Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Παράδοση-παραλαβή ενός (1) παρελκόμενου απολύμανσης και πλύσης εξωτερικών χώρων
8/5/2020

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 7/5/2020 από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η παράδοση-παραλαβή ενός (1) παρελκόμενου απολύμανσης και πλύσης εξωτερικών χώρων και τεσσάρων (4) βενζινοκίνητων νεφελοψεκαστικών πλάτης. Η προμήθεια των νέων αυτών μηχανημάτων ψεκασμού και απολύμανσης κρίθηκε αναγκαία ώστε να είναι εφικτή η απολύμανση με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού των εξωτερικών δημόσιων χώρων και κτιρίων και των κάδων απορριμμάτων-ανακύκλωσης όταν προκύπτουν έκτακτα μέτρα αποφυγής της διασποράς ιών όπως στην πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊού έχοντας υπ΄ όψιν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών έκτακτων προμηθειών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών Δημόσιας Υγείας» (ΦΕΚ 55/11-3-2020 τεύχος Α΄ άρθρο 16).

Δελτίο τύπου

Στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
5/5/2020

Ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας λόγω κορωνοϊού, οι εργασίες δημιουργίας φυτεμένου δώματος στην ταράτσα του 4ου Δημοτικού σχολείου της Δ.Κ. Μενεμένης της οδού Ν. Κυριακίδη. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ06 – Προστασία περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων του Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020 προϋπολογισμού 219.921,53€. Με την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ Δ.Κ. ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ»», πραγματοποιήθηκε η εφαρμογή πολυεπίπεδης διαστρωμάτωσης χρηστικού φυτεμένου δώματος ημιεντατικού τύπου, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές κατασκευής φυτεμένων δωμάτων, έκτασης 644 μ2, στο 4ο Δημοτικό Μενεμένης

Δείτε περισσότερα...

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
Νέα εθελοντική αιμοδοσία στην κοινότητα Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
4/5/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ανταποκρινόμενος στην έκκληση αιμοδοτών της Κοινότητας Μενεμένης αλλά και από άλλου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν στις δύο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στις 31 Μαρτίου και 8 Απριλίου, διοργανώνει την Δευτέρα 11 Μαΐου από τις 9π.μ. έως 1 μ.μ. εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10).
Οι οργανωμένες δράσεις για αιμοδοσία, με στόχο να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα, θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις εκκλήσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε εθελοντές αιμοδότες, σε συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών και στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων και εντός της τρέχουσας εβδομάδας οι δημότες, πολίτες, επισκέπτες, νέοι και παλαιοί αιμοδότες θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης . 
Για ακόμη μία φορά, καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Μένουμε ασφαλείς, τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα, πλένουμε τα χέρια μας και  βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα.

Αφίσα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Καθαρισμός από κλαδιά του χώρου του Στρατοπέδου "Μ.Αλέξανδρος"
4/5/2020

Με ταχείς ρυθμούς και εντός χρονοδιαγράμματος πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η αποκομιδή των κλαδιών που είχαν (όπως κάθε χρόνο) προσωρινά συγκεντρωθεί και αποτεθεί, μετά από τις σχετικές κλαδεύσεις δέντρων και θάμνων από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, σε ειδικό χώρο εντός του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος». Ο χώρος καθαρίστηκε και ευπρεπίστηκε.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
4/5/2020

Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ούτε έχουμε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο δήμο μας. Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου συγχαίρει το προσωπικό του δήμου για την υπευθυνότητα την οποία επέδειξε και τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε στους πολίτες, κάτω από δύσκολες συνθήκες πανδημίας, κατά της εξάπλωσης της νόσου και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την ίδια υπεύθυνη στάση επέδειξε και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του δήμου. Συγχαίρουμε λοιπόν τους πολίτες του δήμου μας.

Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε. Συνεχίζεται. Ακολουθούμε όλοι οι εργαζόμενοι στο δήμο και οι πολίτες τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για να διανύσουμε το υπόλοιπο του δρόμου που απέμεινε με επιτυχία.

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Διανομή βρεφικών τροφών και βρεφικών ειδών στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ
30/4/2020

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 η διανομή βρεφικών τροφών και βρεφικών ειδών στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ που έχουν βρέφη ηλικίας μέχρι 2 ετών.

