4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των ζώων.

Αναρτήθηκε στις 4/10/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αποτελώντας μια επέτειο που μας υπενθυμίζει ότι όλα τα ζώα, κατοικίδια και άγρια, δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα έχουν δικαίωμα στη ζωή, την ευζωία, την υγεία. 

Το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα των Ζώων, πραγματοποίησε στις 4 Οκτωβρίου 2022 δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος 4830/2021 για τα ζώα συντροφιάς. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Επταλόφου με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και με συμμετοχή από τις φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου.

Σε όλους τους τετράποδους φίλους και τους ιδιοκτήτες που παρευρέθηκαν στη δράση δόθηκαν μικρά δωράκια (ζωοτροφή, ζωοτροφικές λιχουδιές, σακούλες συλλογής περιττωμάτων ζώων καθώς και μπρελόκ-περιέκτη αυτών) ενώ διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Η ενημέρωση των πολιτών αφορούσε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους καθώς και το γενικό πλαίσιο ευζωίας των ζώων όπως ορίζονται στο νόμο 4830/2021.  Σε μικρό, συμβολικό αριθμό ζώων συντροφιάς που συμμετείχαν στη δράση προγραμματίστηκε η τοποθέτηση microchip με την προϋπόθεση υιοθεσίας τους.

Η δράση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 με την πραγματοποίηση επίσκεψης από τον κτηνίατρο του Δήμου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών. Οι μικροί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην καθιέρωση εορτασμού αυτής της ημέρας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο συμπεριφοράς και φροντίδας των ζώων συντροφιάς.