Γιορτάζω το Σχολείο. Πραγματοποιήθηκε η δράση για τα μικρά παιδιά στο δήμο μας.

Αναρτήθηκε στις 3/10/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Μία όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30/09 στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Μενεμένης. Ο λόγος, φυσικά είναι για τη δράση «Γιορτάζω το σχολείο» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης (Task Force) Περιφέρειας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Με κεντρικό σύνθημα “Ανοιχτό Σχολείο”, σκοπός της εκδήλωσης ήταν το σχολείο να αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ζωής της κοινότητας, να μην είναι κάτι ξένο, απόμακρο. Μέσω μιας γιορτής για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους μαθητές γιορτάσαμε την ενίσχυση της σχολικής φοίτησης, την επανένταξη μαθητών στην εκπαίδευση καθώς και την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας οικογένειας και σχολείου. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν θα μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο.

Στην γιορτή αυτή παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Μαρία Αποστολίδου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού κ. Μαγδαληνή Ρουσσέτη, τα μέλη της ομάδας δράσης κ.κ Γιώργος Τσιάκαλος, Γεωργία Καλπαζίδου, Μαριάννα Δήμου, Ελένη-Ακριβή Κάππου, Ιωαννίδης Κώστας (Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Μενεμένης), Κώστας Σίμου (Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μενεμένης), Γιώργος Γεράνης (Διευθυντής Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας), Ιωάννα Πετράκη (εκπρόσωπος της UNICEF), Ιφιγένεια Αναστασιάδη και Άννα Μάγγα (Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ρομά) αλλά και πολλοί μικροί μας φίλοι.

Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση εδώ: