Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Δελτία Τύπου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΣΤ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
17/6/2020

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού που διενεργεί σε πανελλαδικό επίπεδο, κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ξεκίνησε η λήψη δειγμάτων για τεστ θετικότητας στον κορωνοϊό σε εργαζόμενους και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπηρεσιών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που εκτίθενται σε συχνή επαφή με πολίτες.
Κατά το πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων από 47 εργαζόμενους που εκτίθενται σε συχνή επαφή με ευπαθείς ομάδες που χρήζουν φροντίδας και βοήθειας δηλαδή από εργαζόμενους του Κέντρου Κοινότητας, του Παραρτήματος Ρομά, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και των κοινωνικοπρονοιακών του δομών (πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»). Τα τελικά αποτελέσματα του τεστ αναμένονται να βγουν εντός 72 ωρών.
Την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες της Δημοτικής Αρχής για την δράση αυτή  εξέφρασε στον επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γαβριήλ Παναγιωτίδης ο οποίος δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα πρόσθετοι προληπτικοί έλεγχοι και σε άλλες υπηρεσίες και δομές του Δήμου δηλώνοντας παράλληλα ότι  «μένουμε ασφαλείς στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων και της Πολιτείας αλλά και με προληπτικές ενέργειες που διασφαλίζουν την υγεία του προσωπικού και των πολιτών που έρχονται σε επαφή με τις δημοτικές υπηρεσίες.»
Φωτογρφικά στιγμιότυπα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
12/6/2020

 Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα).

Διαβάστε περισσότερα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ
2/6/2020

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 1/6/2020 η λειτουργία του Κέντρου Αιμοληψίας Δυτικής Θεσσαλονίκης στο κτήριο του ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10, Μενεμένη) το οποίο λειτουργεί ο δήμος σε συνεργασία με τη Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». Το χώρο του ΚΑΠΗ Μενεμένης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 2/6/2020 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται μέχρι και το Σάββατο 6 Ιουνίου με το εξής ωράριο:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη : 12:00-19:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 8:30-14:00

Μένουμε ασφαλείς, τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα, πλένουμε τα χέρια μας και  βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα. Σας ευχαριστούμε.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
14/5/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, θα πραγματοποιείται ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ από τα εναπομείναντα ξηρά προϊόντα σε νοικοκυριά με δύο ή περισσότερα άτομα (Μακαρόνια, Ρύζι, Κοτόσουπα με ζυμαρικά, Κορν Φλέικς, Αλεύρι, Ζάχαρη Λευκή, Μαρμελάδα, Σούπα Μινεστρόνε, Γάλα Μακράς Διάρκειας, Ελαιόλαδο. Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 8,2 κιλά) μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα).

Διαβάστε περισσότερα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Κ.Ε.Α. ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
11/5/2020

Με στόχο τη σταδιακή επανυποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Κ.Ε.Α.) και  Επίδομα Στέγασης σύμφωνα με υπουργική απόφαση θα ισχύσουν τα κάτωθι:
Δείτε περισσότερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
11/5/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι από Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 θα πραγματοποιηθεί διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα) προϊόντων Βασικής Υλικής Συνδρομής αποκλειστικά σε ΜΟΝΟΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.
Δείτε περισσότερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Σίτιση και φροντίδα αδέσποτων ζώων
23/4/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Ν. 4039/2012 και το Ν.4235/2014 λαμβάνει κάθε χρόνο τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής) έχει προβεί στις κάτωθι ενέργειες:

Δελτίο τύπου

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων κατ’ οίκον σε δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ
9/4/2020

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων κατ’ οίκον σε δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ (πρόκειται για δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης -ΚΕΑ, συνολικά 2505 οικογένειες). Η διανομή έγινε με εργαζόμενους διάφορων υπηρεσιών του δήμου και με πολίτες-εθελοντές, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε.
Η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα γίνει από τις 13 έως 15 Απριλίου.
Παράλληλα ο δήμος προμηθεύτηκε ζωοτροφές για τα αδέσποτα ζώα (σκυλιά, γάτες) που θα διανεμηθούν για τη σίτησή τους σε συνεργασία με τα μέλη των τοπικών φιλοζωϊκών συλλόγων.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ
2/4/2020

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ότι  ξεκινάει άμεσα η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. 
Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν κατ΄ οίκον από ειδικά συνεργεία με υπαλλήλους του Δήμου. Οι διανομές θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους δικαιούχους. Για την ασφάλεια σας, οι υπάλληλοι του Δήμου θα φέρουν τα σχετικά διακριτικά.

Διαβάσατε περισσότερα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ
30/3/2020

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επόμενη διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ στα σπίτια των δικαιούχων από συνεργεία του δήμου. Οι διανομές των δικαιούχων από το κοινωνικό παντοπωλείο γίνονται κανονικά ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος προχωρά και σε επιπλέον προμήθεια τροφίμων ώστε να εξασφαλισθεί βοήθεια και σε άτομα εκτός του προγράμματος ΤΕΒΑ αλλά και εκτός του κοινωνικού παντοπωλείου αν αυτό απαιτηθεί, λόγω τις παρατηρούμενης πανδημίας. Όλες οι διανομές θα πραγματοποιηθούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικαιούχους από εξουσιοδοτημένα συνεργεία του δήμου οι υπάλληλοι των οποίων θα φέρουν και τα σχετικά διακριτικά.

Φωτογραφία

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Σελίδα 1 από 27Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by