ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Αναρτήθηκε στις 1/11/2022, στην κατηγορία Κοινωνική Πολιτική

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Οκτωβρίου ως μήνα «Κατά του Καρκίνου του Μαστού» πραγματοποίησε ημέρα δράσης και ευαισθητοποίησης, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Στόχος της δράσης που διοργάνωσε το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο “Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης”, ήταν η ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού σχετικά με τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την καταπολέμηση και θεραπεία της ασθένειας.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν ανασφάλιστες γυναίκες ωφελούμενες των κοινωνικών δομών του Δήμου, οι οποίες εξετάστηκαν από εθελόντρια ειδική ιατρό ενώ στη συνέχεια θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο (μαστογραφία και υπέρηχο) με την προσφορά του σωματείου “Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης”. Ευχαριστούμε το ιατρικό προσωπικό και όλες τις συμμετέχουσες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Επισυναπτόμενα