Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
2/4/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ανταποκρινόμενος στο αίτημα των φίλων εθελοντών αιμοδοτών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν στην εθελοντική αιμοδοσία της 31/3 λόγω της μεγάλης προσέλευσης, διοργανώνει νέα εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Πατρ. Γρηγορίου Ε’12.
Καλούμε για ακόμη μία φορά όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και επαναλαμβάνουμε ότι κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για την ομαλή διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Μένουμε σπίτι αλλά βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα.

Αφίσα

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ
2/4/2020

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ότι  ξεκινάει άμεσα η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. 
Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν κατ΄ οίκον από ειδικά συνεργεία με υπαλλήλους του Δήμου. Οι διανομές θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους δικαιούχους. Για την ασφάλεια σας, οι υπάλληλοι του Δήμου θα φέρουν τα σχετικά διακριτικά.

Διαβάσατε περισσότερα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Προμήθεια τροφών για την σίτιση των αδέσποτων ζώων λόγω έκτακτης ανάγκης (κορωνοϊός)
1/4/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην  «Προμήθεια τροφών για την σίτιση των αδέσποτων ζώων λόγω έκτακτης ανάγκης (κορωνοϊός)» με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση .
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6  , τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  03-04-2020 και ώρα 11:30 π.μ..

Διαβάστε Περισσότερα...  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Ενίσχυση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών με νέα βιβλία
31/3/2020

 Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κι εφέτος προχώρησε ύστερα από νόμιμη διαδικασία στην προμήθεια βιβλίων (710 νέοι τίτλοι βιβλίων)για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών του. 
 Στο δήμο λειτουργούν  τέσσερις βιβλιοθήκες («Αριστοτέλειος», Α΄και Β΄ Παιδικές σε Αμπελόκηπους και της Μενεμένης).
 

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Καθαρισμοί και απολύμανση κοινόχρηστων χώρων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων
31/3/2020

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων καθώς και η απολύμανσή τους από εξειδικευμένα συνεργία στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ταυτόχρονα προχωράει με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός-πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων του δήμου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας ενώ οι 2.600 κάδους απορριμμάτων καθαρίζονται από πλυντήριο το οποίο χρησιμοποιεί νερό από τις γεωτρήσεις του δήμου. Παρακαλούνται οι δημότες να τηρούν πλήρως τους κανόνες απόρριψης των απορριμμάτων τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Δείτε το σχετικό βίντεο

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Προσφορά του 50% της αντιμισθίας δύο μηνών του Δημάρχου προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο
31/3/2020

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας προσέφερε το 50% της αντιμισθίας του δύο μηνών, την οποία λαμβάνει ως Δήμαρχος, προκειμένου να διατεθεί αποκλειστικώς και μόνον για την ενίσχυση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Ειδικότερα για την αγορά τροφίμων, τα οποία διανέμονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που κατοικεί εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας (μακροχρόνια άνεργοι, άστεγοι, ανασφάλιστοι

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
31/3/2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 31/3 η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ευχαριστεί θερμά τους πολίτες, κατοίκους, δημότες εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Ύστερα από αίτημα πολλών αιμοδοτών οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, θα πραγματοποιηθεί νέα εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ. στον ίδιο χώρο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Πατρ. Γρηγορίου Ε’12).
Καλούμε για ακόμη μία φορά όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και επαναλαμβάνουμε ότι κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για την ομαλή διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μένουμε σπίτι αλλά βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Συχνότητα αιμοδοσίας και μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών

Συμβουλές για όσους έδωσαν αίμα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΤΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
30/3/2020

ΤΟΠΙΚΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα...  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 4
30/3/2020

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 4

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ
30/3/2020

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επόμενη διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ στα σπίτια των δικαιούχων από συνεργεία του δήμου. Οι διανομές των δικαιούχων από το κοινωνικό παντοπωλείο γίνονται κανονικά ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος προχωρά και σε επιπλέον προμήθεια τροφίμων ώστε να εξασφαλισθεί βοήθεια και σε άτομα εκτός του προγράμματος ΤΕΒΑ αλλά και εκτός του κοινωνικού παντοπωλείου αν αυτό απαιτηθεί, λόγω τις παρατηρούμενης πανδημίας. Όλες οι διανομές θα πραγματοποιηθούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικαιούχους από εξουσιοδοτημένα συνεργεία του δήμου οι υπάλληλοι των οποίων θα φέρουν και τα σχετικά διακριτικά.

