Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Ευχές του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για το νέο σχολικό έτος 2019-2020
12/9/2019

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο εύχονται σε όλους τους μαθητές-μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά όλα τα διδακτήρια του δήμου (νηπιαγωγεία κτλ.) είναι καλοσυντηρημένα και υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο δήμος βάζοντας πάντοτε την παιδεία και την εκπαίδευση στην κορυφή στέκεται στο πλευρό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά.

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Έγκριση εκκίνησης της διαδικασίας για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ)
12/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ως αρχή κίνησης της διαδικασίας σύνταξης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ) στην έκταση ευθύνης του, σε εφαρμογή του υπ’ αριθμ. 90/26-07-2018 Π.Δ. (ΦΕΚ 162Α/03-09-2018) «Αρμόδια διοικητικά όργανα, διαδικασίες και προθεσμίες έγκρισης, αναθεώρησης και τροποποίησης των πλαισίων και σχεδίων του συστήματος χωρικού σχεδιασμού του ν. 4447/2016 (Α’ 241), καθώς και ειδικότερο περιεχόμενο αυτών» :
1.  Ανακοινώνει ότι με την υπ’ αριθμ. 193/26-08-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων –   Μενεμένης εγκρίθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ) στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 7 του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ 241Α’).
2.  Προσκαλεί τις αρμόδιες τοπικές, περιφερειακές ή κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, πολίτες καθώς και κάθε άλλο φορέα ή περιβαλλοντική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του εκπονούμενου ΤΧΣ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, να υποβάλλουν στο Δήμο υπάρχοντα σχετικά προγράμματα των φορέων τους ή άλλες απόψεις τους εντός δύο (2) μηνών.
Ανακοίνωση
Έγκριση ΔΣ

  Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 3/2019 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
10/9/2019

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ.) ανακοινώνει την πρόσληψη τεσσάρων (4) ωρομίσθιων επιμορφωτών-διδασκόντων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας οκτώ (8)μηνών, για την υλοποίηση των Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ. που εδρεύει στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 11-09-2019 ΕΩΣ 20-09-2019

1) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ3-2019
2) ΑΙΤΗΣΗ
3) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
4) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

  Προσλήψεις - Προκηρύξεις
Έπεσε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Χαλκίδεια 2019»
10/9/2019

Τίτλοι τέλους για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Χαλκιδεια 2019» έπεσαν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με την πραγματοποίηση δυο τελευταίων όμορφων μουσικών εκδηλώσεων.  Η πρώτη μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εμμανουήλ Παππά με τη Γεωργία Μαρνέλλου και την εξαιρετική ομάδα της ενώ η τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) όπου το νεανικό συγκρότημα του Φάρου του Κόσμου «Faros Music Band” μας διασκέδασε με λαϊκά τραγούδια αλλά και τραγούδια της ιδιαίτερης κουλτούρας των ΡΟΜΑ.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Δράση Κοινωνικής Ποδηλασίας (16/9 – 6/10) και διαδημοτική ποδηλατάδα (21/9) από τους Δήμους
9/9/2019

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, οι τρεις Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχή χρονιά και με στόχο την προώθηση των βιώσιμων μέσων μεταφοράς, καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε διαδημοτικές δράσεις με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου.

Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
9/9/2019

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αποφασίζει τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 την αλλαγή κυκλοφορίας από μονόδρομο σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων, επί της οδού Αρκαδίου, από Δαβάκη έως Γ. Κυρίμη,  από τις 11:00 έως και τις 20:00 ή το πέρας των εργασιών, προκειμένου να γίνεται εκτροπή των οχημάτων από την οδό Ελ. Βενιζέλου για να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, επί του οδοστρώματος.

Δείτε την Απόφαση...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Εκτροπή Κυκλοφορίας επί της οδου Ελ. Βενιζέλου του Δήμου
9/9/2019

Δείτε την Απόφαση

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΟΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
6/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, θα προβεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, καιδημότες, οι οποίοι θα επιλεγούν, μετά από κλήρωση, μεταξύ των εγγεγραμμένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στον Δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου.

Δείτε περισσότερα...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/9/19
6/9/2019

Τα Χαλκίδεια 2019 συνεχίστηκαν και το βράδυ της Πέμπτης 5/9 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων με την εκδήλωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων και την Επιτροπή Ειρήνης Δυτικών Συνοικιών ενώ στην Πλατεία Τσομπάνογλου απολαύσαμε μία συναυλία από το συγκρότημα “oi ligapolla” με το ρεπερτόριό τους από το λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ 2019
5/9/2019

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Cyber και Land: ο κρυφός κώδικας» είχαν όσοι μικροί μας φίλοι παραυρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 4/9 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων. Ταυτόχρονα στην Πλατεία Μακεδονομάχων στους Αμπελόκηπους, διασκεδάσαμε με μία ρεμπέτικη-λαϊκή βραδιά με τους Κώστα Γεκουσίδη και Γιώργο Κορωναίο.  Τα Χαλκίδεια 2019 συνεχίζονται το βράδυ της Πέμπτης 5/9 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων με την εκδήλωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων και την Επιτροπή Ειρήνης Δυτικών Συνοικιών ενώ στην Πλατεία Τσομπάνογλου το συγκρότημα “oi ligapolla” θα μας διασκεδάσουν με το ρεπερτόριό τους από το λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι.  Σας περιμένουμε. Είσοδος Ελεύθερη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
5/9/2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Πράσινες αυλές σχολείων» και με προϋπολογισμό 157.000 Ευρώ, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της σχολικής αυλής του 1ου Γυμνασίου Μενεμένης και των Λυκειακών Τάξεων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ο φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
5/9/2019

