Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Πρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου
26/2/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν. 3463/2006, (περί κυρώσεως του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα), καλείσθε την 4η Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 20,00 του έτους 2010 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Νέες θέσεις εθελοντισμού στο εξωτερικό
24/2/2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ
Βύρωνος-Κέννεντυ - ΤΚ 561 21- Αμπελόκηποι
Tηλ. 2310 729177 – 2310 735695 Αμπελόκηποι 22/2/2010
FAX: 2310734077
e-mail : evs@ampelokipoi.gr
 
 
Σας ενημερώνουμε για νέες θέσεις εθελοντισμού , εδώ

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
23/2/2010

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Οικονομική ενίσχυση σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους
23/2/2010

Στην τακτική του συνεδρίαση της 22 Φεβρουαρίου 2010, κατόπιν εισηγήσεως του δημάρχου Αμπελοκήπων κ.Λάζαρου Κυρίζογλου, τo Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων αποφάσισε για ακόμη μια χρονιά να στηρίξει οικονομικά όλους χωρίς εξαίρεση τους φορείς  των Αμπελοκήπων (Αθλητικούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ενορίες του Δήμου).με το ποσό των 129.900  €.

Η ετήσια οικονομική αυτή ενίσχυση αποτελεί «ανάσα» για τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, οι οποίοι καταφέρνουν μέσα από τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις τους να προωθούν στην Νεολαία μηνύματα δημιουργίας, άμιλλας και πολιτισμού.  Ταυτόχρονα αναπτύσσουν δραστηριότητες για την επίτευξη των σκοπών και την εκπλήρωση της αποστολής τους.

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
23/2/2010

Για ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο και η Διοίκηση του Δήμου με την ευαισθησία που τη διακρίνει μεριμνά και στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες.

Στο παρελθόν μειώσαμε σε ποσοστό 50% τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού των ακινήτων που είναι ιδιοκτησία ή ενοικιάζονται από τυφλούς δημότες του Δήμου μας και χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία τους και για όσο χρονικό διάστημα αυτοί διαμένουν στα εν λόγω ακίνητα.

Υπενθυμίζουμε ότι μειωμένα κατά 50% δημοτικά τέλη καταβάλλουν και οι πολύτεκνοι.
Στην τακτική του συνεδρίαση της 22 Φεβρουαρίου 2010, τo Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων έδειξε για ακόμη μια φορά το «ανθρώπινο πρόσωπό του». Ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ’ όψιν τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και την εισήγηση – αίτημα που κατατέθηκε στο Δήμο μας η «Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος» και η «Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος» αποφάσισε την απαλλαγή τους από τα Δημοτικά Τέλη.


  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"
23/2/2010

Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χλμ.

 

Το όραμα του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» είναι πραγματικότητα καθώς φέτος είναι η πέμπτη χρονιά διεξαγωγής του (18 Απριλίου 2010). 
Η εκκίνηση του μαραθωνίου 42 χιλιομέτρων δίνεται από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα και ο τερματισμός του στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου τη Θεσσαλονίκη
Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Αθλητισμός)
Ο Δήμος Αμπελοκήπων εισέρχεται δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή
23/2/2010

Με πέντε (5) νέες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει άμεσα για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, ο Δήμος Αμπελοκήπων εισέρχεται δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή με γνώμονα και στόχο την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών για τον πολίτη.

Η έγκριση των προτάσεων από τη διαχειριστική αρχή και η υλοποίηση των έργων μαζί με την υπάρχουσα υποδομή θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο Αμπελοκήπων να γίνει ο πρώτος απόλυτα ψηφιοποιημένος δήμος στην Ελλάδα, με σημαντικά οφέλη για όλους τους πολίτες και τους συναλλασσόμενους με τον δήμο, αλλά και για τις επιχειρήσεις, θέτοντας τα θεμέλια για μια αναπτυξιακή και δυναμική πορεία στο μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Υπηρεσίες προς Δημότες)
Διαγωνισμός στην μνήμη του Ελ.Βενιζέλου
19/2/2010

Διαγωνισμός στη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου

Η Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο της καθιέρωσης βραβείου για την προαγωγή των Κοινοβουλευτικών Θεσμών με την ονομασία «Μνήμη Ελευθερίου Βενιζέλου» προκηρύσσει διαγωνισμό για τη συγγραφή επιστημονικής μελέτης με θέμα: «Η συμβολή του Ελευθέριου Βενιζέλου στη συγκρότηση της Ελλάδος ως σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους».

