Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ

ΒΕΡΟΙΑ «ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ"
21-04-2016

Σ΄ ένα κλίμα που απέπνεε θαυμασμό και εκτίμηση για τον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη, και για τον άνθρωπο και για τον καλλιτέχνη, έγιναν απόψε, 12/4/’16, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τα εγκαίνια της έκθεσής του, που θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από την  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,  τον   Δήμο Βέροιας και την   Κοινωφελή  Επιχείρηση  Πολλαπλής Ανάπτυξης  του Δήμου.

Η αποψινή εκδήλωση των εγκαινίων πήρε πιο σύνθετη μορφή αφού, με παρόντες τους Λάζαρο Κυρίζογλου Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, τον Αντιδήμαρχο Νάουσας  Δημήτριο Μάντζιο, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σοφιανίδη και  εκπρόσωπο του Μητροπολίτη,   δεν παρουσιάστηκαν μόνο τα έργα του, τα οποία είναι εκτεθειμένα στο φουαγιέ της Στέγης αλλά και ο τρόπος που ζωγραφίζει καθώς και ο αγώνας του να κατακτήσει τη θέση που τώρα κατέχει στην Τέχνη και τη ζωή.

Τα έργα του ζωγράφου, που είναι προϊόν μιας αδάμαστης θέλησης, αφού η αναπηρία του τού επιτρέπει να ζωγραφίζει μόνο με το στόμα, αλλά και ενός αναμφισβήτητου ταλέντου, είναι έργα της κλασικής τεχνοτροπίας, γεμάτα από χρώμα και αγάπη για τη φύση και τον καθημερινό απλό άνθρωπο της βιοπάλης.

Στην αίθουσα της Στέγης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε για το ζωγράφο: «Η έκθεση ζωγραφικής του κ .Τριαντάφυλλου Ηλιάδη αποτελεί μοναδικό παράδειγμα αγωνιστικότητας, πείσματος και ταλέντου του καλλιτέχνη, που μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγή έμπνευσης για τον καθένα από μας.»

Ο καλλιτέχνης, εκφράζοντας αρχικά τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές της έκθεσης, μίλησε για τις εμπειρίες του από την ιδιαίτερη κατάσταση της αναπηρίας του αλλά και για τον αγώνα του.

«Αντιμετωπίζοντας με πικρία τη ρατσιστική συμπεριφορά του κόσμου, που προκαλούσε η αναπηρία μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πετύχαινα την απόλυτη καταξίωση» είπε.

Μιλώντας για το πάθος του για τη ζωγραφική αλλά και για κείνους που τον στήριξαν στο δύσκολο δρόμο του - με ιδιαίτερη συγκίνηση για τη γυναίκα του -  έδειξε ανεβαίνοντας στη σκηνή πώς ζωγραφίζει με το στόμα, ενώ ένα προσεγμένο ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή και την Τέχνη του συνόδευε, καθώς προβαλλόταν, τον καλλιτέχνη να ζωγραφίζει.

Το πολιτιστικό περιεχόμενο της εκδήλωσης των εγκαινίων πήρε μια πληρέστερη διάσταση, όταν προβλήθηκε και ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί συμπαραγωγή της ΠΕΔΚΜ και του Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου είπε γι αυτήν την πρωτοβουλία και τη σημασία της: «Είναι ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους τόπους θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα δείτε τα αρχαία θέατρα, τα στάδια και τα ωδεία των μεγάλων πόλεων, καθώς ξεδιπλώνεται η Ιστορία εφτά αιώνων του Βασιλείου της Μακεδονίας.»

Και πράγματι, και τα δύο μέρη της εκδήλωσης, το καθένα από την πλευρά του, φώτισαν βήματα πολιτισμού, ατομικά ή συλλογικά, που δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

 


 

 

 

 

 

 

 

 


ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23/02 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Σερρών «Αστέρια»  εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, προς τιμήν του ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη έργα του οποίου εκτίθενται στο φουαγιέ του κτηρίου μέχρι σήμερα Τετάρτη 24/02. Τον καλλιτέχνη (ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα) και το έργο του, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, δίνοντας έμφαση στα ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας που αποπνέει ο βίος και το έργο του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη.

