Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ροµποτικής, Έρευνας και Καινοτοµίας FLL 2023

Αναρτήθηκε στις 29/03/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Για 2η φορά ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με την υποστήριξη της Eduact διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ροµποτικής, Έρευνας και Καινοτοµίας FLL του Δήµου Αµπελοκήπων-Μενεµένης, με θέμα την Ενέργεια SUPERPOWERED!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία 20 ομάδων εργασίας, με τη συμμετοχή 100 μαθητών/τριών Δημοτικού και 70 μαθητών/τριών Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις/workshops ρομποτικής στις οποίες θα ερευνήσουν και θα κατασκευάσουν εναλλακτικούς και καινοτόμους τρόπους παραγωγής, διανομής και εξοικονόμησης ενέργειας στην κοινότητα τους!

Η διαδικασία των εγγραφών θα γίνει από την Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η οργάνωση, η προετοιμασία του προγράμματος και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα γίνουν από την Eduact σε χώρους που θα παραχωρήσει ο Δήμος στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων και στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το μεγάλο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL σε χώρο του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, παρουσία του δημάρχου και άλλων επισήμων. Στο Φεστιβάλ, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους και θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους.

Χρονοδιάγραμμα:

Διαδικασία εγγραφών: 27/03/2023 έως 02/04/2023

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 03/04/2023