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Υποτροφίες
19/2/2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ
Βύρωνος-Κέννεντυ - ΤΚ 561 21- Αμπελόκηποι
Tηλ. 2310 729177 – 2310 735695 FAX: 2310734077
e-mail : evs@ampelokipoi.gr
 
 

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων ενημερώνει για υποτροφίες που προσφέρονται από διάφορα ιδρύματα της Ελλάδος ή του εξωτερικού

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες στο παρακάτω link

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Παρουσίαση βιβλίου για τον προσκοπισμό
18/2/2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ»

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αμπελοκήπων (Ε.Π.Π.Α) σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Α΄ τόμος)», που θα γίνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα του θεάτρου του Δήμου Αμπελοκήπων «Αλέξης Μινωτής».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, με θέμα την προσφορά του προσκοπισμού στην κοινωνία του Δήμου και στη διαπαιδαγώγηση των νέων στη σημερινή εποχή.


  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
1AKapi2010.jpg
Καθαρά Δευτέρα στο Α΄ΚΑΠΗ
18/2/2010

Μία από τις καθιερωμένες δραστηριότητες του Τμήματος Γυναικών του Α΄ΚΑΠΗ είναι η προετοιμασία της φασολάδας για την Καθαρά Δευτέρα, εκδήλωση που πλαισιώνεται με πολλά νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί, λαγάνα και φυσικά ζωντανή μουσική από ορχήστρα.


Φέτος, δεχτήκαμε περίπου 650 άτομα στο χώρο μέσα κι έξω από το Α΄ΚΑΠΗ. Εγιναν επίσης οι απονομές των βραβείων του Διαγωνισμού γλυκού-πίτας-φαγητού.

Η μέρα επιφύλασσε και γενέθλια-έκπληξη για τον Δήμαρχό μας κ.Λάζαρο Κυρίζογλου από την διοίκηση του ΚΑΠΗ σε ένα πολύ ζεστό κλίμα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Εκδηλώσεις)
2apokriesAKapi2010.jpg
Αποκριάτικος χορός του Α΄ΚΑΠΗ
18/2/2010

Α΄ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Διεύθυνση: ΒΥΡΩΝΟΣ & ΚΕΝΝΕΝΤΥ Τ.Κ.56121 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τηλέφωνα: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 747570 & 729487 ΦΑΞ: 729484
ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ.Σ. 724406
e-mail: akapiampethess@otenet.gr

 

Την Τσικνοπέμπτη 4/2/2010 ο αποκριάτικος χορός μας στο Κέντρο ΟΑΣΙΣ στα Διαβατά εκτός από μεγάλη επιτυχία, είχε πολύ κέφι και χορό...

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Εκδηλώσεις)
Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: "Το ευρώ, τι σημαίνει για σας;"
17/2/2010

      Δ Η Μ Ο Σ    Α Μ Π Ε Λ Ο Κ Η Π Ω Ν
       ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ

          e-mail : evs@ampelokipoi.gr 

                 Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα : «Το ευρώ: Τι σημαίνει για μας;».

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του Προγράμματος PRINCE για την ενημέρωση του Ευρωπαίου Πολίτη σχετικά με το ευρώ, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Το ευρώ: Τι σημαίνει για μας;».

