Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Aνακοίνωση καθόδου στις Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ
24/9/2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24/9 στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου στις Εκλογές, για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.) με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενέμενης, Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
23/9/2019

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους του Παύλου Μελά και του Κορδελιού - Ευόσμου διοργάνωσε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μπροστά από το δημαρχείο Ποδηλατοπορεία και στις 18:00-21:00 σειρά δράσεων όπως παιχνίδια παντός καιρού, θέατρο δρόμου, πίστα ηλεκτρικών ποδηλάτων κ.α., στον κεντρικό δρόμο της Θωμά Χατζίκου ο οποίος ήταν κλειστός «χωρίς αυτοκίνητα»!

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Παγκόσμια ημέρα για το Αλτσχάιμερ
23/9/2019

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Αλτσχάιμερ, έλαβε χώρο την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Πολυιατρείο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης εκδήλωση σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Hellas με σκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία  της ψυχολόγου κας Χριστίνας Αγωγιάτου με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer”. Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους που συντόνισε ο κ. Παπαδήμας Αναστάσιος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας του Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Κοινωνική Πολιτική (Εκδηλώσεις)
Επιλέγουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την πόλη μας- Γνωρίζουμε τα σύγχρονα μέσα ηλεκτροκίνησης
23/9/2019

Μετά την επιτυχία της 1ης διαδραστικής εκδήλωσης «Voltάρω», για τη Βιώσιμη Αστική Μετακίνηση το 2017 και της 2ης το 2018, με σύνθημα “Επιλέγουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την πόλη μας- Γνωρίζουμε τα σύγχρονα μέσα ηλεκτροκίνησης”, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/9 για 3η συνεχόμενη χρονιά το Voltaro, η εκδήλωση που ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και που φέτος πρωτοτύπησε και γέμισε την παραλία της Θεσσαλονίκης με ηλεκτροφόρα οχήματα από drones μέχρι ηλεκτρικά πατίνια και από ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως ηλεκτρικά scooter δείχνοντας το μέλλον. Το Voltaro πρόκειται για μια…υψηλών Volt οικολογική περιήγηση στον εντυπωσιακό κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς και των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones). Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους με πλούσια δώρα αλλά και ένας νέος θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης στον οποίο παρέστη και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου δοκιμάζοντας κι αυτός τις ανέσεις που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
23/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση για τη «Προμήθεια εφαρμογών για τις ανάγκες των Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6, τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  25-09-2019 και ώρα 11:00 π.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:Κόγκας Κωνσταντίνος (τηλ. 2313.300694)

Τεχνική έκθεση...

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
19/9/2019

Η αθλητική σεζόν 2019-2020 ξεκίνησε και για το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αμπελοκήπων με τον καθιερωμένο αγιασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/9 στα γραφεία του στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
19/9/2019

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 18/9 τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» στον αύλειο χώρο της Αριστοτελείου Βιβλιοθήκης Αμπελοκήπων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22/9, ώρες λειτουργίας 7μ.μ. έως 10μ.μ. είσοδος ελεύθερη. 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
18/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τιμά την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29/9/19 στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.

Αφίσα…

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ
18/9/2019

Η Διεύθυνση ΤΥ θα διεξάγει κλήρωση για τη σύσταση τριμελούς επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗ".  Δείτε την Ανακοίνωση

  Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ "ΡΙΖΑ ΜΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ, Σ' ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ ΦΥΤΕΜΕΝΗ"
18/9/2019

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Μενεμένης - Αμπελοκήπων "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" ενόψει της 97ης επετείου από τη Μικρασιατική Καταστροφή παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα "ΡΙΖΑ ΜΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ, Σ' ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ ΦΥΤΕΜΕΝΗ". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ. στο Κινηματοθέατρο "ΑΣΤΡΟ" επί της οδού Κομνηνών 3, Μενεμένη. Στο εν λόγω αφιέρωμα θα παρουσιαστούν μαρτυρίες Μικρασιατών  και θα διαδραματηστούν σκηνές από την Καταστροφή της Σμύρνης, την Προσφυγιά και την ζωή των προσφύγων στη νέα πατρίδα. Το αφιέρωμα θα είναι πλαισιωμένο με οτικοαουστικό υλικό και τραγούδια της προσφυγιάς.

Συμμετοχή: χορευτικά τμήμα του Συλλόγου
Γενική επιμέλεια - οργάνωση: Περικλής Διαματνής
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Αφίσα...

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
ΠΕΔΚΜ: ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
17/9/2019

ΠΕΔ-ΚΜ: Εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση της για την έγκριση, από την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

Δείτε περισσότερα...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
17/9/2019

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού-πλυσίματος δρόμων και πλατειών καθώς και των αγωγών ομβρίων υδάτων σε όλο το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου. Με τον τακτικό έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων αποφεύγεται ο κίνδυνος πλημύρας κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
16/9/2019

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 15/09 στη Θεσσαλονίκη με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος δήλωσε πως «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας υποχρεώσει να παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη» στέλνοντας «ένα μήνυμα στους εθνοαποδομητές της ιστορικής αλήθειας, ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ξαναγράψει την ιστορία όπως θέλει ακολουθώντας την τάση της εθνοαποδόμησης».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Εκδήλωση της Alzheimer Hellas για τη Νόσο Αλτσχάιμερ
16/9/2019

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Ψυχολόγου κας Χριστίνας Αγωγιάτου με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer».

Αφίσα...

  Ανακοινώσεις (Υπηρεσίες προς Δημότες)
Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δενδροποτάμου
12/9/2019

Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δενδροποτάμου για την σχολική χρονιά 2019/2020 συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να έρχονται στο σχολείο για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφών, όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
12/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Προμήθεια ξυλείας για Κοινωνικές Δομές του Δήμου
12/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση «Προμήθειας ξυλείας για Κοινωνικές Δομές του Δήμου» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6, τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα  16-09-2019 και ώρα 13:00 μ.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: Ξανθίππη Μαΐτου (τηλ. 2313.300951)
Τεχνική έκθεση…
Προϋπολογισμός Ξυλείας…

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Τμήματα Εφηβικού και Παιδικού μπαλέτου 2019
12/9/2019

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα τμήματα εφηβικού και παιδικού μπαλέτου του δήμου μας.

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Δήμο μας
12/9/2019

Με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά  στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα και του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί τα 1ο, 6ο, & 7ο Νηπιαγωγείων - 1ο, 2ο  & 12ο Δημοτικών Αμπελοκήπων. Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό τους ευχήθηκαν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δείτε περισσότερα...

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Σελίδα 6 από 259Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by