Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Ποδηλατίζω με ασφάλεια-Εκαιδευτικό πρόγρμμα κυκλοφοριακής αγωγής & οδικής ασφάλειας
13/5/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση για την διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος σε σχολεία του Δήμου «Ποδηλατίζω με ασφάλεια- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής & οδικής ασφάλειας» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6, τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη  16-05-2019 και ώρα 11:00 π.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: Παρτσάλη Κασσιανή (τηλ. 2313.300953)

Τεχνική έκθεση…

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Έκθεση Ζωγραφικής Αναστασίας Σαχπαζίδου
13/5/2019

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου στο χώρο της Αριστοτέλειου βιβλιοθήκης (Φιλιππουπόλεως και Μεγ. Αλεξάνδρου, Αμπελόκηποι) η πολύ όμορφη έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Αναστασίας Σαχπαζίδου. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
15ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο "Μαύρη Θάλασσα"
13/5/2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/05 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων το 15ο Διεθνές τουρνουά Τζούντο «Μαύρη Θάλασσα» με τη συμμετοχή 400 και πλέον αθλητών τζούντο από την Ελλάδα και το εξωτερικό το οποίο συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης με τον Α.Σ. Τζούντο «Πόντος». Στην τελετή έναρξης παρέστη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Αθλητισμός)
Εορτασμός της Κυριακής των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου
13/5/2019

Με πάσα επισημότητα και σε κλίμα κατάνοιξης, εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου το απόγευμα του Σαββάτου 11/05 και το πρωί της Κυριακής 12/05 η εορτή της Κυριακής των Μυροφόρων με την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, τον Πανηγυρικό Εσπερινό ενώ στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβας. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στον χώρο πλησίον του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Έπεσε η Αυλαία για την φετινή ανθοέκθεση του Δήμου μας
13/5/2019

Έπεσε η αυλαία της εφετινής Ανθοέκθεσης του Δήμου μας, ενός ακόμη επιτυχημένου δωδεκαημέρου στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος», με την προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών, γεμάτου μουσική και αρώματα από τα άνθη και τα φυτά. Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου παρακολουθήσαμε παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελατοχωριτών «η Σκουτέρνα», παρουσίαση μοντέρνου χορού από τα τμήματα της σχολής «Dance Studio» ενώ στο τέλος απολαύσαμε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι με την υπέροχη φωνή της Αρετής Κετιμέ. Την Αρετή Κετιμέ συνόδευσε ο ταλαντούχος Πάνος Ζώης.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό κ.Χρήστο Σπίρτζη και τον Πρόεδρο της ΟΣΕ ΑΕ
10/5/2019

Την άμεση ανάγκη για κοπή και απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης που φύεται εντός των χώρων ιδιοκτησίας του ΟΣΕ κατά μήκος των κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Πρόεδρο της Ο.Σ.Ε. Α.Ε. κ. Γεώργιο Καμπουράκη και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Στην επιστολή επισημαίνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες λόγω της ανεξέλεκτης βλάστησης, θέτει το ζήτημα της υποβάθμισης της εικόνας της περιοχής λόγω της ύπαρξης παλιών άχρηστων υλικών μπάζων και απορριμμάτων και αναφέρεται και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των πολιτών από την κακιά συντήρηση της περίφραξης.

Δείτε την επιστολή...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Επετειακές εκδηλώσεις για τη λήξη του β' Παγκοσμίου πολέμου
10/5/2019

Οι ετήσιες εκδηλώσεις για την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου στα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέιτενλικ με καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία πεσόντων του σερβικού τομέα, του ρωσικού τομέα και στο ελληνικό μνημείο στα Συμμαχικά Κοιμητήρια. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στον ελληνικό τομέα η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Ημερίδα "Αντιμετώπιση της Πρόωρης Σχολικής Διαρροής-Δράσεις και Αποτελέσματα του Δήμου
10/5/2019

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «Αντιμετώπιση της Πρόωρης Σχολικής Διαρροής - Δράσεις και Αποτελέσματα του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης» που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στο θέατρο «Άστρον».

Διαβάστε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Εκδηλώσεις Ανθοέκθεσης 09-05-20109
10/5/2019

Συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα της Ανθοέκθεσης 2019 στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου απολαύσαμε τα χορευτικά τμήματα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μενεμένης. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε Κρητικούς χορούς από το τμήμα ενηλίκων και ποντιακούς χορούς από το παιδικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «ο Εύξεινος Πόντος». Ακολούθησε λαϊκό πρόγραμμα από την ερμηνεύτρια Ειρήνη Λώλου και το μουσικό σχήμα της.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...
Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Εκδηλώσεις Ανθοέκθεσης 08-05-2019
9/5/2019

Πολύχρωμα λουλούδια και φυτά συνθέτουν ένα ανοιξιάτικο τοπίο στην φετινή Ανθοέκθεση 2019 του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν από μια μεγάλη ποικιλία ανθόφυτων λουλούδια και φυτά για να διακοσμήσουν τους κήπους και τα μπαλκόνια τους. Ταυτόχρονα τις απογευματινές ώρες απολαμβάνουμε καθημερινά ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων  που επιμεληθήκαμε με πολλή μεράκι.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Εκδηλώσεις Ανθοέκθεσης 07-05-2019
9/5/2019

