Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Εκδήλωση απονομής Απολυτηρίων στους ενήλικες Ρομά και ωφελούμενους του Παραρτήματος Ρομά
25/6/2019

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Ιουνίου 2019 στο 5ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης η Εκδήλωση απονομής Απολυτηρίων στους ενήλικες Ρομά και ωφελούμενους του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης για το έτος 2018-2019. 
Στην Εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Μανωλόπουλος. Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις υπηρεσίες του Δήμου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης για την ευημερία και την πρόοδο των πολιτών.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού – Ευόσμου, Δέσποινα Πατρικίου, η οποία μίλησε για τη  λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Άγιο Νεκτάριο και τη συνεργασία της με τις υπηρεσίες του Δήμου και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης.
Παράλληλα κατά την παρουσίαση της, η Παιδαγωγός του Παραρτήματος Ρομά, Βασιλική Βατάλη, ανέδειξε τον ρόλο του Παραρτήματος Ρομά στη μείωση της σχολικής διαρροής και την επανένταξη των ενηλίκων στην εκπαίδευση.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας
24/6/2019

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας με την ονομασία «Παίζοντας και τραγουδώντας στις γειτονιές του Δήμου μας». Έτσι σήμερα Δευτέρα 24/06, την Τρίτη 25/06 και την Τετάρτη 26/06 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη (24/06 θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο τρομερός πειρατής και 25/06 Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Οι ligapola») στην πλατεία Μακεδονομάχων (26/06 Ρεμπέτικη βραδιά με τον Γιώργο Κορωναίο και τον Κώστα Γεκουσίδη). Σας περιμένουμε όλους. Είσοδος Ελεύθερη. Ακολουθούν φωτογραφίες από την Παρουσίαση τμημάτων παραδοσιακών χορών του δήμου (20/06, Πλατεία Εμμανουήλ Παππά) και Συναυλία με τους Jazz vine tenors (22/06 Πλατεία Επταλόφου)

Φωτογραφίες

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο μας
24/6/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και από τις 9:30 έως τις 13:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' 12, Αμπελόκηποι) την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2019. Υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η από 24/12/2018 οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ με την οποία ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας στους κατοίκους της Κοινότητας Μενεμένης (αποκλεισμός από την αιμοδοσία ατόμων που κατοίκων που κατοικούν & εργάζονται στις επηρεαζόμενες περιοχές κτλ.)

Αφίσα

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Έκκληση να κηρυχθούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης οι περιοχές του περιαστικού δάσους
21/6/2019

ΠΕΔ-ΚΜ: Έκκληση να κηρυχθούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης οι περιοχές του περιαστικού δάσους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης
Οι ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών θεωρούνται αυτονόητες και θα  πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν όπου υπάρχουν
Λ. Κυρίζογλου: «Πρόκειται για αντιμετώπιση διαχείριση φαινομένου κρίσης με το φλοιοφάγο, βλαστοφάγο έντομο που καταστρέφει το περιαστικό δάσος

Δελτίο τύπου
 

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Προμήθεια κλιματιστικών μονάδων
21/6/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση για την «Προμήθεια κλιματιστικών μονάδων» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6  , τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη  25-06-2019 και ώρα 10:00 π.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:
Μπαλασόπουλος Χρήστος (τηλ. 2313.300933)
Τεχνική Έκθεση

Έντυπο προσφοράς

  Προκηρύξεις
Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα τεβα
21/6/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα).
Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει ξηρά προϊόντα και συγκεκριμένα: Μακαρόνια, Ρύζι, Κοτόσουπα με ζυμαρικά, Κορν Φλέικς, Αλεύρι, Ζάχαρη Λευκή, Μαρμελάδα, Σούπα Μινεστρόνε, Γάλα Μακράς Διάρκειας, Ελαιόλαδο (Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 8,2 κιλά)

Πρόγραμμα
 

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Τελετή λήξης των τμημάτων μπαλέτου του Δήμου.
20/6/2019

Παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Πολιττισμού και Εθελοντισμού κ. Παύλου Κεσόγλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο», η εξαιρετική τελετή λήξης των τμημάτων μπαλέτου του Δήμου. 

