Ημερίδα για τη Σχολική Διαμεσολάβηση στο Δήμο μας

Αναρτήθηκε στις 16/05/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Στην ημερίδα με θέμα “Σχολική Διαμεσολάβηση” που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16/5 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου. Στόχος της ημερίδας ήταν ευαισθητοποίηση,
ενημέρωση και προώθηση του θεσμού της σχολικής διαμεσολάβησης ως μεθόδου ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, δράσεις τις οποίες έχουν αναλάβει από κοινού, Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Πρωτοπαπαδάκη και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Φροσύνης, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.


Την ημερίδα χαιρέτησαν εκτός από τον Δήμαρχο, Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, η κ. Μαρία Πρωτοπαπαδάκη, Πρόεδρος Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ο κ. Αθανάσιος Φροσύνης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.