Ανθοστολίζουμε το δήμο μας με τη συμμετοχή των παιδιών

Αναρτήθηκε στις 4/06/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) το τμήμα πρασίνου του Δήμου μας σε συνεργασία με τον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο «Κήπος Αγγελικός»  και παρουσία του Δήμαρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου πραγματοποίησαν ανθοστολισμό στον χώρο πίσω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης (οδός Μ. Τριανταφυλλίδη 1).

Τα παιδιά με όρεξη και κέφι πλημμύρισαν το χώρο και μαζί με τον Δήμαρχο και τους δασκάλους τους, ανέλαβαν και φύτεψαν ένα δένδρο και πανέμορφα άνθη που είχαν προμηθευτεί οι υπηρεσίες του Δήμου μας. Τα χρώματα και η ποικιλία των ανθών στόλισαν τον χώρο και τον μεταμόρφωσαν σε έναν υπέροχο κήπο. Χαρούμενα τα παιδιά που συμμετείχαν έκαναν πράξη το σύνθημα «Γιατί αγαπώ, θα πει φροντίζω».

Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης των παιδιών που τους δίνει την δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την αξία του δημόσιου χώρου. Συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ άλλων : «Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες ενέργειες είναι ότι πιο αισιόδοξο καθώς τα παιδιά μαθαίνουν στην πράξη πως μπορούν να ομορφύνουν και να αγαπήσουν την γειτονιά τους. Οι δημόσιοι χώροι είναι το περιβάλλον που ζούμε, το σπίτι μας και οφείλουμε όλοι μαζί να το φροντίζουμε και να το προσέχουμε».