4 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων

Αναρτήθηκε στις 4/04/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων αποτελώντας μια επέτειο που μας υπενθυμίζει ότι όλα τα αδέσποτα ζώα, χρειάζονται την αμερόληπτη και υπεύθυνη βοήθεια μας ώστε να τους παρέχονται τα απαραίτητα για την επιβίωση τους. 

Το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, πραγματοποίησε στις 31 Μαρτίου  2023 και 3 Απριλίου 2023 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε νηπιαγωγεία του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε επίσκεψη στα νηπιαγωγεία 11ο και 13ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων και Παράρτημα 4ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης,  από τον κτηνίατρο του δήμου και την προϊσταμένη του Τμήματος. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με τρόπο βιωματικό και μέσω αφηγηματικής προσέγγισης για τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην καθιέρωση εορτασμού αυτής της ημέρας ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο συμπεριφοράς και φροντίδας στα αδέσποτα ζώα καθώς και για τη δυνατότητα υιοθεσίας.

Στο τέλος της δράσης, τα παιδιά δημιούργησαν ζωγραφιές και κατασκευές με θέμα τα αδέσποτα ζώα και όσα άκουσαν και τους έκαναν εντύπωση, επιβεβαιώνοντας πως η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μικρών παιδιών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Ν. 4830/2021), λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα των αδέσποτων ζώων και για το λόγο αυτό υλοποιεί ήδη από το έτος 2014 Πρόγραμμα για τη Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν:

  • Στο τηλ. 2310 729275
  • Στο mail pronoia@ampelokipi-menemeni.gr