Εκσυχρονισμός Οχημάτων Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Αναρτήθηκε στις 2/02/2023, στην κατηγορία Δελτία Τύπου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» παραλάβαμε 4 καινούρια απορριμματοφόρα. Τα 2 από αυτά είναι χωρητικότητας 6m3, κατάλληλα για στενούς δρόμους και τα άλλα 2 είναι χωρητικότητας  16m3. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένουμε άλλα 2 μικρά ανατρεπόμενα φορτηγά μεικτού βάρους 3,5t, τα οποία θα παραδοθούν στο δήμο μας.

Τέλος, ο δήμος μας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας, αναμένει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

  • 3 καινούρια ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα.
  • 2 καινούρια ηλεκτρικά φορτηγά κλειστού τύπου.
  • 1 καινούριο ηλεκτρικό μηχάνημα έργου Καλαθοφόρο αρθρωτού τύπου.
  • 1 καινούριο ηλεκτρικό μηχάνημα έργου Σάρωθρο.
  • 1 καινούριο ηλεκτρικό mini αστικό λεωφορείο δημοτικής συγκοινωνίας.

Τέλος, ο Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας μας παραχώρησε 990 καφέ κάδους για βιο-απορρίμματα και 1 μικρό απορριμματοφόρο – καδοπλυντήριο για αποκλειστική χρήση αποκομιδής των κάδων αυτών και θα μας παραχωρήσει ακόμη 4 μικρά ηλεκτρικά απορριμματοφόρα χωρητικότητας 6m3 και 2 μεγάλα χωρητικότητας 16m3. Με τον τρόπο αυτό εκσυγχρονίζεται ολόκληρος ο στόλος των οχημάτων του δήμου μας, χωρίς δανεισμό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου και των δημοτών. Ταυτόχρονα παρέχονται καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους και μειώνονται οι δαπάνες λειτουργίας (καύσιμα) και συντήρησης.