Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)

Εκδηλώσεις για την ημέρα της γυναίκας
27/2/2018

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 7μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άστρον» ο Δήμος μας θα τιμήσει την υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Ελένη Γρομπανοπούλου η οποία θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Η γυναίκα στη δια βίου μάθηση" ενώ στις 7  Μαρτίου 2018 και ώρα 7μ.μ. στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο», ο Δήμος μας θα τιμήσει την αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Περιστέρη, την επιστήμονα η οποία επί δεκαετίες υπηρετεί την αρχαιολογία αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της Μακεδονικής γης με αποκορύφωση την ανασκαφική της εργασία στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης και την ανάδειξη του παγκόσμιας αξίας ταφικού μνημείου των Ελληνιστικών χρόνων και η οποία θα παρουσιάσει το σύνολο του έργου της για πρώτη φορά στο Δήμο μας σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο «Το Μνημειακό Ταφικό Συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης».

Πρόσκληση 1

Πρόσκληση 2

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Αποκριάτικες εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας
20/2/2018

Ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας. Στα τέσσερα ΚΑΠΗ του δήμου μας (Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Άγιο Νεκτάριο) μοιράστηκαν 4000 μερίδες σαρακοστιανών εδεσμάτων (φασολάδας, χαλβά, λαγάνας κρασιού κλπ.) σε συμπολίτες μας για το σαρακοστιανό τραπέζι ενώ τις εκδηλώσεις πλαισίωσε ζωντανή μουσική και χορός

Στιγμιότυπα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Μουσική εκδήλωση "Λες και ήταν χθες"
15/2/2018

Με ευχάριστες νότες και καντάδες από άλλες εποχές ντύθηκε η Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου το απόγευμα της Τετάρτης 14/02. Τα μέλη του  πολιτιστικού συλλόγου «Η φωνή των Μακεδόνων» ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο φορώντας ευφάνταστα κοστούμια, παλιά τραγούδια σε μία εκδήλωση που δικαίως την ονόμασαν «Λες και ήταν χθες» καθώς όσοι παραβρέθηκαν στην κατάμεστη από κόσμο θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» «ταξίδεψαν» με τραγούδια από οπερέτες του 20ου αιώνα. Στην παράσταση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στιγμιότυπα

Δείτε το βίντεο (Α μέρος και Β΄ μέρος)

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Παρουσίαση του εξαιρετικού τόμου του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων «Οι Φράγκοι της Σαλονίκης»
13/2/2018

Παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου σε θέματα Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Παύλου Κεσόγλου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασιλείου Μεζίκη και μεγάλο αριθμό βιβλιόφυλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12/02 η παρουσίαση του εξαιρετικού τόμου του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων «Οι Φράγκοι της Σαλονίκης» των Γρηγόρη Μπρέντα, Σπύρο Λαζαρίδη και Κώστα Κρικέλη. Το βιβλίο, το οποίο παρουσίασαν και τιμήθηκαν από το δήμο οι συγγραφείς καθώς και η εκπαιδευτικός κ. Χαρά Ανδρεΐδου, είναι μία ιστορική αναδρομή στο ρόλο που διαδραμάτισε η φραγκική κοινότητα της Θεσσαλονίκης από τη Βυζαντινή περίοδο και ένθεν μέσα από τις ιστορικές πηγές.

Στιγμιότυπα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Εγκαινιάσθηκε η έκθεση με αφίσες πολεμικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου
12/2/2018

Εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11/02 στο φουαγέ της θεατρικής σκηνής «Σοφία Βέμπο» του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου, η εξαιρετική έκθεση με αφίσες πολεμικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου από τη συλλογή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Γκιουλέκα η οποία συνοδεύτηκε από την προβολή της εξαιρετικής δραματικής-ιστορικής ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης» παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη. Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκτός από τους κκ Γκιουλέκα και Μανουσάκη, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Παύλος Κεσόγλου

Φωτογραφίες

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ του Δήμου μας
9/2/2018

Γεμάτη με εκδηλώσεις για τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας ήταν η εβδομάδα που πέρασε καθώς εκτός από τις καθιερωμένες κοπές της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου παρουσία και του Δημάρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης 8/2 (Τσικνοπέμπτης) πραγματοποιήθηκε και ο αποκριάτικος χορός τους. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Δημάρχου κ. Κυρίζογλου, οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γαβριήλ Παναγιωτίδης, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλειος Μανωλόπουλος, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Μανώλης Ιωαννίδης και Αστικοδημοτικής Κατάστασης κ. Μαρία Αρπατζάνη-Τσομπάνογλου καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευστράτιος Καρράς, Σάββας Σιδηρόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης κ. Αναστασία Παληκαρίδου.

Στιγμιότυπα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Αποκριάτικη γιορτή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης
9/2/2018

Με την Αποκριάτικη γιορτή με το Μίκυ και τη Μίνι στο 3ο Δημοτικό Μενεμένης στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου μας για την φετινή αποκριά. Τα παιδιά διασκέδασαν με τους αγαπημένους ήρωες της Ντίσνεϋ σε ένα γλέντι με κέφι και πολλά χαμόγελα.

Στιγμιότυπα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Φράγκοι της Σαλονίκης»
8/2/2018

Το Κέντρο Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Φράγκοι της Σαλονίκης».
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Καραπάντσειο πολιτιστικό κέντρο στην αίθουσα «Σοφία Βέμπο» (Μ.Αλεξάνδρου 22, Αμπελόκηποι)

Πρόσκληση

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Εγκαίνια έκθεσης αφισών πολεμικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου
8/2/2018

O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Τομέας Πολιτισμού σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης αφισών πολεμικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, του βουλευτή Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα «Ο κινηματογράφος πάει στον Πόλεμο» την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου & ώρα 7 μ.μ., στην θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μ. Αλεξάνδρου 22). Θα προβληθεί η ταινία, «Ουζερί Τσιτσάνη», παρουσία του σκηνοθέτη της κ. Μανούσου Μανουσάκη. Είσοδος Ελεύθερη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου (εκτός του τριημέρου της Αποκριάς 17-18-19 Φεβρουαρίου) Ώρες: 10.00 -14.00 & 18.00 – 21.00.

Πρόσκληση

Αφίσα

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Mουσική παράσταση «Λες και ήταν χτες…»
8/2/2018

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σας προσκαλεί στη μουσική παράσταση «Λες και ήταν χτες…»  την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου ώρα 8 μ.μ. στη Θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μ. Αλεξάνδρου 22).
Συμμετέχουν: Θεόδωρος Καλιφατίδης, Στέργιος Γοργίας, Νικόλαος Στάης, Βασιλική Ποζίδου, Ανίλα Τέλι και η χορωδία «Η φωνή των Μακεδόνων» υπό την διεύθυνση του Βαρύτονου Χρόνη Νότα.
Είσοδος Ελεύθερη.

Πρόσκληση

  Εκδηλώσεις (Πολιτισμός)
Σελίδα 12 από 53Πρώτη   Προηγούμενη   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by