Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου μας είναι αρμόδιο για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, των εστιών ρύπανσης καθώς και οικοπέδων που  επιβαρύνουν το περιβάλλον και την εικόνα της γειτονιάς.

  • Μαζί με το τμήμα Διαχείρισης-Κίνησης-Συντήρησης οχημάτων & Μηχανημάτων πραγματοποιεί καθημερινά την αποκομιδή των σκουπιδιών και την Ανακύκλωση του Δήμου. Παράλληλα προχωρεί σε καθαρισμούς οικοπέδων, πλύσιμο κάδων, πλύσιμο οδών, πλατειών, πάρκων, σχολικών αυλών και σκούπισμα δρόμων με τα σάρωθρα και με εργάτες καθαριότητας  χρησιμοποιώντας τις σκούπες με τα χέρια
  • Συμμετέχει στην αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πυρκαγιών κ.λ.π.
  • Προνοεί για την αντικατάσταση των παλιών κάδων απορριμμάτων με καινούργιους, αλλά και την τοποθέτηση κάδων σε περισσότερα σημεία για την ικανοποίηση των αστικών αναγκών

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας σε μία «Καθαρή Συμμαχία», στην Καθαριότητα, με ανακύκλωση, με σεβασμό στο περιβάλλον, εκπέμποντας ένα οικολογικό μήνυμα στην πράξη.

  • Yποχρέωση όλων μας είναι να μην πετάμε σκουπίδια στους δρόμους και έξω από τους κάδους.
  • Τα βάζουμε σε σακούλες ανθεκτικές καλά κλεισμένες μέσα στους κάδους.
  • Τα ανακυκλώσιμα υλικά τα βάζουμε στους Μπλε κάδους
  • Τα μικροαπορρίμματα τα ρίχνουμε στα καλαθάκια που υπάρχουν σε πολλά σημεία του Δήμου ώστε να κρατηθεί ο Δήμος μας καθαρός έχοντας «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» όλους σας στην προσπάθεια να κρατήσουμε ΚΑΘΑΡΟ το Δήμο μας.

Στη φύση δεν υπάρχουν άχρηστα απορρίμματα, τα πάντα ξαναχρησιμοποιούνται.

Τα παλιά τετράδια και βιβλία, οι παλιοί φάκελοι και χαρτιά αλληλογραφίας, οι παλιές εφημερίδες και περιοδικά, τα παλιά χαρτόνια μπορούν να ξαναγίνουν χρήσιμο χαρτί!!  Σκέψου μόνο… ότι για το χαρτί που χαλάμε κάθε χρόνο στην πατρίδα μας χρειάζονται 15 εκατομμύρια κομμένα δένδρα. .

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ  ΤΟ  ΧΑΡΤΙ  ΣΑΣ,  ΣΩΣΤΕ  ΕΝΑ  ΔΕΝΔΡΟ

Τα άδεια κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά και  μπύρες μπορούν να ξαναγίνουν χρήσιμο αλουμίνιο. Σκέψου μόνο… ότι για να καταστραφεί ένα κουτί αλουμίνιο χρειάζονται 500 με 600 χρόνια !!!
 

ΕΙΝΑΙ  ΛΟΙΠΟΝ  ΚΕΡΔΟΣ  Η  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  !!!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ  ΣΤΗΝ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ …..
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ  ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  !!!
ΒΟΗΘΑΣ  ΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  !!!
ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ  ΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΚΑΘΑΡΗ !!

Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται για τυχόν παράπονα αλλά και αιτήματά τους, που αφορούν την καθαριότητα, στο τηλέφωνο του Τμήματος Καθαριότητας: 2310-724617 σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 06:00- 14:00.

Προϊστάμενος τμήματος
Καραγιαννόπουλος Απόστολος
Tηλ. 2310 724 621
Email: kathariotita@ampelokipi-menemeni.gr
Email: a.karagiannopoulos@ampelokipi-menemeni.gr