσεις)
2010 epideikseis 3.JPG
Γυμναστικές Επιδείξεις - Βραβεύσεις αθλητών
15/6/2010

Πραγματοποιήθηκε προχτες Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων η τελική γιορτή με επιδείξεις τμημάτων προσχολικής, ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής. Για ακόμη μια χρονιά τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από όλους όσους παραβρέθηκαν. 

Ακολούθησαν βραβεύσεις του τμήματος μπάσκετ ανδρών της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την άνοδό τους στην Ά ΕΚΑΣΘ καθώς και του Συλλόγου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αμπελοκήπων για την χορηγία αίματος και την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
Καλοκαιρινή κατασκήνωση παιδιών
15/6/2010

Ο Δήμος Αμπελοκήπων στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής, θα αποστείλει και φέτος προς φιλοξενία σε διάφορες κατασκηνώσεις, 125 παιδιά (αγόρια-κορίτσια) ηλικίας 7-14 ετών και για χρονικό διάστημα 11 ημερών.
Προτεραιότητα φιλοξενίας έχουν τα παιδιά Ανέργων, Πολυτέκνων και ασθενέστερων οικονομικά τάξεων (άποροι).

Το ποσοστό συμμετοχής των παιδιών στις κατασκηνώσεις καθορίζεται σε 90 € κατ’ άτομο για φιλοξενία 11 ημερών, τα οποία θα καταβάλουν την ημέρα της μετάβασής τους στην κατασκήνωση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ψήφισμα για τα οικονομικά των Δήμων
15/6/2010

ΨΗΦΙΣΜΑ

H δεινή οικονομική κατάσταση της αυτοδιοίκησης είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Η κατάσταση πλέον έχει γίνει τραγική καθώς με ομόφωνη διαπίστωση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, οι περικοπές των εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέρχονται στο 28% σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό του 2010, ενώ σε σύγκριση με τα περσινά τακτικά έσοδα, η μείωση ανέρχεται στο 36%.
Αναλυτικότερα το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2009 ανήλθε στα 3.019 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ το αντίστοιχο ποσό στον προϋπολογισμό του
2010 μειώθηκε στα 2,68 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Θεατρική παράσταση από ΑμΕΑ
14/6/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Εντεταλμένη Δ.Σ. για θέματα ΑμΕΑ κ. Μπουντούρη Παρασκευή και το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμΕΑ σας προσκαλούν στην καλοκαιρινή θεατρική παράσταση
 
« Δόνα, η Τερηδόνα»
 
θα ακολουθήσει η μουσικοκινητική παράσταση των συμμετεχόντων με τίτλο
«Θάλασσα, Άνθρωπος, ήχοι και εικόνες»
 
Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ.
Στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Ά ΚΑΠΗ (Βύρωνος & Κέννεντυ)

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Εκθεση Χειροποίητων Πήλινων Κατασκευών
14/6/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Εντεταλμένη Δ.Σ. για θέματα ΑμΕΑ κ. Μπουντούρη Παρασκευή και το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμΕΑ σας προσκαλούν στην
  
Έκθεση Χειροποίητων Πήλινων Κατασκευών
 
 
 
Δευτέρα 14 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ.
Στο Στέκι Νεολαίας στο κτίριο του Ά ΚΑΠΗ
(Βύρωνος & Κέννεντυ)

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Καλοκαιρινές δραστηριότητες 2010 : "Παιδί και Θάλασσα"
11/6/2010

Η κολύμβηση ως μέσο ψυχαγωγίας και άθλησης, αποτελεί αγαπημένη δραστηριότητα για τους περισσότερους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά. Σήμερα η ανάγκη εκμάθησης είναι επιτακτική αφού οι περισσότεροι Έλληνες το καλοκαίρι έρχονται σε επαφή με το υγρό στοιχείο. Το πρόγραμμα εκτός από ψυχαγωγική και παιδαγωγική αξία έχει θετική επίδραση στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Μπορεί ο Δήμος μας να μη διαθέτει κολυμβητήριο ακόμη, όμως κάθε καλοκαίρι διοργανώνει το πρόγραμμα "Παιδί και Θάλασσα" θέλοντας να παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν να επιπλέουν αρχικά και να κολυμπούν στη συνέχεια. Το πρόγραμμα είναι μικρής διάρκειας 6 εβδομάδων στο σύνολο (2 περίοδοι των 3 εβδομάδων), περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, παιχνίδια εξοικείωσης με τη θάλασσα και άλλα ψυχαγωγικά - παιδαγωγικά παιχνίδια. Η μεταφορά των παιδιών σε παραλίες της Χαλκιδικής και στο κολυμβητήριο της Νεάπολης, γίνεται με λεωφορείο του Δήμου αλλά και ιδιωτών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
Παιδική έκθεση ζωγραφικής & μπαλέτο
9/6/2010

