Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

δελτία τύπου

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
31/3/2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 31/3 η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ευχαριστεί θερμά τους πολίτες, κατοίκους, δημότες εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Ύστερα από αίτημα πολλών αιμοδοτών οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, θα πραγματοποιηθεί νέα εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 από τις 9π.μ. έως τη 1μ.μ. στον ίδιο χώρο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Πατρ. Γρηγορίου Ε’12).
Καλούμε για ακόμη μία φορά όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και επαναλαμβάνουμε ότι κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για την ομαλή διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μένουμε σπίτι αλλά βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Συχνότητα αιμοδοσίας και μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών

Συμβουλές για όσους έδωσαν αίμα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Καθαρισμοί και απολύμανση κοινόχρηστων χώρων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων
31/3/2020

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων καθώς και η απολύμανσή τους από εξειδικευμένα συνεργία στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ταυτόχρονα προχωράει με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός-πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων του δήμου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας ενώ οι 2.600 κάδους απορριμμάτων καθαρίζονται από πλυντήριο το οποίο χρησιμοποιεί νερό από τις γεωτρήσεις του δήμου. Παρακαλούνται οι δημότες να τηρούν πλήρως τους κανόνες απόρριψης των απορριμμάτων τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

Δείτε το σχετικό βίντεο

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων του δήμου σε όλες τις περιοχές
27/3/2020

Μετά το πλύσιμο των πάρκων, πλατειών, και οδών του Δήμου ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων του δήμου σε όλες τις περιοχές. Ήδη αυτό έγινε σε 7 περιοχές-τομείς της υπηρεσίας καθαριότητας. Ταυτόχρονα γίνεται ο καθαρισμός και η απόφραξη των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων σε όλο το δήμο ώστε να υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου και ιδιαίτερα στην χαμηλή ζώνη του.
    Επίσης ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του δήμου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ στα σπίτια των δικαιούχων από συνεργεία του δήμου. Οι διανομές των δικαιούχων από το κοινωνικό παντοπωλείο γίνονται κανονικά ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος προχωρά και σε επιπλέον προμήθεια τροφίμων ώστε να εξασφαλισθεί βοήθεια και σε άτομα εκτός του προγράμματος ΤΕΒΑ αλλά και εκτός του κοινωνικού παντοπωλείου αν αυτό απαιτηθεί, λόγω τις παρατηρούμενης πανδημίας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Υποβολή αιτήσεων προνοιακών επιδομάτων
26/3/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ενημερώνει τους πολίτες του ότι από Πέμπτη 26/03/2020 και στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, δεν είναι απαραίτητη πλέον η φυσική παρουσία των ωφελούμενων στο Κέντρο Κοινότητας για την υποβολή αιτήσεων προνοιακών επιδομάτων και σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα.

Δελτίο τύπου

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Επιστολή προς τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
26/3/2020

Πιστή στη ρήση ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποτελούν τη δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους  στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας», η αρμόδια Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Κίνησης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης απέστειλε επιστολή προς τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή για την ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία λόγω κορωνοϊού. Στην επιστολή επισημαίνεται στους καταστηματάρχες:

Δελτίο τύπου

Επιστολή προς τους καταστηματάρχες

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του "Δικτύου Άλφα"
24/3/2020

Το Κέντρο Πρόληψης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα» σας ενημερώνει ότι έχει αναστείλει μέχρι νεότερων οδηγιών τις δια ζώσης υπηρεσίες του, προσαρμόζοντας τη λειτουργία του στα μέτρα προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Καθαρισμός και αποφράξεις των φρεατίων απορροής των ομβρίων σε όλο το δήμο
24/3/2020

Συνεχίζεται ο καθαρισμός και οι αποφράξεις των φρεατίων απορροής των ομβρίων σε όλο το δήμο με ιδιαίτερη έμφαση στη χαμηλή ζώνη της περιοχής του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου). Στην ίδια περιοχή έγινε σχολαστικό σκούπισμα και πλύσιμο των δρόμων. Εν τω μεταξύ μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ο Δήμος παρέλαβε ένα καινούργιο σύγχρονο πλυντήριο για πλύσιμο κάδων οδών πλατειών.

Στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
23/3/2020

Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά γιορτάζει κι η Πατρίδα. Μπορεί να μην γίνουν εφέτος δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφανιών. Μπορεί να μην εκφωνηθούν λόγοι επετειακοί πανηγυρικοί. Μα ο νους μας είναι εκεί. Στα 1821! Στην Επανάσταση του Γένους των Ελλήνων. Σ’ αυτούς που με τους αγώνες και το αίμα τους μας χάρισαν τη Λευτεριά. Ένα στεφάνι θα αφήσουμε στην προτομή του Αρχιστράτηγου της Επανάστασης στη Μακεδονία Εμμανουήλ Παππά. Κι από ένα στεφάνι στο μνημείο της Πλατείας Επταλόφου (Αμπελόκηποι) και στο μνημείο της Πλατείας Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου (Μενεμένη). Από τα χείλη μας ας ακουσθεί το τραγούδι του ποιητή.

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ
12/3/2020

Πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συναντίληψης και σύμπτωσης απόψεων την Τρίτη 11.3.2020 η προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Στο πέρας της συνεδρίασης εκδόθηκε το κάτωθι ανακοινωθέν:

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Καθαρισμός του χώρου πέριξ της κεντρικής αγοράς θεσσαλονίκης
24/2/2020

Καθαρισμός του χώρου πέριξ της κεντρικής αγοράς θεσσαλονίκης

Φωτογραφίες

  Δελτία Τύπου (Ενημέρωση Πολιτών)
Σελίδα 1 από 86Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by