Σήμερα ολοκληρώνεται με την ασφαλτόστρωση της, η διάνοιξη της Οδού Ομήρου στην Μενεμένη. Επιτέλους ένα έργο του ταλαιπωρούσε κυκλοφοριακά και κοινωνικά επί δεκαετίες τη Μενεμένη, έχει εκτελεστεί. Με εντολή του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, το έργο εκτελέστηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές, ενώ έπρεπε να εκτελεστεί τον περασμένο Απρίλιο, για να μην θεωρηθεί ότι γίνεται προεκλογικά. Επίσης συνεχίζονταιοι ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Σωκράτους στην Μενεμένη και στην Οδό Ασκληπιού στο Άγιο Νεκτάριο (Δενδροπόταμος)

Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΑΦΩΝ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
4/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προετοιμάσει από πλευράς βαφών/συντηρήσεων και καθαριότητας όλα τα σχολεία έτσι ώστε στις 11/9, με το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού και τους αγιασμούς, να ξεκινήσει η σχολική χρονιά απρόσκοπτα. Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, ύστερα και από σχετικά αιτήματα που απέστειλαν σχολεία, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μερίμνησε ώστε όλες οι σχετικές εργασίες (βαφές εξωτερικές και εσωτερικές, οικοδομικές εργασίες, εργασίες πρασίνου, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές επισκευές κλπ) να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΧΑΛΚΙΔΕΙΩΝ
4/9/2019

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίσθηκαν το βράδυ της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Χαλκίδεια 2019» με μια ακόμη μουσική βραδιά με λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια με τους Εύη Κουτσαυτάκη, Σωκράτη Παπαϊωάννου και την ομάδα τους στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων ενώ εκτάκτως εμφανίσθηκε και ο Γιώργος Φανάρας. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη 4/9 στις 8μ.μ. ξανά στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων με την παιδική παράσταση «Cyber και Land: ο κρυφός κώδικας» ενώ στις 8:30μ.μ. στην Πλατεία Μακεδονομάχων στους Αμπελόκηπους (συμβολή των οδών Ντούρμα & Κανάκη), θα πραγματοποιηθεί ρεμπέτικη-λαϊκή βραδιά με τους Κώστα Γεκουσίδη και Γιώργο Κορωναίο.
Σας περιμένουμε. Είσοδος Ελεύθερη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ
4/9/2019

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει φροντιστηριακό-εκπαιδευτικό σεμινάριο αγγλικής γλώσσας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα παρέχεται δωρεάν γραφική ύλη.

Δείτε περισσότερα...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Συντήρηση χωμάτινων δαπέδων τύπου "κουρασάνι" στο 6o Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης
3/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην απευθείας ανάθεση για την «Συντήρηση χωμάτινων δαπέδων τύπου "κουρασάνι" στο 6o Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης».
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6, τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με σφραγίδα της  εταιρίας και με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 06/09/2019 και ώρα 11:00.πμ.
Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσει ο τελικός ανάδοχος είναι τα εξής:
1)Ποινικό μητρώο των διαχειριστών.
2)Φορολογική ενημερότητα της εταιρίας.
3)Ασφαλιστική ενημερότητα της εταιρίας από ΕΦΚΑ .Αν η επιχείρηση είναι ατομική ασφαλιστική ενημερότητα και από το ασφαλιστικό σας Ταμείο (πχ ΟΑΕΕ) ότι δεν οφείλετε εισφορές.
4)Πρόσφατο πιστοποιητικό εκπροσώπησης (30 ημερών).

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: Κασσιανή Παρτσάλη (για την τεχνική έκθεση τηλ. 2313.300953),Κυριακή Μητσού ( για τα διαδικαστικά τηλ. 2313.313643)
Τεχνική έκθεση...

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 02-09-2019
3/9/2019

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Χαλκίδεια 2019» το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου απολαύσαμε μια όμορφη μουσική βραδιά με λαϊκά και έντεχνα τραγούδια από την Περσεφόνη Μηλιά και την ομάδα της.  Σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. σας προσκαλούμε και πάλι στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου  (Βενιζέλου – Πανταζοπούλου) σε μια ακόμη μουσική βραδιά με λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια με τους Εύη Κουτσαυτάκη, Σωκράτη Παπαϊωάννου και την ομάδα που τους πλαισιώνει. Σας περιμένουμε. Είσοδος Ελεύθερη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Δημιουργία Πράσινου Δώματος στο 4ο Δημοτικό σχολείο Δ.Κ. Μενεμένης της οδού Ν. Κυριακίδη
3/9/2019

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών
εκφραζόμενα σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (%), με έλεγχο ομαλότητας των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης, για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Δημιουργία Πράσινου Δώματος στο 4ο Δημοτικό σχολείο Δ.Κ. Μενεμένης της οδού Ν. Κυριακίδη», αρ. μελ. 64/2012, C.P.V.: 45262640-9 σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 27 του ν. 4412/16 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
2/9/2019

Με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την περίοδο 1/9/2019 έως 30/9/2020

Δείτε περισσότερα

Α.Δ Ορισμός Αντιδημάρχων
Α.Δ. Ορισμός Προέδρου και μελών Οικονομικης Επιτροπής
Α.Δ. Ορισμός Προέδρου και μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ ΤΑ 21Α ΕΥΞΕΙΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
2/9/2019

Πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 30/08-01/09 τα 21α Ευξείνια, οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» στους χώρους του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος». Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Σελίδα 7 από 259Πρώτη   Προηγούμενη   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by