Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

τελευταία νέα

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
16/9/2019

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 15/09 στη Θεσσαλονίκη με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος δήλωσε πως «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας υποχρεώσει να παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη» στέλνοντας «ένα μήνυμα στους εθνοαποδομητές της ιστορικής αλήθειας, ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ξαναγράψει την ιστορία όπως θέλει ακολουθώντας την τάση της εθνοαποδόμησης».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Εκδήλωση της Alzheimer Hellas για τη Νόσο Αλτσχάιμερ
16/9/2019

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Ψυχολόγου κας Χριστίνας Αγωγιάτου με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer».

Αφίσα...

  Ανακοινώσεις (Υπηρεσίες προς Δημότες)
Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δενδροποτάμου
12/9/2019

Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δενδροποτάμου για την σχολική χρονιά 2019/2020 συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να έρχονται στο σχολείο για πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφών, όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
12/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Προμήθεια ξυλείας για Κοινωνικές Δομές του Δήμου
12/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί  στην ανάθεση «Προμήθειας ξυλείας για Κοινωνικές Δομές του Δήμου» με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) στο Δημαρχιακό Μέγαρο όροφος 1ος - γρ.6, τις προσφορές τους  σε σφραγισμένο φάκελο με πρωτόκολλο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα  16-09-2019 και ώρα 13:00 μ.μ..
Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: Ξανθίππη Μαΐτου (τηλ. 2313.300951)
Τεχνική έκθεση…
Προϋπολογισμός Ξυλείας…

  Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί
Τμήματα Εφηβικού και Παιδικού μπαλέτου 2019
12/9/2019

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα τμήματα εφηβικού και παιδικού μπαλέτου του δήμου μας.

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Δήμο μας
12/9/2019

Με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά  στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα και του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί τα 1ο, 6ο, & 7ο Νηπιαγωγείων - 1ο, 2ο  & 12ο Δημοτικών Αμπελοκήπων. Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό τους ευχήθηκαν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δείτε περισσότερα...

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Ευχές του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για το νέο σχολικό έτος 2019-2020
12/9/2019

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο εύχονται σε όλους τους μαθητές-μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά όλα τα διδακτήρια του δήμου (νηπιαγωγεία κτλ.) είναι καλοσυντηρημένα και υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο δήμος βάζοντας πάντοτε την παιδεία και την εκπαίδευση στην κορυφή στέκεται στο πλευρό τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά.

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Έγκριση εκκίνησης της διαδικασίας για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ)
12/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ως αρχή κίνησης της διαδικασίας σύνταξης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ) στην έκταση ευθύνης του, σε εφαρμογή του υπ’ αριθμ. 90/26-07-2018 Π.Δ. (ΦΕΚ 162Α/03-09-2018) «Αρμόδια διοικητικά όργανα, διαδικασίες και προθεσμίες έγκρισης, αναθεώρησης και τροποποίησης των πλαισίων και σχεδίων του συστήματος χωρικού σχεδιασμού του ν. 4447/2016 (Α’ 241), καθώς και ειδικότερο περιεχόμενο αυτών» :
1.  Ανακοινώνει ότι με την υπ’ αριθμ. 193/26-08-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων –   Μενεμένης εγκρίθηκε η εκκίνηση της διαδικασίας για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ) στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 7 του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ 241Α’).
2.  Προσκαλεί τις αρμόδιες τοπικές, περιφερειακές ή κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, πολίτες καθώς και κάθε άλλο φορέα ή περιβαλλοντική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του εκπονούμενου ΤΧΣ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, να υποβάλλουν στο Δήμο υπάρχοντα σχετικά προγράμματα των φορέων τους ή άλλες απόψεις τους εντός δύο (2) μηνών.
Ανακοίνωση
Έγκριση ΔΣ

  Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 3/2019 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
10/9/2019

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ.) ανακοινώνει την πρόσληψη τεσσάρων (4) ωρομίσθιων επιμορφωτών-διδασκόντων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας οκτώ (8)μηνών, για την υλοποίηση των Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ. που εδρεύει στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 11-09-2019 ΕΩΣ 20-09-2019

1) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ3-2019
2) ΑΙΤΗΣΗ
3) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
4) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

  Προσλήψεις - Προκηρύξεις
Έπεσε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Χαλκίδεια 2019»
10/9/2019

Τίτλοι τέλους για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Χαλκιδεια 2019» έπεσαν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με την πραγματοποίηση δυο τελευταίων όμορφων μουσικών εκδηλώσεων.  Η πρώτη μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εμμανουήλ Παππά με τη Γεωργία Μαρνέλλου και την εξαιρετική ομάδα της ενώ η τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) όπου το νεανικό συγκρότημα του Φάρου του Κόσμου «Faros Music Band” μας διασκέδασε με λαϊκά τραγούδια αλλά και τραγούδια της ιδιαίτερης κουλτούρας των ΡΟΜΑ.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Δελτία Τύπου (Πολιτισμός)
Δράση Κοινωνικής Ποδηλασίας (16/9 – 6/10) και διαδημοτική ποδηλατάδα (21/9) από τους Δήμους
9/9/2019

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, οι τρεις Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχή χρονιά και με στόχο την προώθηση των βιώσιμων μέσων μεταφοράς, καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε διαδημοτικές δράσεις με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου.

Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
9/9/2019

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αποφασίζει τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019 την αλλαγή κυκλοφορίας από μονόδρομο σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων, επί της οδού Αρκαδίου, από Δαβάκη έως Γ. Κυρίμη,  από τις 11:00 έως και τις 20:00 ή το πέρας των εργασιών, προκειμένου να γίνεται εκτροπή των οχημάτων από την οδό Ελ. Βενιζέλου για να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, επί του οδοστρώματος.

Δείτε την Απόφαση...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
Εκτροπή Κυκλοφορίας επί της οδου Ελ. Βενιζέλου του Δήμου
9/9/2019

Δείτε την Απόφαση

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΟΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
6/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, θα προβεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, καιδημότες, οι οποίοι θα επιλεγούν, μετά από κλήρωση, μεταξύ των εγγεγραμμένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στον Δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου.

Δείτε περισσότερα...

  Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/9/19
6/9/2019

Τα Χαλκίδεια 2019 συνεχίστηκαν και το βράδυ της Πέμπτης 5/9 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων με την εκδήλωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων και την Επιτροπή Ειρήνης Δυτικών Συνοικιών ενώ στην Πλατεία Τσομπάνογλου απολαύσαμε μία συναυλία από το συγκρότημα “oi ligapolla” με το ρεπερτόριό τους από το λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι.

Δείτε περισσότερα...
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ 2019
5/9/2019

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Cyber και Land: ο κρυφός κώδικας» είχαν όσοι μικροί μας φίλοι παραυρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 4/9 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων. Ταυτόχρονα στην Πλατεία Μακεδονομάχων στους Αμπελόκηπους, διασκεδάσαμε με μία ρεμπέτικη-λαϊκή βραδιά με τους Κώστα Γεκουσίδη και Γιώργο Κορωναίο.  Τα Χαλκίδεια 2019 συνεχίζονται το βράδυ της Πέμπτης 5/9 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων με την εκδήλωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων και την Επιτροπή Ειρήνης Δυτικών Συνοικιών ενώ στην Πλατεία Τσομπάνογλου το συγκρότημα “oi ligapolla” θα μας διασκεδάσουν με το ρεπερτόριό τους από το λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι.  Σας περιμένουμε. Είσοδος Ελεύθερη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
5/9/2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Πράσινες αυλές σχολείων» και με προϋπολογισμό 157.000 Ευρώ, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της σχολικής αυλής του 1ου Γυμνασίου Μενεμένης και των Λυκειακών Τάξεων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ο φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
5/9/2019

Σήμερα ολοκληρώνεται με την ασφαλτόστρωση της, η διάνοιξη της Οδού Ομήρου στην Μενεμένη. Επιτέλους ένα έργο του ταλαιπωρούσε κυκλοφοριακά και κοινωνικά επί δεκαετίες τη Μενεμένη, έχει εκτελεστεί. Με εντολή του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, το έργο εκτελέστηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές, ενώ έπρεπε να εκτελεστεί τον περασμένο Απρίλιο, για να μην θεωρηθεί ότι γίνεται προεκλογικά. Επίσης συνεχίζονταιοι ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Σωκράτους στην Μενεμένη και στην Οδό Ασκληπιού στο Άγιο Νεκτάριο (Δενδροπόταμος)

Φωτογραφικά στιγμιότυπα…

  Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου (Τεχνική Υπηρεσία)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΑΦΩΝ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
4/9/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προετοιμάσει από πλευράς βαφών/συντηρήσεων και καθαριότητας όλα τα σχολεία έτσι ώστε στις 11/9, με το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού και τους αγιασμούς, να ξεκινήσει η σχολική χρονιά απρόσκοπτα. Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, ύστερα και από σχετικά αιτήματα που απέστειλαν σχολεία, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μερίμνησε ώστε όλες οι σχετικές εργασίες (βαφές εξωτερικές και εσωτερικές, οικοδομικές εργασίες, εργασίες πρασίνου, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές επισκευές κλπ) να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Σελίδα 1 από 254Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by