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
12/2/2010

       Σας ενημερώνουμε πως μετά την πρόσφατη διακοπή του Δικτύου Δωρεάν Ασύρματης Πρόσβασης σε όλους τους δήμους της χώρας από την Κοινωνία της Πληροφορίας (φορέας του Υπ.Οικονομικών),  ο Δήμος μας έκανε ενέργειες ώστε να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ η παροχή ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ στα 3 σημεία (hot spots) από χτες, Πέμπτη 11/2/2010

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Ενημερωτική Εκδήλωση για την Απασχόληση & Επιχειρηματικότητα
11/2/2010

Το Γραφείο Ανέργων κι Επιχειρήσεων του Δήμου Αμπελοκήπων
σε συνεργασία με τις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας
που εδρεύουν στον Δήμο μας,
διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση,
με θέματα που αφορούν
την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 18.00,
στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αμπελοκήπων (Στέκι Νεολαίας),
Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Εκδηλώσεις)
AFISA.jpg
4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ - ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
10/2/2010

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε και φέτος
στο 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών,
πνευστών και κρουστών οργάνων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής», με την συμμετοχή μουσικών συνόλων από διάφορους δήμους και πόλεις.
Συγκεκριμένα φέτος, πέρα από τη παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμπελοκήπων με αρχιμουσικό τον Νικόλαο Χρυσοχόου, θα φιλοξενήσουμε τις παρακάτω Φιλαρμονικές:

Διαβάστε Περισσότερα...  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Ευχαριστήριο για την Αιμοδοσία
9/2/2010

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας εκφράζουν από καρδιάς τις πλέον θερμές ευχαριστίες τους για την ολοπρόθυμη ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμα για την ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας, προς ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Με την εθελοντική προσφορά σας να έχετε τη βεβαιότητα, ότι η συμβολή σας στην προάσπιση της υγείας των συνάνθρωπων μας είναι υπερπολύτιμη.
Σας ευχόμαστε ο θεός να σας έχει πάντοτε εν υγεία και εσάς και τα μέλη της οικογενείας σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το επόμενο ραντεβού μας, θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 το πρωί, στο δεύτερο όροφο του Δημαρχιακού καταστήματος (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ


  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ανοικτή Πρόσκληση για εθελοντική εργασία σε ΑμΕΑ
9/2/2010

O Δήμος Αμπελοκήπων και το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης (Π.Δ.Α.) για ΑμΕΑ μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για κοινωνική ένταξη των ΑμΕΑ αλλά και περαιτέρω ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα ειδικής αγωγής έχει συνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν με πολλούς εθελοντές.
Έτσι και φέτος απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση εθελοντισμού και καλούμε φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς να λάβουν δράση εθελοντική συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπό την εποπτεία ειδικευμένου προσωπικού.
Στο τέλος της συνεργασίας μας και με την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρονιάς χορηγείται βεβαίωση προσφοράς εθελοντικής δράσης όπου και αναγράφεται η συμμετοχή του εθελοντή.
Για περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 729 486  & 729 366.

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
H Συμβουλευτική Υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων
9/2/2010

Συμβουλευτική Υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων απευθύνεται στους δημότες και φορείς του δήμου ανταποκρινόμενη στις ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες.

Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο αποτελεί επιτακτική ανάγκη καθώς θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, διαταραχές συναισθήματος, διάθεσης, επικοινωνίας αλλά και αναπτυξιακές διαταραχές όσο και μαθησιακές δυσκολίες είναι αντικείμενα απασχόλησης ατόμων που αναζητούν την υποστήριξη και καθοδήγηση από την συμβουλευτική υπηρεσία.

Διαβάστε Περισσότερα...  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Εργασίες Τμήματος Πρασίνου & Περιβάλλοντος
9/2/2010

Η κοπή των ξερών δέντρων, η αποξήλωση των πρεμνών και η φύτευση νέων δέντρων συνεχίζεται από το Τμήμα Πρασίνου & Φυσικού Περιβάλλοντος του Δήμου μας.
Επίσης ολοκληρώσαμε τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση του εντόμου της πιτυοκάμπης στα πεύκα με στόχο:

  • Την προστασία των δέντρων και
  • την προστασία των δημοτών από αλλεργικές παθήσεις που προκαλεί το συγκεκριμένο έντομο

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Υπηρεσίες προς Δημότες)
Σελίδα 282 από 287Πρώτη   Προηγούμενη   277  278  279  280  281  [282]  283  284  285  286  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by