Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
15/1/2020

Ανακοίνωση...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
15/1/2020

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14/1 η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μενεμένης, παρουσία και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου ο οποίος ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αναστασία Παληκαρίδου και στους παριστάμενους Κοινοτικούς Συμβούλους καλή χρονιά με προκοπή και υγεία. Στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας, το φλουρί έτυχε στον Κοινοτικό Σύμβουλο Μενεμένης κ. Ευάγγελο Μύθημη ο οποίος παρέλαβε από το Δήμαρχο μία εικόνα της Παναγίας Γλυκοφυλλούσας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ
14/1/2020

Οι Γιατροί του Κόσμου και ο Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜΑ θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Medi Rom «Προς μία ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και ενδυνάμωσης της κοινότητας ΡΟΜΑ» την Τετάρτη στις 15/01/2020 σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης μαζικό εμβολιασμό παιδιών ΡΟΜΑ ηλικίας μεταξύ 0 έως 18 ετών  στο πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου από τις 10:30πμ έως τις 14:30μμ.

Δείτε περισσότερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ
14/1/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη μοναδική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" από την θεατρική ομάδα Entremosotros σε σκηνοθεσία Αναστασίας Τσακίρη το Σάββατο 18/1 στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αμπελοκήπων "Αλέξης Μινωτης". Είσοδος ελεύθερη.

Αφίσα...

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
14/1/2020

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13.1.20 η παρουσίαση της μελέτης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ» του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...
Παρουσίαση μελέτης...

  Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
14/1/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  από  25/5/2017 λειτουργεί Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου στα
πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»). Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου, που διαβιούν κάτω από το όριο κινδύνου της φτώχειας (όπως αυτά ορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ).  Συγκεκριμένα, στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερής τροφοδοσίας τουλάχιστον 100 οικογενειών κάθε μήνα. Όλα  τα παρεχόμενα είδη είναι εντελώς δωρεάν και διανέμονται τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, ειδή ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης, παιχνίδια και ειδή ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd. Οι ποσότητες των προϊόντων που θα διανέμονται θα είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δείτε περισσοτερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜ"
13/1/2020

Στο κατάμεστο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή "Σοφία Βέμπο" πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου οι παραστάσεις της ξεκαρδιστικής κωμωδίας της Λίλιαν Δημητρακοπούλου "Ποιος σκότωσε το Ουίλιαμ" από τη θεατρική του ομάδα "Alter ego". Η εξαιρετική κωμωδία θα παρουσιαστεί ξανά στις 18-19 Ιανουαρίου 2020. Ώρα έναρξης 8μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική προσφορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΟΧ 1/2019 για τέσσερις (4) Οδηγούς απορριμματοφόρων ΔΕ
10/1/2020

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ  ΣΟΧ 1_2019 ΔΕ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ (Με κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου)


ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΟΧ 1_2019 ΔΕ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ (Με κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου)

  Προσλήψεις - Προκηρύξεις
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜ;"
9/1/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η θεατρική του ομάδα "Alter ego" σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ξεκαρδιστικής κωμωδίας της Λίλιαν Δημητρακοπούλου "Ποιος σκότωσε το Ουίλιαμ" στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή "Σοφία Βέμπο" στις 11-12, 18-19 Ιανουαρίου 2020. Ώρα έναρξης 8μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική προσφορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας. (Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 ετών).

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
7/1/2020

Σε κλίμα κατάνυξης και παρά το κρύο, πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πολιτών την Δευτέρα 06/01 η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού των Υδάτων στις δύο δεξαμενές του συντριβανίου στην Πλατεία Επταλόφου του Δήμου μας από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιερόθεο Τομπούλογλου, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
3/1/2020

Επί τη ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, 2020, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 31/12 η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και  Σταυρουπόλεως παρουσία και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας  κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης
2/1/2020

Με παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης αποχαιρέτησε το 2019 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος ευχαρίστησε τους σεβαστούς πατέρες και τους ενορίτες για τα υπέροχα κάλαντα και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία.

