Δράση προώθησης του ροδάκινου Νάουσας

Αναρτήθηκε στις 20/07/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Την Πέμπτη 22/7 στις 7μ.μ. και στις 9μ.μ. στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος», θα πραγματοποιηθούν δύο όμορφες παιδικές παραστάσεις με τίτλο «Σώστε το ροδάκινο» ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί  δειγματοδιανομή φρούτων και συγκεκριμένα ροδάκινων σε διερχόμενους κατοίκους του Δήμου την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο πρώην στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος) και την  Παρασκευή 23 Ιουλίου την πλατεία Τσομπάνογλου)  από 18:30 έως 21:30.

Η εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “EUthentics – Προώθηση του Ροδάκινου Νάουσας ΠΟΠ” και προβλέπει την οργάνωση ενός Roadshow, όπου ένα κινητό όχημα/καντίνα θα μοιράζει δωρεάν το προωθούμενο προϊόν και συνοδευτικό ενημερωτικό υλικό. Ο σκοπός της ανωτέρω δράσης είναι η εξοικείωση των καταναλωτών και ειδικά των παιδιών με τα φρούτα ώστε να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή.

Οι περαστικοί κάτοικοι της περιοχής συμπεριλαμβανομένων των μικρών φίλων, θα έχουν τη δυνατότητα να πλησιάσουν στο όχημα, να πάρουν δωρεάν δείγματα ροδάκινων και ενημερωτικό υλικό και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για το ροδάκινο καθώς και τα ΠΟΠ χαρακτηριστικά του.

Τονίζουμε ότι οι παραστάσεις και η διανομή θα πραγματοποιηθούν τηρώντας τα αυστηρά προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.