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αμπελοκήπεια 2010» πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής των παιδιών του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Αμπελοκήπων.
Τα παιδιά για ακόμη μια φορά κατέπληξαν τους πάντες με το ζωγραφικό τους ταλέντο και ομόρφυναν τον υπαίθριο χώρο της βιβλιοθήκης με τα αριστουργήματά τους.

Οι πετυχημένες εκδηλώσεις των Αμπελοκηπείων συνεχίζονται καθώς
σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.
σας περιμένουμε όλους στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» για να παρακολουθήσουμε την
τελική παρουσίαση των τμημάτων μπαλέτου
του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας.

Είσοδος Ελεύθερη

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Κλήρωση HOME CINEMA, δωρεά EXPERT Φιλιππουπόλεως
9/6/2010

Σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 13.00 συνήλθε η επιτροπή για την κλήρωση μιας τηλεοπτικής συσκευής HOME CINEMA, δωρεά της εταιρείας EXPERT A.E. Φιλιππουπόλεως 68, Αμπελόκηποι.

Η Επιτροπή ανέδειξε τον νικητήριο αριθμό 9 (εννέα)

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή και την συμπαράσταση του καταστήματος EXPERT, Φιλιππουπόλεως 68 στην δράση μας για την ανακύκλωση ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
akriton.JPG
ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
8/6/2010

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ξεκίνησαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής μεταξύ της οδού Ακριτών και Διός.
Ένα έργο μεγίστης σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής καθώς τα νερά της βροχής που κατευθύνονταν από το Δήμο Πολίχνης δια μέσου της οδού Ακριτών κατέληγαν στον παράδρομο της οδού Διός, με αποτέλεσμα να φορτίζεται η συγκεκριμένη περιοχή με πολύ περισσότερα νερά από όσα μπορεί να δεχθεί. Τα σπίτια του σε έντονες βροχοπτώσεις κινδύνευαν καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα διαφυγής των νερών  (λίμναζαν).
Επίσης τα ορμητικά νερά «απειλούσαν» την ευστάθεια της περίφραξης και των Συμμαχικών Κοιμητηρίων.
Με το άμεσα εκτελούμενο αντιπλημμυρικό έργο τα προβλήματα του παρελθόντος βρίσκουν οριστική λύση.
Συνεχίζουμε τη θωράκιση του Δήμου μας με αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία εκτελούνται άμεσα για την προστασία των πολιτών.

  Εργα (Δελτία Τύπου)
volley 5.JPG
Τουρνουά μίνι βόλεϊ
7/6/2010

Πραγματοποιήθηκε εχθές με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά «ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΙ», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αμπελοκήπων, η Ε.Ο.ΠΕ. και ο Αθλητικός Σύλλογος «ΕΛΠΙΣ» Αμπελοκήπων.

Στον κεντρικό δρόμο του δήμου (Μ. Αλεξάνδρου) στήθηκαν 10 γήπεδα μίνι βόλει και συμμετείχαν 30 ομάδες αγοριών και κοριτσιών τόσο από το Δήμο μας όσο και από όμορους Δήμους. Τα παιχνίδια παρακολούθησαν οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν και πολλοί διερχόμενοι.

Ο στόχος ήταν να διαδοθεί το άθλημα και τα παιδιά να παίξουν να διασκεδάσουν, χωρίς να τους ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα αλλά μόνο η συμμετοχή.

Στο τέλος της διοργάνωσης έγινε αγώνας επίδειξης μεταξύ των προπονητών και προπονητριών των ομάδων και μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων.

ιστοσελίδες που έγραψαν για μας...

