Δράση συλλογής τροφίμων που πραγματοποίησε το 9ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων

Αναρτήθηκε στις 13/06/2023, στην κατηγορία Κοινωνική Πολιτική

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το 9ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων για τη συλλογή τροφίμων που πραγματοποίησαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μέσω δράσης  περιβαλλοντικής και κοινωνικής εκπαίδευσης.

Με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την κατανόηση του νέου οικονομικού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης (Κυκλική Οικονομία) ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διοργάνωσε στις 06/06/2023 ένα bazaar με κατασκευές των παιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά στην αυλή του σχολείου. Όποιος «αγόραζε» ένα αντικείμενο από το bazaar έδινε ως αντίτιμο μία σακούλα τροφίμων. Όλα αυτά τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν και στις 09/06/2023 παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου.

Συγχαίρουμε τους δασκάλους και τους γονείς καθώς μέσω τέτοιων δράσεων τα παιδιά μαθαίνουν την κοινωνική προσφορά ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνουν αξίες, στάσεις και συμπεριφορές ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.