Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Φάρο του Κόσμου

Αναρτήθηκε στις 30/06/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Τη δομή φιλοξενίας ανηλίκων Ρομά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ο Φάρος του Κόσμου», που βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Ιουνίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελαροπούλου.

Το Κέντρο Νεότητας «Φάρος του Κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των Νέων του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) που λειτουργεί με την φροντίδα και την αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα. Ο «Φάρος του Κόσμου», με την λειτουργία του συνεχίζει να φωτίζει με αγάπη και να καθοδηγεί θετικά τους μικρούς Ρομά σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η εργασία.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο της δομής Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Ο Δήμαρχος μετά το σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της δώρισε την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο «Φάρος» βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου, που έχει μικτό πληθυσμό, Ρομά και μη Ρομά, και δήλωσε πως όλοι οι κάτοικοι αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς διακρίσεις σε όλους τομείς, από την Εκκλησία, τον Δήμο και την Πολιτεία, σε μία αρμονική συμβίωση.