Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

δελτία τύπου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
20/7/2020

Συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από την 20 Ιουλίου 1974, ημέρα της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Με πρωτοβουλία της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος τελέσθηκε σήμερα Δευτέρα 20/7/2020 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσος Τσαβλής ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Νασιούλας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Μούστρας και πλήθος κόσμου.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “JUSTROM3” ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
9/7/2020

Το κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης "Πρόσβαση των γυναικών Ρομά στη δικαιοσύνη" (JUSTROM3) αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των πολλαπλών διακρίσεων και στη βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών Ρομά στη δικαιοσύνη.
Το πρόγραμμα υλοποιείται απευθείας από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε τρεις μόνο ελληνικούς δήμους ένας εκ των οποίων είναι ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και συγκεκριμένα στο συνοικισμό του Αγ. Νεκταρίου (Δενδροπόταμος), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου και τοπικούς συνεργάτες. Υλοποιείται επίσης στη Βουλγαρία, την Ιταλία και τη Ρουμανία. Έχει στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών ROMA στην δικαιοσύνη και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί ένα γραφείο δωρεάν νομικής υποστήριξης στο συνοικισμό του Αγ. Νεκταρίου.
Το πρόγραμμα λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2017 και ήδη ανανεώνεται μέσω της τρίτης περιόδου λειτουργίας του «JUSTROM3», έως τον Αύγουστο του 2021.

Δελτίο τύπου

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
1/7/2020

Την απαίτησή της να επανενεργοποιηθούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια για την επιλογή των προϊσταμένων Διευθύνσεων κυρίως, ζητά με απόφασή της η ΚΕΔΕ ύστερα από εισήγηση του Α’ Αντιπροέδρου και Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου. Οπως τόνισε ο κ. Κυρίζογλου το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχουν και δεν λειτουργούν τα Υπηρεσιακά συμβούλια εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτό συνιστά όπως είπε χαρακτηριστικά Θεσμική αταξία. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"
29/6/2020

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση, τασσόταν κατά των ρυθμίσεων για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος και σήμερα τις εφαρμόζει, δεδομένων των αποφάσεων που έλαβε το 2019. Πρόκειται για πλήρη αναξιοπιστία και είναι προφανές πως η κυβέρνηση άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττει σήμερα.» Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο της «Μακεδονίας της Κυριακής»

Άρθρο του Δημάρχου

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
29/6/2020

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 29/06 η πρώτη περίοδος του προγράμματος «Παιδί και θάλασσα» το ετήσιο ραντεβού των μικρών συνδημοτών μας με το υγρό στοιχείο και τους οποίους αποχαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Απόστολο Φουκίδη, τον Εντεταλμένο Δ.Σ. Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Μανώλη Ιωαννίδη, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Κυριάκο Αβραμίδη καθώς  και το αρμόδιο προσωπικό της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου μας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε δύο περιόδους με την πρώτη να ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου ενώ το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 24 Ιουλίου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Παρουσίαση του «Thessaloniki flyover» από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή
26/6/2020

Το σχέδιο για τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς το Flyover, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εντελώς νέου, εναέριου αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος θα «πετάει» πάνω από τον ανατολικό περιφερειακό, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΖΩΗ
25/6/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης συμμετέχει στη δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Κάνε ΚΛΙΚ στη Ζωή» και σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή.
Με σκοπό τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων κατοίκων του Δήμου μας, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης και υποβολής αίτησης στο χώρο του Δημοτικού Πολυιατρείου ( Ελευθερίας & 28ης Οκτωβρίου, Αμπελόκηποι) τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 & Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, ώρες 10:00-13:00

Δελτίο τύπου

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα «κέντρα διά βίου μάθησης (κ.δ.
16/6/2020

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα «κέντρα διά βίου μάθησης (κ.δ.β.μ.) - νεα φαση» οπς 5002212

Πληροφορίες

 

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
12/6/2020

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, μετά την άρση των περιορισμών λόγω του κορονοϊού COVID 19, βρίσκονται οι εργασίες στις παιδικές χαρές των νηπιαγωγείων και σε διάφορα σημεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης πρόκειται για τις παιδικές χαρές. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ
5/6/2020

Η συνεργασία αυτή γεννήθηκε στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής πλατφόρμας συνεργασίας σχολείων Etwinning (https://www.etwinning.net/), η οποία αριθμεί ως μέλη περίπου 800.000 καθηγητές  και αντίστοιχους μαθητές και σχολεία.  Το project συνεργασίας σχολείων ονομάστηκε “How do you do in times of corona crisis”. Συνεργάστηκαν, από την αρχή της περιόδου της καραντίνας, οκτώ ευρωπαϊκά σχολεία από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Σερβία και την Ελλάδα.  Για τη χώρα μας το συνεργαζόμενο σχολείο είναι το 1ο Γενικό Λύκειο Μενεμένης, το οποίο συμμετείχε με 12 μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου, κάτω από την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Χρυσάνθου Μαρίας- Ισμήνης.  Οι έλληνες μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν είναι: Μυλωνά Μαρία, Μυλωνά Σέβη, Χαραλαμπίδου Θάλεια, Κεφαλά Αφροδίτη, Κυρίτση Χριστίνα, Μαμπετζίδου Μαργαρίτα, Αγγελική Μπερμπέρογλου, Σόλλα Σόνια, Ντομοτσίδου Ζήνα, Συρλαντζή Ευμορφία, Σιρανίδου Μαρία και ο Χατζούδης Παναγιώτης.

Διαβάστε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 1 από 89Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by