Ακόμη μια υπέροχη βραδιά πολιτισμού είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις παράλληλες εκδηλώσεις της Ανθοέκθεσης 2019. Συγκεκριμένα παρακολουθήσαμε χορούς της Μακεδονίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθοκήπων Ν. Ευκαρπίας και από το Εσπερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Μην ξεχνάτε η Ανθοέκθεση λειτουργεί καθημερινά έως το Σάββατο 11 Μαΐου στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είσοδος από Ελ. Βενιζέλου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και Σαββατοκύριακα και αργίες: 9 π.μ.– 10 μ.μ.  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΑΝΕΤΟ PARKING.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Παροχή ηχοληπτικών και φωτιστικών εργασιών εκδηλώσεων Καραπάντσειου πολιτιστικού κέντρου
8/5/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση «Παροχή ηχοληπτικών και φωτιστικών εργασιών εκδηλώσεων Καραπάντσειου πολιτιστικού κέντρου» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6  , τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  15-05-2019 και ώρα 13:00 μ.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:
Ρουσσέτη Μάγδα (τηλ. 2310.725775)

Τεχνική έκθεση

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Ανάρτηση του Σχεδίου της Πολεδομικής Μελέτης (ΠΕ 6)
8/5/2019

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης με την 137/2019 απόφασή του (ΑΔΑ:6ΡΠΩΩΨΕ-4ΧΟ)  αποφάσισε την Έγκριση του  Β1 σταδίου της Πολεοδομικής Μελέτης, με αρ. μελέτης 81/2017 και τίτλο «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ  –  ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ  –  ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.6 ΤΗΣ Δ.Κ.ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ της  Δ. Κ. Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Δείτε περισσότερα...
Χάρτες...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Εκδηλώσεις Ανθοέκθεση 06-05-2019
7/5/2019

Στο πλαίσιο της Ανθοέκθεσης 2019 πραγματοποιήθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις τη Δευτέρα 6 Μαΐου. Παρακολουθήσαμε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το τμήμα του Δήμου μας καθώς και παραδοσιακούς χορούς από την Γεωργία και την Αρμενία από τους αντίστοιχους πολιτιστικούς συλλόγους «Γεωργία» και «Χαμασκαϊν». Ακολούθησε  παρουσίαση των τμημάτων χορωδίας του Θερμαϊκού Ωδείου Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμά έκλεισε με αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο από την λαϊκή ορχήστρα του Θερμαϊκού ωδείου Αμπελοκήπων.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Ανακατασκευή χώρων πρασίνου του Δήμου
7/5/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση «Ανακατασκευή χώρων πρασίνου Δήμου» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6, τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  10-05-2019 και ώρα 13:00 μ.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:
Μιχαηλίδου Δέσποινα (τηλ. 2313.300949)

Τεχνική έκθεση…

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Εγκαίνεια του νέου Βρεφικού Σταθμού της ΚΔΕΔΑΜ «Η χαρά του Παιδιού»
6/5/2019

Τον νέο Βρεφικό Σταθμό της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Αμπελοκήπων-Μενεμένης (ΚΔΕΔΑΜ) «Η χαρά του Παιδιού» εγκαινίασε το πρωί της Δευτέρας 6/5/2019 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Ο νέος βρεφικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 115 στους Αμπελόκηπους αποτελεί ένα νέο ασφαλές στολίδι για τη φύλαξη και φροντίδα 12 βρεφών ηλικίας από 8 μηνών 2,5 χρονών και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6:45π.μ. έως τις 4:30μ.μ. Στα εγκαίνια του βρεφικού σταθμού παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΚΔΕΔΑΜ κ. Κυριάκος Αβραμίδης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κκ Βασίλειος Μανωλόπουλος και Κυριάκος Κωνσταντίνου και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Βασίλειος Μεζίκης, Γεώργιος Κατζικάς και Ηλίας Γρούγιος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Συνεχίζουμε «ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ 2019»
6/5/2019

Σε ένα πολύχρωμο τοπίο με λουλούδια και φυτά συνεχίζουμε δυναμικά το πρόγραμμα της φετινής Ανθοέκθεσης 2019 του Δήμου μας. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το χώρο του πρώην Στρατοπέδου «Μεγ. Αλέξανδρος» και παρακολούθησε το Σάββατο 4  και την  Κυριακή 5 Μαΐου τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μας.

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Ημερίδα προβολής δράσεων-αποτελεσμάτων του Δήμου για την αντιμετώπιση της Πρόωρης Σχολικής Διαρροής
6/5/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης, στο πλαίσιο υλοποίησης το Ευρωπαϊκού Ανταγωνιστικού Προγράμματος Συνεργασίας «URBACT III, Implementation Νetwork» «STAY TUNED - Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου», σας προσκαλεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, ώρα 10.30 π.μ., στο θέατρο «Άστρον», στην Ημερίδα προβολής των δράσεων και των αποτελεσμάτων του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, για την αντιμετώπιση της Πρόωρης Σχολικής Διαρροής

Πρόσκληση

Πρόγραμμα ημερίδας

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Ημερίδα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την αντιμετώπιση της πρόωρης σχολικής διαρροής
3/5/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ανταγωνιστικού Προγράμματος Συνεργασίας URBACT ΙΙΙ, υλοποιεί το έργο «STAY TUNED – Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου - Implementing solutions across Europe to reduce Early Leaving from Education and Training (ELET)». Προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή προβολή και διάδοση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου πραγματοποιεί Ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της Πρόωρης Σχολικής Διαρροής - Δράσεις και Αποτελέσματα του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης», την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 10.30 πμ, στο θέατρο «Άστρον» (Κομνηνών 3) στη Μενεμένη.

Διαβάστε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 7 από 251Πρώτη   Προηγούμενη   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by