Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδείας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ακόμη μία σημαντική εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο – Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο». Οι μαθητές παρουσίασαν το πολυδιάστατο έργο τους μέσα από δράσεις που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή τους.
Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσική συναυλία με τη χορωδία και τα μουσικά σύνολα του σχολείου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μαρίας Μητριζάκη, προσφέροντας στο κοινό μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική εμπειρία. Παρουσιάστηκε επίσης το ηλεκτρονικό παιχνίδι γνώσεων που δημιούργησαν οι μαθητές, με ερωτήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας γύρω από την ενεργό πολιτειότητα και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Παναγιώτα Μυστίδου. Παράλληλα, λειτούργησε η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Σχέδια και εικαστικές παρεμβάσεις», όπου εκτέθηκαν έργα των μαθητών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Όλγας Μητροπούλου.
Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης στηρίζει σταθερά τις σχολικές δράσεις που προάγουν τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, αναδεικνύοντας τον ουσιαστικό ρόλο της εκπαίδευσης στη ζωή της τοπικής κοινωνίας.


