Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

δελτία τύπου

ΑΝΘΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ
27/10/2020

Ξεκίνησαν από την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου οι εργασίας συντήρησης των παρτεριών, ο καλλωπισμός των φυτών και οι φυτεύσεις με εποχιακά ανθοφόρα φυτά (χρυσάνθεμα, κυκλάμινα κλπ.). Τις επόμενες ημέρες ο δήμος μας θα "ντυθεί" σταδιακά με τα χρώματα του φθινοπώρου. Παρακαλούμε τους κατοίκους και φίλους των φυτών να δείξουν το δέοντα σεβασμό και να αποφύγουν το ξερίζωμα για ατομική χρήση ή και την καταστροφή των λουλουδιών που φυτεύονται από την υπηρεσία. Η όμορφη εικόνα του δήμου μας είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ
22/10/2020

Με την ευκαιρία της συνάντησης στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) για θέματα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ/ΚΜ) εκπλαγήκαμε ευχάριστα από την ευταξία, την καθαριότητα και το περιποιημένο πράσινο. Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Συγχαίρουμε τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
22/10/2020

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) και Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ά Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ/ΚΜ) κ. Μιχάλη Γεράνη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθηγητή κ. Νικόλαου Γ. Παπαϊωάννου συνάντηση με αντικείμενο την «Αναπτυξιακή πρόταση και την διαρκή συνεργασία του ΦΟΔΣΑ/ΚΜ και του Α.Π.Θ. στον τομέα διαχείρισης αστικών αποβλήτων» του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ/ΚΜ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκε η συναντίληψη και η συμφωνία όλων των παρευρισκόμενων για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
2η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
15/10/2020

Πρόσκληση

Ενημερωτική αφίσα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
12/10/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αμπελοκήπων στέκονται αρωγοί στους κατοίκους της Καρδίτσας η οποία επλήγη από την κακοκαιρία «Ιανός» και προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία συλλέχθηκαν σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα ο οποίος διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» το απόγευμα της Δευτέρας 5/10. Τα δέματα παρέδωσε την Πέμπτη 8/10 στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικών και Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Καρδίτσας κ. Σούφλα Ουρανία ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αμπελοκήπων κ. Στέλιος Αλμπάνης. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και παράδοση ρουχισμού για τους κατοίκους της  Κοινότητας Ρούσσου. Τη δωρεά παρέλαβε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παύλος Οικονόμου. Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «Πανελήν» η οποία διέθεσε αυτοκίνητό της δωρεάν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση για την υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας ώστε να υποστηριχθούν οι πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
12/10/2020

Με πάσα τιμή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Η εκδήλωση τιμής περιλάμβανε την καθιερωμένη Δοξολογία για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Αγωνιζομένης Μάνας του Λάου στην Πλατεία Επταλόφου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Παύλος Κεσόγλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης κκ Γιάννης Χαλκίδης και Αναστασία Παληκαρίδου αντίστοιχα, εκπρόσωποι των σχολείων του δήμου καθώς και μέλη πολιτιστικών συλλόγων. Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Μήττας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ
6/10/2020

Ο μεγαλοϊδεατισμός του Τούρκου Προέδρου για την επανίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, οδηγεί την Τουρκία σε μια σειρά από ενέργειες και επιχειρήσεις στη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα, ένα περίπου αιώνα μετά, η Τουρκία επιστρέφει στον Νότιο Καύκασο για να συνεχίσει το έγκλημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που έγινε το 1915, όπως και των Ελλήνων και άλλων λαών, από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς στην οθωμανική Τουρκία. Πρόκειται για τις πρώτες μαζικές εκκαθαρίσεις του εικοστού αιώνα. Τα πρώτα μαζικά εγκλήματα του 20ου αιώνα, τα οποία παρέμειναν και εξακολουθούν να είναι ατιμώρητα μέχρι σήμερα.
Δείτε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
2/10/2020

Σε ότι αφορά στην παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων-Μενεμένης το πρωί της Παρασκευής 2/10, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει επανειλημμένα ενημερώσει πλήρως όλους τους ενδιαφερόμενους για τις διαρκείς και επίμονες ενέργειές του προκειμένου να δοθεί λύση και έχει, από μέρους του, πράξει τα δέοντα και με το παραπάνω. Η διαδικασία αγοράς του οικοπέδου και της κατασκευής του νέου κτηρίου του διδακτηρίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις βρίσκεται στις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. οι οποίες και έχουν αναλάβει την αγορά του οικοπέδου στο 50% της αξίας του

Διαβάστε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
2/10/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών υγείας στο Δήμο μας και συγκεκριμένα για την Τοπική Μονάδα Αμπελοκήπων (Ιατρείο Αμπελοκήπων) και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) έπειτα από συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παναγιωτίδη Γαβριήλ, της διευθύντριας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ρουσσέτη Μαγδαληνής με τους Διοικητή και Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) κ.κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη και  Χρίστογλου Κωνσταντίνο καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Μονάδας Αμπελοκήπων ενημερώνει τους πολίτες για τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ
30/9/2020

Σε μία εκδήλωση αλληλεγγύης, υποστήριξης και αναγνώρισης του σημαντικού έργου που επιτελεί η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην περιοχή του Έβρου και σε εκτέλεση της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ), ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ και Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδης επισκέφθηκαν την Τρίτη 29/9/2020 το Δήμο Σουφλίου και παρέδωσαν στη Διοίκηση της Ταξιαρχίας υλικά-μέσα ατομικής προστασίας καθώς και αντισηπτικά. Στην σύντομη τελετή παράδοσης-παραλαβής παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.
Μετά το πέρας της τελετής παράδοσης-παραλαβής οι αυτοδιοικητικοί επισκέφθηκαν την οικογένεια του Γιάννη Τοπαλούδη, πρώην αυτοδιοικητικού, που τόσο πολύ δοκιμάστηκε από την τελείως απαράδεκτη και άδικη απώλεια της κόρης του. Η σύντομη επίσκεψη των Μακεδόνων αυτοδιοικητικών στην θρακική γη έκλεισε με μετάβαση στο δήμο Ορεστιάδος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 1 από 91Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by