Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Δελτία τύπου

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
27/1/2021

Ξεκίνησε σήμερα ακόμη μια πρωτοβουλία με επίκεντρο τα παιδιά και την παιδεία στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Αγοράσθηκαν 800 καινούρια παραμύθια τα οποία διανέμονται και προσφέρονται σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στα  Νηπιαγωγεία του Δήμου μας.Με στόχο την φιλαναγνωσία και την ποιοτική ενασχόληση των παιδιών κατ’ οικον, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κοσμά Γυμνόπουλο επισκέπτονται όλα τα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας και χαρίζουν παιδικά αναγνώσματα σε όλους.  «Επιλέξαμε παραμύθια κατάλληλα για την ηλικία των μικρών αναγνωστών τα οποία θα τους ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών. Αναμφίβολα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας είναι τελικά η καλύτερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Ένας Λαχανόκηπος στο 1 Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων
22/1/2021

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ.Λάζαρο Κυρίζογλου, όταν κλήθηκε από τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων να επισκεφθεί το σχολείο. Εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο λαχανόκηπο κι ένα μικρό θερμοκήπιο, όπου καλλιέργησαν και καλλιεργούν ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, μπρόκολα, ρόκα, παντζάρια, μαρούλια, ραδίκια, σπανάκια κλπ.
    Είναι το μοναδικό σχολείο της Δυτικής Θεσ/νικης, το οποίο συμμετέχει στο Πρόγραμμα Δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας.
    Ο Δήμος στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια εκπαιδευτικών και μαθητών, τους οποίους συγχαίρει.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
23/12/2020

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί – ΚΑΠΗ Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης» θα υποδεχτούν τους γονείς των βρεφών και των νηπίων, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, στις δομές τους προκειμένου να προσφέρουν συμβολικά δωράκια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές που ετοίμασαν οι παιδαγωγοί με πολλή αγάπη.
Δείτε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Αντικατάσταση συνθετικού ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο ‘Κων. Καραμανλής’
11/11/2020

Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση συνθετικού ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο ‘Κων. Καραμανλής’ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης». Οι εργασίες συντήρησης και ανανέωσης του ταρτάν πρόκειται να ξεκινήσουν από το κλειστό γυμναστήριο στίβου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ» και στη συνέχεια ο ανοιχτός χώρος του Δημοτικού σταδίου.
Θα αντικατασταθεί όλη η επιφάνεια που καλύπτει τον υφιστάμενο στίβο και το εσωτερικό του κλειστού γυμναστηρίου στίβου με συνθετικό τάπητα τελευταίας τεχνολογίας που να εγγυάται την ευχρηστία του, την ανθεκτικότητα του σε σχέση με την αθλητική λειτουργία και συμπεριφορά, τις τεχνικές του ιδιότητες και την προστατευτική λειτουργία και συμπεριφορά. (απόσβεση των κρουστικών δυνάμεων που ενεργούν στον αθλούμενο σαν αποτέλεσμα της απόδοσης του συνθετικού τάπητα). Ο τάπητας θα είναι μη υδατοπερατός πάχους 13-15 mm για τις αγωνίστηκες περιοχές του στίβου και 20 mm για τις περιοχές των αλμάτων. Το έργο με προϋπολογισμό 610.812,84 € χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV με  το ποσό των 600.000,00 €

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021
14/9/2020

Χωρίς προβλήματα και με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά  στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. 
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου παρέστη στους αγιασμούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης, του σχολικού συγκροτήματος των 3ο 4ο Νηπιαγωγείων και 3ο Δημοτικό Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58), του σχολικού συγκροτήματος των 1ου 6ου 7ου Νηπιαγωγείων και 1ου, 2ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελοκήπων (οδός Πανταζοπούλου) και του 6ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης (περιοχή Καζαντζάκη). Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Δείτε περισσότερα
Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
23/7/2020

Οι αιτήσεις για τους βρεφικούς σταθμούς των Αμπελοκήπων γίνονται δεκτές  στο Αυτοτελές γραφείο του ΝΠΔΔ «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί – ΚΑΠΗ Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης» από τις 9:00π.μ. έως 13:00 μ.μ. που βρίσκεται στο Δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (a.kapi@ampelokipi-menemeni.gr ). Πληροφορίες στο τηλ.: 2313-313 630
Δείτε περισσότερα

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΠΑΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ"
25/6/2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.
Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 18 νηπιαγωγεία και 12 δημοτικά σχολεία, τα οποία σε μόλις τέσσερις μήνες συνέλεξαν περισσότερα από 7.000 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή, τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες, ενώ παράλληλα δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας «ΣΧΟΛΕΙΑ».
Δείτε περισσότερα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
2/6/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έχοντας στην κορυφή του ενδιαφέροντός του την Παιδεία και την Εκπαίδευση, εντός του πλαισίου των οικονομικών του δυνατοτήτων και ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες κάθε σχολείου, προχώρησε στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού και δικτυακού υλικού αλλά και σε εργασίες εγκατάστασης, ενίσχυσης-αναβάθμισης της δικτυακής υποδομής σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας. Ειδικότερα: Σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο παραδίδονται (1) laptop και (5) tablets. Σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια γίνεται ενίσχυση και αναβάθμιση της δικτυακής τους υποδομής. Στην παράδοση-παραλαβή του σχετικού εξοπλισμού στο 1ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων και στο συστεγαζόμενο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων-Μενεμένης παρέστη το πρωί της Τρίτης 2/6/2020 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος παρέδωσε στους διευθυντές tablets και φορητούς υπολογιστές (laptops). O Δήμος μας στηρίζει έμπρακτα και με κάθε τρόπο το έργο των εκπαιδευτικών και την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΞΑΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
2/6/2020

Ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουνίου κανονικά και χωρίς προβλήματα η επαναλειτουγία των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Στα πρόσωπα εκπαιδευτών και μαθητών φάνηκε η ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και παρακολούθησε την προσέλευση των μαθητών και την κατανομή τους σε τάξεις που έγινε με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
29/5/2020

Μετά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή ο καθαρισμός και η απολύμανση και των σχολείων της Α/θμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) έτσι ώστε όλοι οι χώροι να είναι έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 1/6. Οι σχολαστικοί καθαρισμοί θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται μέχρι την λήξη του σχολικού έτους 2019-2020 πάντα με τα προβλεπόμενα, Τα σχολικά συγκροτήματα επισκέπτεται και επιθεωρεί ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος και συνομιλεί και με τους εκπαιδευτικούς. (Δείτε τα σχετικά βίντεο στο:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL2Q7UoCGPGbesYbCxwk_q96_5qcto865A
Δείτε την συνέντευξη του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ-3 και στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» στο: https://youtu.be/p-92Y1272mg )

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)
Σελίδα 1 από 27Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by