Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Αναρτήθηκε στις 16/05/2022, στην κατηγορία Παιδεία

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου η ενημερωτική εκδήλωση για αραβόφωνα παιδιά με θέμα “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου” που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας κι Έρευνας και  με την υποστήριξη της Google.

 Οι συμμετέχοντες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  ενημερώθηκαν σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια και την ψηφιακή ιθαγένεια, ενώ στα παιδιά παρουσιάστηκε με διαδραστικό τρόπο, μέσω τεχνικών «παιχνιδοποίησης», μέρος του υλικού “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου” το οποίοτελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους βοήθησε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έλαβαν δώρα όπως τσάντες, βιβλία ζωγραφικής και οι εκπαιδευτικοί έλαβαν κουτιά με όλο το υλικό του προγράμματος μια προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Επίσης, δόθηκε συνέντευξη από τους κεντρικούς ομιλητές στην Google Hellas Εφαρμογές Διαδικτύου και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα αραβικά από τη διαπολιτισμική μεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε θέματα Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κατζικάς Γεώργιος.