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
367.jpg
Ασφαλτοστρώσεις στην οδό Κυρίμη
7/6/2010

Χωματουργικές εργασίες και ασφαλτοστρώσεις της οδού Κυρίμη από Βενιζέλου έως Αρκαδίου

Διαβάστε Περισσότερα...  Εργα (Δελτία Τύπου)
foto1.JPG
Εκθεση Ζωγραφικής της ομάδας "ΠΗΓΑΣΟΣ"
7/6/2010

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αμπελοκήπεια 2010» πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής από την ομάδα εικαστικών «ΠΗΓΑΣΟΣ» του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Αμπελοκήπων.
Για ακόμη μια χρονιά κατάφεραν τα έργα τέχνης να μας μαγέψουν, να μας μυήσουν σε διάφορες τεχνικές σχεδίου και χρωμάτων. Στην κυριολεξία ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στην φαντασία και στα όνειρα.

Οι φίλοι της τέχνης γέμισαν ασφυκτικά τον υπαίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης και θαύμασαν από κοντά όλους τους πίνακες ζωγραφικής.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου σε σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής και με το ταλέντο και το μεράκι τους κατάφεραν να μετατρέψουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε τέχνη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Παρουσιάσεις Τμήμάτων Θεατρικής Αγωγής
7/6/2010

Για ακόμη μια χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αμπελοκήπων παρουσίασε θεατρικές παραστάσεις των τμημάτων θεατρικής αγωγής, στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτης».

Το α ΄παιδικό τμήμα παρουσίασε την παράσταση του Δημήτρη Ψαθά «Γαλάζια χελώνα»,

το β΄ παιδικό τμήμα παρουσίασε το θεατρικό σκετς του Αλέκου Σακελάριου «Μια όμορφη, μια μορφωμένη και μια νοικοκυρά» και

το γ΄ παιδικό τμήμα παρουσίασε το σκετς του Αλέκου Σακελάριου «και σ’ άλλα με υγεία».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Εκδρομή των ΑμΕΑ
7/6/2010

Το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων με υπεύθυνη την Μπουντούρη Παρασκευή πραγματοποίησε εκδρομή με τη δωρεάν μεταφορά που εξασφάλισε ο Δήμος Αμπελοκήπων στις 6 Ιουνίου 2010, μέρα Κυριακή, στο Σπήλαιο ‘Αγγίτη’ της Δράμας

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Παράσταση από την Ομάδα ΘΕΑΤΡΟΚΑΠΗΛΟΙ
7/6/2010

 

 

 

 

 

 

 

 Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση

 

 

 

 

 

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
aimodosia.JPG
Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες μας...
3/6/2010

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 2010, η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων.
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που παραβρέθηκαν σήμερα στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό τους
Η αιμοδοσία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής που βρίσκει ανταπόκριση στους σύγχρονους πολίτες οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η προσφορά αίματος σώζει ζωές.

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
DSC04672.JPG
Παρουσίαση "Η πριγκίπισσα της Επταλόφου" της κ. Βαηνά
3/6/2010

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση γνωριμίας με τη συγγραφέα Ελένη Βαηνά και το βιβλίο της με τίτλο «Η Πριγκίπισσα της Επταλόφου» στον αύλειο χώρο της Αριστοτέλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου μίλησε για το βιβλίο το οποίο περιγράφει τη ζωή της Ηλέκτρας, ηρωίδας του βιβλίου, η οποία πέρασε από χίλια κύματα και κάθε άλλο παρά πριγκηπική υπήρξε στην πραγματικότητα η ζωή της.
Ο Δήμαρχος στο τέλος της σύντομης ομιλίας του συνεχάρει τη συγγραφέα και ανέφερε την σπουδαιότητα τέτοιων προσπαθειών και γενικότερα εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, οι οποίες πάντα βρίσκουν τη στήριξη του ιδίου και του Δήμου μας.

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Τουρνουά mini volley
3/6/2010

Ο Δήμος Αμπελοκήπων και ο Αθλητικός Οργανισμός σε συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ. και τον Α. Σ. Ελπίδα Αμπελοκήπων διοργανώνει τουρνουά Μίνι Βόλεϊ 3Χ3.
Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 και ώρα 9.30 π.μ., στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου (από τα φανάρια της Φιλιππουπόλεως, έως την πλατεία Επταλόφου) σας περιμένουμε όλους να αγωνιστούμε, να αθληθούμε και να διασκεδάσουμε, σε μια πρωτότυπη γιορτή με πρωταγωνιστή το βόλει.
Στόχος μας να αναδείξουμε και να παρακινήσουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα του βόλει αλλά και με τον αθλητισμό γενικότερα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
Σελίδα 276 από 287Πρώτη   Προηγούμενη   271  272  273  274  275  [276]  277  278  279  280  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by