Φωτογραφίες

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Αναβίωση του εθίμου του «κλήδονα» από τον μικρασιατικό σύλλογο μενεμένης – αμπελοκήπων
20/6/2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου η αναβίωση του εθίμου του «ΚΛΗΔΟΝΑ» από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Μενεμένης – Αμπελοκήπων «Αγία Παρασκευή» στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος».
Ένα δρώμενο που ενισχύει την επιδίωξή μας για τη διαφύλαξη, τη διατήρηση και τη συνέχιση της παράδοσης μέσα από δράσεις που συνδυάζουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας με την ψυχαγωγία. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην γιορτή του «ΚΛΗΔΟΝΑ».
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
 

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Επετειακή εκδήλωση νοσοκομείου Παπαγεωργίου
20/6/2019

Με μια λαμπρή εκδήλωση στο κεντρικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου το Ίδρυμα Παπαγεωργίου γιόρτασε το απόγευμα της Τετάρτης 19/06 τη συμπλήρωση 20 ετών από την λειτουργία του ομώνυμου Νοσοκομείου.

Δελτίο τύπου

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Τελετή λήξης τμημάτων Τένις
18/6/2019

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στις 19:00 στα νέα γήπεδα Τένις, πραγματοποιήθηκε η γιορτή των ακαδημιών τένις αγοριών-κοριτσιών και Ενηλίκων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αβραμίδης Κυριάκος και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ζωναρέλη Κυριακή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανασκόπηση της αθλητικής χρονιάς του αθλήματος και πραγματοποιήθηκε βράβευση των νικητών και νικητριών του εσωτερικού τουρνουά τένις με διπλώματα, μετάλλια και κύπελλα στις κατηγορίες:
•    Νεανίδων
•    Νέων
•    Εφήβων
•    Ενηλίκων Ανδρών και
•    Ενηλίκων Γυναικών.
Το ραντεβού για την καινούργια χρονιά ορίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας"
18/6/2019

Το αειθαλές διδακτικό έργο του Αντουάν ντε Σεν-Εξιμπερί «Ο Μικρός Πρίγκιπας» παρουσιάστηκε στη θεατρική μορφή του από τα παιδιά και τους εφήβους των τμημάτων θεατρικής αγωγής του Δήμου μας το απόγευμα της Κυριακής 16/06 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο». Με την εξαιρετική αυτή παράσταση έκλεισε άλλη μία σχολική χρονιά.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Προμήθεια Πλαστικών κυλιόμενων κάδων απορριμμάτων 1100 λίτρων
18/6/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην «Προμήθεια πλαστικών κυλιόμενων κάδων απορριμμάτων 1100 λίτρων » με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6  , τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με σφραγίδα της  εταιρίας και με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21/6/2019 και ώρα 11:00.πμ. Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσει ο τελικός ανάδοχος είναι τα εξής:
1) Ποινικό μητρώο (ή ΑΔΤ για να το  ζητήσει η Υπηρεσία ) για όλα τα μέλη της ΟΕ.
2) Φορολογική ενημερότητα
3) Ασφαλιστική ενημερότητα (από τον ΕΦΚΑ για το αν απασχολείτε προσωπικό και αν πρόκειται για ατομική εταιρία  και από τον ΟΑΕΕ ότι πληρώνετε  τις εισφορές σας).
4) Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης (30 ημερών).
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: Λοΐζος  Αναστάσιος  (τηλ. 2310. 724670)
Τεχνική έκθεση…

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
18/6/2019

Ο σκοπός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης είναι η καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή (πρωινό - μεσημεριανό), διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία των φιλοξενούμενων παιδιών της περιοχής του Δήμου. Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις, που υπαγορεύονται από τις επιστήμες της αγωγής. Επίσης η πολύπλευρη νοητική, συναισθηματική, κοινωνική, ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, η προπαρασκευή τους για τη φυσική μετάβαση τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία που αξίζει να επαινεθεί
18/6/2019

