ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΒΑ

Αναρτήθηκε στις 13/05/2021, στην κατηγορία Κοινωνική Πολιτική

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για Απόρους), ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει ως εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικός Τομέας).

Ως επικεφαλής εταίρος της σύμπραξης έχει οριστεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) η οποία και είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό όσον αφορά την ποικιλία προϊόντων καθώς και  τη διενέργεια των Δημόσιων Ανοικτών (διεθνών) διαγωνισμών που προκηρύσσονται για την προμήθειά τους.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης είναι υπεύθυνος αποκλειστικά και  μόνο για τη διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους σε χρονικά διαστήματα και ποσότητες όπως καθορίζονται από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης, δηλαδή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όπως προκύπτουν μετά από τους διαγωνισμούς.

Ως εκ τούτο, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης είναι σε αναμονή της εξέλιξης των ενεργειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη των προμηθευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικός Τομέας) είναι διαφορετική σύμπραξη από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Ανατολικός Τομέας) όπου επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να μη συμπίπτουν τα χρονικά διαστήματα προμήθειας προϊόντων.