Φωτογραφία

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων του δήμου σε όλες τις περιοχές
27/3/2020

Μετά το πλύσιμο των πάρκων, πλατειών, και οδών του Δήμου ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων του δήμου σε όλες τις περιοχές. Ήδη αυτό έγινε σε 7 περιοχές-τομείς της υπηρεσίας καθαριότητας. Ταυτόχρονα γίνεται ο καθαρισμός και η απόφραξη των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων σε όλο το δήμο ώστε να υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου και ιδιαίτερα στην χαμηλή ζώνη του.
    Επίσης ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του δήμου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ στα σπίτια των δικαιούχων από συνεργεία του δήμου. Οι διανομές των δικαιούχων από το κοινωνικό παντοπωλείο γίνονται κανονικά ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος προχωρά και σε επιπλέον προμήθεια τροφίμων ώστε να εξασφαλισθεί βοήθεια και σε άτομα εκτός του προγράμματος ΤΕΒΑ αλλά και εκτός του κοινωνικού παντοπωλείου αν αυτό απαιτηθεί, λόγω τις παρατηρούμενης πανδημίας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Υποβολή αιτήσεων προνοιακών επιδομάτων
26/3/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ενημερώνει τους πολίτες του ότι από Πέμπτη 26/03/2020 και στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, δεν είναι απαραίτητη πλέον η φυσική παρουσία των ωφελούμενων στο Κέντρο Κοινότητας για την υποβολή αιτήσεων προνοιακών επιδομάτων και σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα.

Δελτίο τύπου

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Επιστολή προς τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
26/3/2020

Πιστή στη ρήση ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους  στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας», η αρμόδια Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Κίνησης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης απέστειλε επιστολή προς τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή για την ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία λόγω κορωνοϊού. Στην επιστολή επισημαίνεται στους καταστηματάρχες:

Δελτίο τύπου

Επιστολή προς τους καταστηματάρχες

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
25/3/2020

Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά γιορτάζει κι η Πατρίδα. Μπορεί να μην έγιναν εφέτος δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφανιών. Μπορεί να μην εκφωνήθηκαν λόγοι επετειακοί πανηγυρικοί. Μα ο νους μας είναι εκεί. Στα 1821! Στην Επανάσταση του Γένους των Ελλήνων. Σ’ αυτούς που με τους αγώνες και το αίμα τους μας χάρισαν τη Λευτεριά. Ένα στεφάνι αφήσαμε σαν Δημοτική Αρχή στην προτομή του Αρχιστράτηγου της Επανάστασης στη Μακεδονία Εμμανουήλ Παππά. Κι από ένα στεφάνι στο μνημείο της Πλατείας Επταλόφου (Αμπελόκηποι) και στο μνημείο της Πλατείας Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου (Μενεμένη). Εμείς είμαστε εδώ, στην υπηρεσία. Εσείς μείνετε σπίτι. Υπομονή. Θα νικήσουμε. Χρόνια πολλά.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

 

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Λάζαρος Κυρίζογλου
Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης
Δήμων Ελλάδας
και το Δημοτικό Συμβούλιο
 

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
25/3/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Ν. 4039/2012 και το Ν.4235/2014 λαμβάνει κάθε χρόνο τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της αρμοδιότητάς του.
Η υπηρεσία μας (Τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής) έχει προβεί στις κάτωθι ενέργειες
Δείτε περισσότερα...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Απομάκρυνση ανεπιθύμητης αυτοφυούς βλάστησης ελεύθερων χώρων του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης
24/3/2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) / Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ)

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) / Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ) σε μορφή .xml

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του "Δικτύου Άλφα"
24/3/2020

Το Κέντρο Πρόληψης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα» σας ενημερώνει ότι έχει αναστείλει μέχρι νεότερων οδηγιών τις δια ζώσης υπηρεσίες του, προσαρμόζοντας τη λειτουργία του στα μέτρα προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Υπηρεσιών παροχής sms λόγω έκτακτης ανάγκης (κορωνοϊός)
24/3/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση
«Υπηρεσιών παροχής sms λόγω έκτακτης ανάγκης (κορωνοϊός)» με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6  , τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 26-03-2020 και ώρα 11:30 π.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:  Μητσού Κυριακή (τηλ. 2313.313643)

Τεχνική έκθεση

Έντυπο προσφοράς

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
24/3/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σύμφωνα με την σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ανταποκρινόμενος στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε εθελοντές αιμοδότες, σε συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών και στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων για τη συνέχιση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία, με στόχο να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 31/03 από 9π.μ. έως 1μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι 2ος όροφος).
Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για την ομαλή διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας. 
 Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Ας πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση. Ας είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα. Μένουμε σπίτι αλλά βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα.

Αφίσα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Καθαρισμός και αποφράξεις των φρεατίων απορροής των ομβρίων σε όλο το δήμο
24/3/2020

Συνεχίζεται ο καθαρισμός και οι αποφράξεις των φρεατίων απορροής των ομβρίων σε όλο το δήμο με ιδιαίτερη έμφαση στη χαμηλή ζώνη της περιοχής του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου). Στην ίδια περιοχή έγινε σχολαστικό σκούπισμα και πλύσιμο των δρόμων. Εν τω μεταξύ μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ο Δήμος παρέλαβε ένα καινούργιο σύγχρονο πλυντήριο για πλύσιμο κάδων οδών πλατειών.

Στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 8 από 279Πρώτη   Προηγούμενη   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by