Αυλαία για τα εφετινά “Χαλκίδεια”

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Έπεσε η αυλαία για τα εφετινά “Χαλκίδεια” με δύο όμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Το βράδυ της Παρασκευής 16/9 η Ειρήνη Λώλου και η παρέα της χάρισαν μια όμορφη λαϊκή βραδιά στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων. Κέφι, μπρίο και όμορφες μελωδίες γέμισαν τον αύλειο χώρο του Σχολικού συγκροτήματος παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, Αντιδημάρχων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Το Σάββατο 17/9 πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο της Αριστοτέλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Χρηστινίδη με τίτλο: “Η Μπαλάντα του Μοναχικού Ανθρώπου”. Στην έκθεση παρουσιάζονται 60 φωτογραφίες με θέμα το μοναχικό άνθρωπο, ο οποίος ζει, κυκλοφορεί ή περιπλανιέται στην πόλη, ο οποίος άλλοτε καταγράφεται ως σημειολογική οντότητα του αστικού τοπίου κι άλλοτε απορροφάται από αυτό. Πρόκειται για μια εξερεύνηση της μοναχικότητας είτε ως κατάσταση, είτε ως επιλογή, αλλά πάντα στο πλαίσιο και με τους όρους της φωτογραφικής απεικόνισης. Διάρκεια έκθεσης: 17/9/2022 – 25/9/2022 Ώρες λειτουργίας: 19:00-22:00.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες και συντελεστές των εκδηλώσεων για τις όμορφες μελωδικές βραδιές που μας χάρισαν καθώς και τους συμπολίτες μας που για ακόμη μία χρονιά αγκάλιασαν τα “Χαλκίδεια” και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.