Φωτογραφίες

Δείτε σχετικά βίντεο

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"
30/12/2019

Με πολύ κέφι και παράδοση αποχαιρέτισαν το 2019 τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Μικρασιατικού Συλλόγου Μενεμένης-Αμπελοκήπων "Η Αγία Παρασκευή" με την παραδοσιακή «Βεγγέρα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης κκ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και  Στράτος Σιμόπουλος,  Αντιδήμαρχοι καθώς και Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 8 & 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
30/12/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης καλωσορίζει το 2020 με ένα διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου (Πατρ. Γρηγορίου Ε' 12, Αμπελόκηποι) την Τετάρτη 8/1 και στο Α' ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10, Μενεμένη) την Πέμπτη 9/1 μεταξύ 9π.μ. και 1μ.μ. Η συμβολή σας είναι σημαντική και απαραίτητη στην ενίσχυση των τραπεζών αίματος του δήμου μας.

Αφίσα

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
30/12/2019

Ανήμερα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρέθεσε, όπως κάθε χρόνο, γεύμα σε εμπερίστατους και μοναχικούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι ιδιαίτερα αυτή την ημέρα στερούνται την οικογενειακή θαλπωρή, στη φιλόξενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης, όπου λειτουργεί το μεγαλύτερο και παλαιότερο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως και της πόλης γενικότερα.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας
27/12/2019

Μέρες αγάπης, μέρες γιορτής και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο καθώς σε μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προέβησαν τα: 9ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, 4ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, 12ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων καθώς και ο Α.Π.Σ. ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτή την κίνηση και τους ευχόμαστε καλές γιορτές.

Στιγμιότυπο

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
24/12/2019

Με παραδοσιακά κάλαντα γέμισε το Δημαρχιακό Μέγαρο Αμπελοκήπων – Μενεμένης το πρωί της Τρίτης 24/12/2019. Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στο Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, οι χορωδίες των Α’ & Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων και των ΚΑΠΗ Μενεμένης, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Μενεμένης, τα μέλη του παλαιστικού συλλόγου Μίλων, η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Αμπελοκήπων, η χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Μενεμένης-Αμπελοκήπων «Αγία Παρασκευή» καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και Χρόνια πολλά.

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
24/12/2019

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σειρά σημαντικών πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών θεμάτων συζητήθηκαν και επιλύθηκαν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις το Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).
Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) που αφορά σε τμήμα του πρώην Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος», στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη για την χορήγηση χρήσεων γης και όρων δόμησης και τη δημιουργία ενός χώρου αστικού πρασίνου, πολιτισμού και κοινωνικών υποδομών υπερτοπικού χαρακτήρα. Καθορίστηκε επίσης ο μέγιστος συντελεστής δόμησης (ΣΔ) 0,15 επί του συνόλου της έκτασης παρέμβασης.
Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου που αποτελεί σημαντικότατη παρέμβαση για τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης καθώς και για την υλοποίηση του Δυτικού Τόξου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς εντός των διοικητικών ορίων της Μενεμένης βρίσκεται τμήμα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού κέντρου πρασίνου, πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, την υλοποίηση του οποίου ο δήμος επιδιώκει εδώ και 15 χρόνια.
 

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
24/12/2019

Την εξαιρετική παράσταση «Το μαγικό ταξίδι της Κοκκινοσκουφίτσας» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωί της Δευτέρας 23/12 οι μαθητές των 3ο και 5ο Δημοτικών Σχολείων Μενεμένης στον Άγιο Νεκτάριο (Δενδροπόταμος). Το υπέροχο αυτό έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες στο 6ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης (Καζαντζάκη) και το 2ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης (Δενδροπόταμος). Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος και ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 2019-2020
24/12/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης για τα έτη 2019-2020 έχει εκπονήσει σειρά μελετών για έργα τα οποία είτε βρίσκονται στο στάδιο της εκτέλεσης είτε βρίσκονται σε εξέλιξη για την πραγματοποίησή τους. Στον συνημμένο πίνακα παρουσιάζονται τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και η σχετική κατάστασή τους.

Δείτε τον πίνακα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 9 από 272Πρώτη   Προηγούμενη   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by