Δεύτερη παρουσίαση του έργου “Οι γυναίκες Ρομά μετατρέπουν τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη μέσω της κοινωνικής και πολιτικής κινητοποίησής τους”

Αναρτήθηκε στις 31/05/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου RTRANSFOM “Οι γυναίκες Ρομά μετατρέπουν τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη μέσω της κοινωνικής και πολιτικής κινητοποίησής τους”, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 31/5 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την δεύτερη εκδήλωση για την προβολή και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου. Η παρουσίαση είναι συνέχεια της πρώτης εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεώργιου Σταμάτη.

Την Παρουσίαση της προόδου του Έργου και των Πολιτικών Συστάσεων έκαναν οι κκ Βασιλική Βατάλη και Γεωργία Καλπαζίδου ενώ για το ρόλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην κοινωνική ένταξη των γυναικών Ρομά και την επανένταξή τους στην εκπαίδευση μίλησε η κ. Αικατερίνη Πασχαλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και η κ. Βασιλική Βατάλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Αποστολίδου και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Παιδείας κκ Κοσμάς Γυμνόπουλος και Ηλίας Γρούγιος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι, στελέχη και εργαζόμενοι Συλλόγων και Φορέων καθώς και εκπρόσωποι, στελέχη και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.