Ακολούθως, ο κ. Κυρίζογλου προλόγισε την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», μίας συμπαραγωγής της ΠΕΔΚΜ και του Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με θέμα την καταγραφή και προβολή με απλό και διδακτικό τρόπο των αρχαίων θεάτρων, σταδίων και ωδείων της Κεντρικής Μακεδονίας και τη σημασία τους στον πολιτισμό, στην πολιτική και στην ιστορία από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα 1...

Φωτογραφικά στιγμιότυπα 2...
 


ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ»

Άνοιξε τις πόρτες της η Έκθεση έργων του διακεκριμένου ζωγράφου κ. Τριαντάφυλλου Ηλιάδη («ζωγραφική με το στόμα») που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ των Σερρών.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί με 14:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00 και μέχρι και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. Καθ’ όλη την διάρκειά της, θα είναι παρών και θα παρουσιάζει τα έργα του ο ίδιος ο δημιουργός τους κ. Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα, εκπέμποντας ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας.

Παράλληλα, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19:00, σε αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, η προβολή του ντοκιμαντέρ, διάρκειας περίπου 50 λεπτών, «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί συμπαραγωγή της ΠΕΔΚΜ και του Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και συνιστά μια εύληπτη, ελκυστική και διδακτική ξενάγηση στις μεγάλες πόλεις και στα μνημεία θέασης και ακρόασης (θέατρα, στάδια, ωδεία) της Κεντρικής Μακεδονίας, από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα μ.Χ
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη στις 24/12/2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Έκθεση Ζωγραφικής στην Ξάνθη (4ο Σώμα Στρατού) την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων. Τιμήθηκε από το 4ο Σώμα Στρατού δια χειρός Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα

 

 

 

 


Συνάντηση κ. Τριαντάφυλλου Ηλιάδη με τον Μητροπολίτη Αμορίου και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βλατάδων κ.κ. Νικηφόρο (15-11-2015)

 

 

 

 


Έκθεση Ζωγραφικής στο ΤΕΙ Καβάλας στις 26-10-2015, στην οποία τιμήθηκε από το ΤΕΙ και έδωσε διάλεξη για την Δύναμη της Θέλησης

 

 

 

 


Συνάντηση Τριαντάφυλλου Ηλιάδη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

 

 

 

 

 

 

 


Έκθεση Ζωγραφικής στο Λαγό Διδυμοτείχου (Έβρο), προσκαλεσμένος από τον Υποστράτηγο κο. Βασιλειάδη Κωνσταντίνο.

 

 

 

 

 

 

 

 


Έκθεση Ζωγραφικής στο Αμφιθέατρο του 4ου Σώματος Στρατού (Ξάνθη).
Τιμήθηκε από τον Αντιστράτηγο κ. Σήφη Μαυράκη

 

 

 

 

 

 

 

 


Έκθεση Ζωγραφικής Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

 

 

 

 


Έκθεση Ζωγραφικής Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο 1ο Λύκειο Ξάνθης

 

 

 

 


Έκθεση Ζωγραφικής Τριαντάφυλλου Ηλιάδη (Ζωγραφική με το στόμα)

Πραγματοποιήθηκε από 25-05/2015 έως 31/05/2015, η Έκθεση Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας με ιδιαίτερη επιτυχία.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα...
 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ζάππειο 2-8 Οκτωβρίου στην Αθήνα η πρώτη έκθεση VDMFK με καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το πόδι ή με το στόμα. Στην έκθεση συμμετείχε ο κ.Τριαντάφυλλος Ηλιάδης ένας εξαίρετος ζωγράφος με το στόμα.

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα...

Τηλεοπτικό πορτραίτο...

Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Κωνσταντινούπολη)...

Χαλκίδεια 2014...

 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by