Κέντρο Πληροφόρησης

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αποτελεί μέρος ενός εθνικού δικτύου 50 ανάλογων Κέντρων, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Συστάθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και λειτουργούν με έξοδα των δήμων.

Παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Νέας Γενιάς και τις δυνατότητες συμμετοχής των νέων σ’ αυτές.

Προτείνουμε την έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, την οποία μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι ηλικίας 13-30 ετών και παρέχει προνόμια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού.

Ενημερώνουμε τους νέους για θέματα σπουδών και υποτροφιών, εργασίας, εκπαίδευσης, κινητικότητας, εθελοντισμού και ελεύθερου χρόνου.

Είμαστε πιστοποιημένος φορέας αποστολής εθελοντών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Μέσω του προγράμματος Erasmus plus δίνουμε την ευκαιρία στους νέους –ες 18-30 ετών να ζήσουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα από 6-12 μήνες, να γνωρίσουν την κουλτούρα και τη γλώσσα της χώρας αυτής, να κερδίσουν εμπειρίες προσφέροντας εθελοντική υπηρεσίας σε ένα φορέα υποδοχής.

Στο Κέντρο μας ο κάθε νέος έχει πρόσβαση στο internet δωρεάν.

Εκτός από την ενημέρωση που μπορεί να πάρει ένας νέος από το προσωπικό του Κέντρου μας μπορεί να γίνει μέλος στην ομάδα μας στο Facebook (YOUTH CENTER OF AMPELOKIPI-MENEMENI / ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ), όπου δημοσιεύονται όλες οι δραστηριότητες που αναφέρονται παραπάνω.

Ως τοπικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk μπορείτε να θέσετε το ερώτημα σας για ό, τι έχει σχέση με εργασία, εκπαίδευση, κινητικότητα, ανταλλαγές νέων και να έχετε άμεση και δωρεάν πληροφόρηση.

Βρισκόμαστε: Βύρωνος-Κέννεντυ, Αμπελόκηποι
Ώρες λειτουργίας: 09:00-14:00
Τηλέφωνα:2310729177 και 729120
Fax: 2310734077