Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

Δελτία Τύπου

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
15/1/2020

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14/1 η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μενεμένης, παρουσία και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου ο οποίος ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αναστασία Παληκαρίδου και στους παριστάμενους Κοινοτικούς Συμβούλους καλή χρονιά με προκοπή και υγεία. Στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας, το φλουρί έτυχε στον Κοινοτικό Σύμβουλο Μενεμένης κ. Ευάγγελο Μύθημη ο οποίος παρέλαβε από το Δήμαρχο μία εικόνα της Παναγίας Γλυκοφυλλούσας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ
14/1/2020

Οι Γιατροί του Κόσμου και ο Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜΑ θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Medi Rom «Προς μία ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και ενδυνάμωσης της κοινότητας ΡΟΜΑ» την Τετάρτη στις 15/01/2020 σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης μαζικό εμβολιασμό παιδιών ΡΟΜΑ ηλικίας μεταξύ 0 έως 18 ετών  στο πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου από τις 10:30πμ έως τις 14:30μμ.

Δείτε περισσότερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
14/1/2020

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  από  25/5/2017 λειτουργεί Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου στα
πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»). Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου, που διαβιούν κάτω από το όριο κινδύνου της φτώχειας (όπως αυτά ορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ).  Συγκεκριμένα, στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερής τροφοδοσίας τουλάχιστον 100 οικογενειών κάθε μήνα. Όλα  τα παρεχόμενα είδη είναι εντελώς δωρεάν και διανέμονται τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, ειδή ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης, παιχνίδια και ειδή ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd. Οι ποσότητες των προϊόντων που θα διανέμονται θα είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δείτε περισσοτερα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας
27/12/2019

Μέρες αγάπης, μέρες γιορτής και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο καθώς σε μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προέβησαν τα: 9ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, 4ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, 12ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων καθώς και ο Α.Π.Σ. ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτή την κίνηση και τους ευχόμαστε καλές γιορτές.

Στιγμιότυπο

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΠΗ
12/12/2019

Παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 11/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης της ομάδας εργοθεραπείας των ΚΑΠΗ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών καθώς και οι χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου μας αλλά και τμήμα χορών από ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Φωτογραφικά στιγιότυπα...

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Εκδήλωση - ενημέρωση για τον HIV από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
2/12/2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου εκδήλωση - ενημέρωση για τον HIV από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην Κεντρική πλατεία Αμπελοκήπων. Στο χώρο της πλατείας βρέθηκε στελεχωμένο όχημα Κινητής Μονάδας της PRAKSIS στο οποίο πραγματοποιήθηκαν δωρεάν, ανώνυμες εξετάσεις για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C ενώ δόθηκαν πληροφορίες και ενημέρωση προς το κοινό.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ενημέρωσης και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS διοργάνωσε ημέρα δράσης και ενημέρωσης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C.
Η εκστρατεία αυτή είχε ως στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει όλους τους πολίτες για τη σπουδαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της αντιμετώπισης της λοίμωξης HIV, τις Ηπατίτιδες B και C αλλά και των Σεξουαλικών Μεταδιδόμενων Νοσημάτων καθώς και στην εξάλειψη των προκαταλήψεων και του στίγματος των ατόμων που ζουν με τον HIV.

Στιγμιότυπα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C
26/11/2019

Στο πλαίσιο της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C, ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης  θα φιλοξενήσει την Πέμπτη 28/11, από τις 10:00 ως τις 14:00 στον Άγιο Νεκτάριo(Δενδροπόταμος) την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης της PRAKSIS.

Ενημερωτικό δελτίο

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
25/11/2019

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα).

Διαβάστε περισσότερα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Ημέρα δράσης και ενημέρωσης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C
25/11/2019

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ενημέρωσης και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS θα διοργανώσει ημέρα δράσης και ενημέρωσης για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C.

Διαβάστε περισσότερα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
STAY TUNED - Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου
15/11/2019

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «URBACT III, Implementation Νetwork» με τίτλο «STAY TUNED - Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου» ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης εκπόνησε 3 πρότυπους οδηγούς για μαθητές, για γονείς και για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο στους Αμπελόκηπους.

Δελτίο τύπου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

  Κοινωνική Πολιτική (Δελτία Τύπου)
Σελίδα 3 από 27Πρώτη   Προηγούμενη   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by