Δελτίο τύπου

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Προγραμματισμός ψηφιακού εξοπλισμού στα Δημοτικά Σχολεία του δήμου
30/4/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έχοντας στην κορυφή του ενδιαφέροντός του την Παιδεία και την Εκπαίδευση, θα προχωρήσει, εντός των πλαισίων των οικονομικών του δυνατοτήτων, στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού και δικτυακού υλικού αλλά και σε εργασίες εγκατάστασης, ενίσχυσης-αναβάθμισης της δικτυακής υποδομής σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Θα προηγηθεί επιτόπιος έλεγχος της υφιστάμενης κατάστασης κάθε σχολείου και η καταγραφή των αναγκών.

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Ολοκληρωμένη καταπολέμηση κουνουπιών, στο φυσικό και περιαστικό σύστημα
30/4/2020

Ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 2020 και εκτελείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το έργο της ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών, στο φυσικό και περιαστικό σύστημα. Λόγω των συνεχών έντονων βροχοπτώσεων, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων με λιμνάζοντα νερά, σε συνδυασμό με τις ακόλουθες υψηλές θερμοκρασίες, οι συνθήκες καθίστανται ιδανικές για την σημαντική αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και συνεπώς θεωρείται αναποτελεσματική και η όποια προσπάθεια και παρέμβαση.

Δελτίο τύπου

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΞΗΡΟΚΡΙΝΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/5/2020
29/4/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου, ότι με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Αριθ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 27014/27.4.14, ΦΕΚ 1644 Β’), η οποία εκδόθηκε ύστερα από αναφορά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, απαγορεύθηκε η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Ξηροκρήνης μόνο για το Σάββατο 2.5.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού (βλέπετε σχετικό ΦΕΚ).

ΦΕΚ 16414/27-4-2020 τ.Β΄

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Νέο συμμετοχικό παιχνίδι ανακύκλωσης του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
29/4/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κάνει πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι για τους χρήστες του Followgreen, με κληρώσεις σε υπέροχα δώρα!
H επιβράβευση των χρηστών για την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα ανακύκλωσης μέσω του εκπαιδευτικού υλικού σε άρθρα/βίντεο/κουίζ και Green Missions, συνεχίζεται με νέο και πιο ευχάριστο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό έντυπο

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης (άρθρο 221 του Ν.4412/2016)
28/4/2020

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης (άρθρο 221 του Ν.4412/2016) για τη μελέτη με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΗ» αρ. 66/2019 και ανακοίνωση κλήρωσης Μη.Μ.Ε.Δ.   

  Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
Διανομή έτοιμων γευμάτων και δεμάτων με τρόφιμα
28/4/2020

Διανομή έτοιμων γευμάτων και δεμάτων με τρόφιμα σε δεκαεπτά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
Σήμερα, έτοιμα γεύματα και τρόφιμα παραδόθηκαν σε πολίτες στο ΚΑΠΗ Μενεμένης, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι μετά από τις δράσεις της τηλεϊατρικής, του τηλεφωνικού κέντρου παροχής ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και την παράδοση άνω των 35 τόνων υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα καθημερινής διανομής έτοιμων γευμάτων σε 17.000 ωφελούμενους που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Το πρόγραμμα διαρκεί 14 μέρες, όπως επισήμανε ο κ. Κυρίζογλου ο οποίος τόνισε ότι καλύπτει όχι μόνο τους δικαιούχους των ΤΕΒΑ και του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και όσους δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες όμως χρειάζονται υποστήριξη λόγω της υγειονομικής κρίσης που προέκυψε.
Η διανομή γίνεται μία φορά την ημέρα, κάθε πακέτο περιλαμβάνει φαγητό για το μεσημέρι και το βράδυ ενώ τα τρόφιμα που διανέμονται σε κιβώτιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρασκευή γευμάτων καθ όλη τη διάρκεια των δεκατεσσάρων ημερών.
Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι ιδιαίτερα στην περιοχή του Δενδροποτάμου διανεμήθηκαν πέρα από τα τρόφιμα και υλικά καθαριότητας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων, πλύσιμο οδών και πλατειών καθαρισμός-απολύμανση κάδων απορριμμάτων
28/4/2020

