Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Δελτία τύπου

ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021
14/9/2020

Χωρίς προβλήματα και με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά  στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. 
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου παρέστη στους αγιασμούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης, του σχολικού συγκροτήματος των 3ο 4ο Νηπιαγωγείων και 3ο Δημοτικό Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58), του σχολικού συγκροτήματος των 1ου 6ου 7ου Νηπιαγωγείων και 1ου, 2ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελοκήπων (οδός Πανταζοπούλου) και του 6ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης (περιοχή Καζαντζάκη). Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Δείτε περισσότερα
Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
23/7/2020

Οι αιτήσεις για τους βρεφικούς σταθμούς των Αμπελοκήπων γίνονται δεκτές  στο Αυτοτελές γραφείο του ΝΠΔΔ «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί – ΚΑΠΗ Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης» από τις 9:00π.μ. έως 13:00 μ.μ. που βρίσκεται στο Δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (a.kapi@ampelokipi-menemeni.gr ). Πληροφορίες στο τηλ.: 2313-313 630
Δείτε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΠΑΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ"
25/6/2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.
Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 18 νηπιαγωγεία και 12 δημοτικά σχολεία, τα οποία σε μόλις τέσσερις μήνες συνέλεξαν περισσότερα από 7.000 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή, τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες, ενώ παράλληλα δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας «ΣΧΟΛΕΙΑ».
Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
2/6/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έχοντας στην κορυφή του ενδιαφέροντός του την Παιδεία και την Εκπαίδευση, εντός του πλαισίου των οικονομικών του δυνατοτήτων και ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες κάθε σχολείου, προχώρησε στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού και δικτυακού υλικού αλλά και σε εργασίες εγκατάστασης, ενίσχυσης-αναβάθμισης της δικτυακής υποδομής σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Ειδικότερα: Σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο παραδίδονται (1) laptop και (5) tablets. Σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια γίνεται ενίσχυση και αναβάθμιση της δικτυακής τους υποδομής. Στην παράδοση-παραλαβή του σχετικού εξοπλισμού στο 1ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων και στο συστεγαζόμενο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων-Μενεμένης παρέστη το πρωί της Τρίτης 2/6/2020 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος παρέδωσε στους διευθυντές tablets και φορητούς υπολογιστές (laptops). O Δήμος μας στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο το έργο των εκπαιδευτικών και την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΞΑΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
2/6/2020

Ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουνίου κανονικά και χωρίς προβλήματα η επαναλειτουγία των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Στα πρόσωπα εκπαιδευτών και μαθητών φάνηκε η ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και παρακολούθησε την προσέλευση των μαθητών και την κατανομή τους σε τάξεις που έγινε με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
29/5/2020

Μετά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή ο καθαρισμός και η απολύμανση και των σχολείων της Α/θμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) έτσι ώστε όλοι οι χώροι να είναι έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 1/6. Οι σχολαστικοί καθαρισμοί θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται μέχρι την λήξη του σχολικού έτους 2019-2020 πάντα με τα προβλεπόμενα, Τα σχολικά συγκροτήματα επισκέπτεται και επιθεωρεί ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος και συνομιλεί και με τους εκπαιδευτικούς. (Δείτε τα σχετικά βίντεο στο:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL2Q7UoCGPGbesYbCxwk_q96_5qcto865A
Δείτε την συνέντευξη του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ-3 και στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» στο: https://youtu.be/p-92Y1272mg )

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ.
15/5/2020

Οι  Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης , δέχονται  αιτήσεις   εγγραφής  για  τη  νέα σχολική χρονιά 2020-2021, από Δευτέρα 11  Μαΐου 2020  έως  και Δευτέρα  01 Ιουνίου 2020, και ώρες: 09:00π.μ.-13:00μ.μ.
Τηλέφωνα για επικοινωνία και ραντεβού:
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΤΡΕΝΑΚΙΑ»:2310742-250
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΖΙΖΑΝΙΑ»:2310726-300
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ»:2310725-290
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ»:2310724-627
ΒΡΕΦΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ»:2310742-222
ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ « Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»:2310730-023
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ»:2310538-587

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
28/5/2020

Συνεχίζονται οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 και θα διαρκέσουν έως Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, και ώρες: 09:00 π.μ.-13:00 μ.μ.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξενούν παιδιά που κατά την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των Π.Σ. (01/09/2020) θα έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών έως και αυτή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Δείτε περισσότερα...
Αίτηση...
Υπεύθυνη Δήλωση...
Πιστοποιητικό Υγείας...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
11/5/2020

Με ταχύτητα και σχολαστικότητα και σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα, έγινε ο καθαρισμός δαπέδων, επιφανειών, W/C των εσωτερικών χώρων στα λύκεια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενώ παράλληλα στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων έγινε κοπή των χόρτων και στη συνέχεια πλύσιμο με πλυντήρια του Δήμου για την επαναλειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ από το πρωί της Δευτέρας 11/5 και μέχρι την Παρασκευή 15/5 θα πραγματοποιηθεί ανάλογη προετοιμασία στα Γυμνάσια του Δήμου. Από σήμερα Δευτέρα 11/5/20 επαναλειτουργούν τα τμήματα της 3ης λυκείου. Επίσης από σήμερα μέχρι την Παρασκευή γίνεται ανάλογη προετοιμασία στα Γυμνάσια του Δήμου ώστε να ξεκινήσει τη Δευτέρα 18/5/20 η λειτουργία των λυκείων με τις Α’ και Β’ τάξεις και των γυμνασίων. Τα σχολικά συγκροτήματα επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10/5 Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος έκανε και έλεγχο της καθαριότητας. Ευχόμαστε καλή δύναμη στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
24/3/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σύμφωνα με την σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ανταποκρινόμενος στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) σε εθελοντές αιμοδότες, σε συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών και στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων για τη συνέχιση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία, με στόχο να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 31/03 από 9π.μ. έως 1μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι 2ος όροφος).
Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και για την ομαλή διεξαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας. 
 Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Ας πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση. Ας είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα. Μένουμε σπίτι αλλά βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα.

Αφίσα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Σελίδα 1 από 26Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by