Το Σάββατο 15/6/19 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου ο Χαλότ Μοχαμάντ (πατέρας) και η Κάοε Μοχαμάντ, από το Ιράκ, Κούρδοι, βάφτισαν τα παιδιά τους Αλέξανδρο, Βασίλη και Σταμάτη, που είναι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων. Νονές οι Αναστασία Χαλκωμάτα, Θεοδώρα-Μαρία Βένου και Βασιλική Καρίκα. Συμπαραστάθηκαν οι Άρτεμις Μαβίδου, Καραβάτου Μαρίνα και Καρακώστα Μαρία νηπιαγωγοί των 2ου και 8ου νηπειαγωγείων Αμπελοκήπων, οι γονείς και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Θα ακολουθήσει και η βάφτιση των γονέων.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Συντήρηση μονώσεων σχολικών και δημοτικών κτιρίων
14/6/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην «Συντήρηση μονώσεων σχολικών και δημοτικών κτιρίων » με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6  , τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με σφραγίδα της  εταιρίας και με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 18/6/2019 και ώρα 10:00.πμ.
Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσει ο τελικός ανάδοχος είναι τα εξής:
1)    Ποινικό μητρώο (ή ΑΔΤ για να το  ζητήσει η Υπηρεσία ) για όλα τα μέλη της ΟΕ.
2)    Φορολογική ενημερότητα
3)    Ασφαλιστική ενημερότητα (από τον ΕΦΚΑ για το αν απασχολείτε προσωπικό και αν πρόκειται για ατομική εταιρία  και από τον ΟΑΕΕ ότι πληρώνετε  τις εισφορές σας).
4)    Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης (30 ημερών).
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:
Νικόλαος Μπήττας  (τηλ. 2313.313942)

Τεχνική έκθεση

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Παιδί και θάλασσα 2019
14/6/2019

Το πρόγραμμα ‘’Παιδί και θάλασσα‘’ πραγματοποιείται και φέτος από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με την Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ, με γνώμονα το έντονο ενδιαφέρον παιδιών και γονέων, όλων των προηγούμενων ετών και σταθερό στόχο να προσφέρουν στα παιδιά ποικιλία εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, στηρίζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους γονείς.

Δελτίο τύπου

Αίτηση εγγραφής

Κανονισμός λειτουργίας

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Εγκατάσταση νέων κόμβων δωρεάν ασύρματου δικτύου (WiFi) στο Δήμο μας
13/6/2019

Ο Δήμος, σε συνεργασία με την εταιρία Hellenic Cable Networks (HCN) χρησιμοποιώντας την πλέον ανεπτυγμένη τεχνολογία έχει θέσει πλέον σε λειτουργία στις πλατείες Eπταλόφου στους Αμπελόκηπους Τσομπάνογλου της Μενεμένης τα πρώτα σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (WiFi) στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Η εγκατάσταση και λειτουργία αυτών των ασφαλών για τη χρήση τους από όλους τους δημότες και επισκέπτες τουδήμου μας, αποτελεί την πρώτη από μία σειρά δράσεων που υλοποιεί ο δήμος μας καθώς το Wifi λειτουργεί μέσω δικτύου οπτικών ινών με ταχύτητες άνω των 100 Mbps δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πολλούς ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. Επαναλαμβάνουμε ότι σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες θα εγκαθίστανται νέοι σταθμοί δωρεάν WiFi σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έχοντας σκοπό να καλυφθεί γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου. Σχετικά με τη λειτουργία νέων συνδέσεων θα ενημερώνεστε άμεσα με δελτία τύπου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (www.ampelokipi-menemeni.gr) καθώς και από τη σελίδα του Δήμου στο Facebook.

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής παιδικών τμημάτων Αμπελοκήπων
12/6/2019

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 στην Αριστοτέλειο Βιβλιοθήκη Αμπελοκήπων τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων των Αμπελοκήπων. Στην εκδήλωση παρέστη και απένειμε επαίνους στους μαθητές ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι μικροί καλλιτέχνες, γονείς, κηδεμόνες και πλήθος κόσμου. Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι την Παρασκευή 14/06. Ώρες λειτουργίας 7μμ-9μμ.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Θεατρική παράσταση ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αμπελοκήπων-Μενεμένης
11/6/2019

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ. κ.Κυριάκος Αβραμίδης και το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. Αμπελοκήπων Μενεμένης, σας προσκαλούν στην γιορτή για την λήξη της σχολικής χρονίας που θα περιλαμβάνει την θεατρική παράσταση "Έτσι είναι η Ζωή... " & παραδοσιακούς χορούς την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 ώρα 7.00 μ.μ. στο κινηματοθέατρο Αμπελοκήπων "Αλέξης Μινωτής" (Π.Γρηγορίου Ε΄12, Αμπελόκηποι).

Πρόσκληση

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Διανομή τροφίμων απο το πρόγραμμα ΤΕΒΑ
11/6/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα).

Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 4 από 251Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by