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με αμείωτους ρυθμούς οι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων, το πλύσιμο οδών και πλατειών καθώς και ο καθαρισμός και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων από τα ειδικά οχήματα-πλυντήρια που έχει στη διάθεσή του για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο δήμος συνεχίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Παρακαλούνται οι δημότες να τηρούν πλήρως τους κανόνες απόρριψης των απορριμμάτων τους για την προστασία της δημόσιας υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αναφορά ζητημάτων καθαριότητας (έλλειψη ή επιδιόρθωση κάδων απορριμμάτων, ανακύκλωσης κλπ.) παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την υπηρεσία καθαριότητας στο 2310 724617.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Βίντεο

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Αποπεράτωση εργασιών συντήρησης και επέκτασης Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίων Ευόσμου
27/4/2020

Αποπερατώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επέκτασης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών αλλά και του περιβάλλοντος χώρου στα Κοιμητήρια Ευόσμου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα καθώς και στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πατέρα Ηλία Βαφειάδη για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο για το άριστο αισθητικά αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου επισκέφθηκε το Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο και εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς και το θαυμασμό του για τις εργασίες που έγιναν. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Φιλιππίδης
27/4/2020

«Έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή 24.4.2020, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής και σε ηλικία 82 ετών, ο Λεωνίδας Φιλιππίδης. Ο Λεωνίδας Φιλιππίδης, γιος του Βλάση και της Ελισσάβετ Φιλιππίδη γεννήθηκε το 1932 και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στους Αμπελόκηπους. Διετέλεσε επί 24 έτη (6 φορές) εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμπελοκήπων και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Α’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, με σημαντική προσφορά.
Ο πατέρας του ήταν από τους πρώτους κατοίκους του συνοικισμού της Επταλόφου και από τους ιδρυτές της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής. Η νεκρώσιμη τελετή, στην οποία συμμετείχε και το Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, έγινε μεταξύ περιορισμένου αριθμού στενών συγγενών το Σάββατο 25.4.2020. Ο δήμος μας αποχαιρετά τον Λεωνίδα Φιλιππίδη, τιμά την μνήμη του και τον ευχαριστεί για την προσφορά του.

Φωτογραφία

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Τοποθέτηση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης σχετικά με τη λειτουργία λαϊκής αγοράς στις 25/4/2020
27/4/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης από την πρώτη στιγμή της κρίσης, στην οποία βρισκόμαστε λόγω κορωνοϊού, έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα (πλύσιμο και απολυμάνσεις σε σχολεία, δημοτικά κτίρια, ιερούς ναούς, πλατείες, πάρκα, οδούς, παγκάκια, όργανα ελεύθερα αθλουμένων, αθλητικές εγκαταστάσεις, 2.500 κάδους απορριμμάτων, παροχή υπηρεσιών και διανομή τροφίμων κατ’ οίκον κλπ.) κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και για την προστασία της δημόσιας υγείας (πολίτες) αλλά και για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων του δήμου μας.

Διαβάστε περισσότερα

Στιγμιότυπα

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Έκφραση ευχαριστιών και συγχαρητηρίων
27/4/2020

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά τον κ. Ιωάννη Δεληγιαννίδη ιδιοκτήτη της επιχείρησης εστίασης «Σουβλατζίδικο» (28ης Οκτωβρίου 117, Αμπελόκηποι) για τη δωρεάν παροχή γευμάτων σε όλους τους εργαζόμενους (100) στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ αλλά και τους εργαζόμενους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κατά του κορωνοϊού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Η ενέργειά του αυτή είναι μία ακόμη έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας. Εύγε!!

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Μαθήματα ήθους και ανθρωπιάς από υπαλλήλους των δήμων
24/4/2020

“Χρήματα, πορτοφόλια, πολύτιμα έγγραφα εντοπίζονται και παραδίδονται είτε στους κατόχους τους, είτε στην αστυνομία, από εργαζόμενους στους δήμους ενώ εκτελούν το ωράριο εργασίας τους”

Διαβάστε αυτή την ξεχωριστή ιστορία στου παρακάτω κόμβους:

https://www.makthes.gr/thessaloniki-mathimata-ithoys-kai-anthropias-apo-ypalliloys-ton-dimon-276024

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6224962/mathimata-ithoys-apo-ypalliloys-tis-thessalonikis

http://agonaskritis.gr/o-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%ae%cf%80%cf%89%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b4/

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Σελίδα 6 από 279Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by