Ανάσες δροσιάς και άθλησης στο Δήμο μας.

Αναρτήθηκε στις 25/05/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Διέξοδο χαράς και δροσιάς αλλά και άθλησης για μικρούς και μεγάλους αποτελεί το πρώην στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος». Κάτοικοι και επισκέπτες καθημερινά απολαμβάνουν στον καταπράσινο περιβάλλον ανεκτίμητες στιγμές  χαλάρωσης στα κιόσκια και τα παγκάκια αλλά και άθλησης καθώς ο χώρος του προσφέρεται για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ποδηλατάδες, ρόλερ κτλ.

Από σήμερα μπορείτε όλοι να επιλέξετε μια νέα διαδρομή, την ονομάσαμε «διαδρομή ζωής» εντός του στρατοπέδου η οποία έχει ως αφετηρία και τερματισμό της το κιόσκι δίπλα στην Εκκλησιά. Η κυκλική σχεδόν διαδρομή είναι 1.200 μέτρων και αποτελεί μια ευχάριστη, αναζωογονητική, όμορφη βόλτα, ένα μονοπάτι μέσα σε δένδρα και πράσινο.

Αξίζει να αναφέρουμε πριν λίγες μέρες παραδώσαμε και  λειτουργούμε ένα σύγχρονο υπαίθριο Roller skate park ή αλλιώς πάρκο για πατίνια στην οδό Γεννηματά στους Αμπελόκηπους. Ένας απίθανος χώρος που δημιουργήθηκε για το άθλημα που αγαπούν ιδιαίτερα παιδιά και έφηβοι, αλλά και ενήλικες.

Μάλιστα σε λίγες μέρες θα λειτουργήσουμε και το δεύτερο υπαίθριο Roller skate park εντός του πρ. Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» στο χώρο όπου βρισκόταν το υπόστεγο (όρχος) των στρατιωτικών οχημάτων έκτασης 500 τ.μ.

Δημιουργήσαμε δυο υποδειγματικούς κοινόχρηστους χώρους, εναλλακτικής άθλησης και αναψυχής, εστιάζοντας κυρίως στην ασφάλεια χρήσης. Ανταποκρινόμενη στα εκατοντάδες αιτήματα γονέων εφήβων που ζητούσαν ένα πάρκο για πατίνι στο δήμο μας.