Έναρξη του Εκπαιδευτικού προγράμματος Σχολικές δράσεις Βιωματικής Εκπαίδευσης για την Ασφαλή Κινητικότητα στο Δήμο μας

Αναρτήθηκε στις 16/12/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολικές δράσεις Βιωματικής Εκπαίδευσης για τη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης» που διοργανώνει το τμήμα παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΕΝΟΔΙΑ.

Το Πρόγραμμα Βιωματικής Εκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν για τους μαθητές/τριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων και περιλαμβάνει τη θεωρητική και τη βιωματική εκπαίδευση και θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Η βιωματική εκπαίδευση περιλαμβάνει τρεις κύκλους και αφορά την εκπαίδευση με χρήση λεωφορείου για ασφαλείς μετακινήσεις ως επιβάτης, πεζός και ποδηλάτης, την πορεία με ποδήλατα σε ειδικά διαμορφωμένο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», τους κανόνες ασφαλούς μετακίνησης των πεζών και τροχοφόρων και την παροχή πρώτων βοηθειών πρόληψης και αντιμετώπισης μικροτραυματισμών.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας κ. Κοσμάς Γυμνόπουλος παραβρέθηκαν στην σχολική δράση. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Στόχος μας είναι η εκπαίδευση και η προώθηση της ασφαλούς μετακίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας. Με την ανάδειξη καλών πρακτικών οδηγούμε τους μαθητές/τριες των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας να υιοθετούν στην καθημερινότητά τους ασφαλή  συμπεριφορά και σωστή οδική συνείδηση».