ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Αναρτήθηκε στις 28/05/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, φέρει από σήμερα το κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων. Η σεμνή τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, του πρόεδρου του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης -Ζάτουνας» κ. Παρασκευά Παρασκευόπουλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Σύμβουλων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, μεγάλο Έλληνα,  πολίτη της Οικουμένης, αγωνιστή της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας τον Μίκη Θεοδωράκη και ανάγνωσε την ευχαριστήρια επιστολή της κόρης του Μαργαρίτας.

Στη συνέχεια ο κ. Παρασκευάς Παρασκευόπουλος δώρισε μια σημαία του Α΄ Διεθνούς Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης – ΑΡΚΑΔΙΕΣ Ζάτουνα»  στο Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ενώ αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στον αείμνηστο δημιουργό, με έργα του συνθέτη από την ορχήστρα της σύγχρονης μουσικής του Ωδείου υπό την επιμέλεια της μαέστρου Νάτσιου Σοφίας και της νεοσύστατης παιδικής χορωδίας υπό την επιμέλεια της μαέστρου Νίκης Πέτρου.