Επιτέλους Εισακουσθήκαμε!

Αναρτήθηκε στις 9/07/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Έναρξη των εργασιών καθαρισμού, εξυγίανσης και αποκατάστασης του δυτικού θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού Κόλπου, κήρυξε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην  ειδική εκδήλωση ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει στην παράκτια ζώνη της δυτικής Θεσσαλονίκης και καλύπτει την έκταση της παραλίας στα διοικητικά όρια των Δήμων Δέλτα, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Θεσσαλονίκης (από το Εθνικό Πάρκο Αξιού έως το Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα και παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες επιτέλους ξεκίνησε η αποκατάσταση του Δυτικού Θαλάσσιου Μετώπου. Η έκκλησή μας εισακούσθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και σε διάστημα 28 μηνών θα ολοκληρωθούν οι δράσεις στα όρια του Δήμου Μενεμένης. Τα προβλήματα της δυτικής παραλιακής ζώνης είναι τεράστια και γνωστά όμως οι προοπτικές ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου υπάρχουν και όσοι την έχουν επισκεφτεί αναγνωρίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και μπορούν να οραματιστούν πως θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει μοναδικό πόλο έλξης τόσο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, όσο και των επισκεπτών».

Στο πλαίσιο του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TOY ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ KAI TOY YΠΟΓΕΙΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ‐ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΑ», θα λάβουν χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι παρακάτω δράσεις, στα όρια του Δήμου Μενεμένης:

  1. Εργασίες εξυγίανσης εδάφους και υπόγειου νερού με in situ τεχνικές σε επιλεγμένες υποπεριοχές όπως :
  2. Περιοχή Ε (περιοχή γεμιστηρίων τρένων) με έκταση 20 περίπου στρεμμάτων
  3. Απομάκρυνση και επεξεργασία σε ειδικό χώρο επικινδύνων αποβλήτων (λασπών και άλλων στερεών αποβλήτων) με on site τεχνικές, είτε συλλογή διάθεση σε αδειοδοτημένους αποδέκτες .
  4. Περιοχή Β (εκβολές Δενδροποτάμου) με έκταση 90 περίπου στρεμμάτων
  5. Συλλογή και απομάκρυνση μη επικινδύνων αποβλήτων (μπαζών και άλλων στερεών αποβλήτων) και διάθεση σε αδειοδοτημένους αποδέκτες
  6. Περιοχή Β (εκβολές Δενδροποτάμου) με έκταση 90 περίπου στρεμμάτων
  7. Περιοχή Ε (περιοχή γεμιστηρίων τρένων) με έκταση 20 περίπου στρεμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το χάρτι με τις περιοχές όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις στο επισυναπτόμενο.