1ος Διασχολικός Διαγωνισμός Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας” στο Δήμο μας

Αναρτήθηκε στις 6/03/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 ο 1ος Διασχολικός Διαγωνισμός Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας” Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμπελοκήπων Μενεμένης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό Άφιξις. 

Οι συμμετέχοντες, μαθητές/τριες γυμνασίων και λυκείων του δήμου, κλήθηκαν να διαχειριστούν θέματα σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, την ασφάλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την οπλοκατοχή καθώς και ζητήματα σχετικά με την μάστιγα των ναρκωτικών. 

Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αμπελοκήπων Μενεμένης. Οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους χώρους των σχολείων καθώς και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, όπου τους μαθητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ. κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πιστοποιητικών και των βραβείων στους συμμετέχοντες. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που συγκλόνισε τη χώρα. 

Την τελετή χαιρέτησε, ο Πρόεδρος του συλλόγου και Σύμβουλος της Δ.Κ. Αμπελοκήπων κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος. Ο κ. Σιδηρόπουλος μίλησε για τα οφέλη της συμμετοχής σε τέτοιας φύσης δραστηριότητες και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και τον χρόνο που αφιέρωσαν σε όλες τις διαδικασίες του προγράμματος. Ακόμη, ευχαρίστησε τους διευθυντές/τριες των σχολείων και τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς.  

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους κριτές – μέλη του συλλόγου (δικηγόρους και φοιτητές νομικής) που αφιέρωσαν εθελοντικά το Σαββατοκύριακο τους για να προσφέρουν στα παιδιά αυτή την εποικοδομητική εμπειρία. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλία Γρούγιο και το προσωπικό του Δήμου για την συμβολή τους στη επιτυχία της διοργάνωσης. 

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μαρία Αποστολίδου, τον κ. Θεόδωρο Σιδηρόπουλο και το μέλος Δ.Σ. του συλλόγου κ. Παναγιώτη Μοσχοτόγλου. 

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός εικονικών δικών “Πρωταγόρας” διοργανώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε σε τοπικό επίπεδο. Η ανατροφοδότηση που έλαβε από τους μαθητές/τριες και τους γονείς τους η διοργάνωση είναι τόσο ενθαρρυντική, που θεωρείται βέβαιη η διοργάνωση του 2ου Διασχολικού Διαγωνισμού στον Δήμο μας κατά το σχολικό έτος 2023-2024.