Ημερίδα οικολογικής συνείδησης στο δήμο μας

Αναρτήθηκε στις 17/03/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Ειδικές εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και ο περιβαλλοντικός οδηγός που δημιουργήθηκαν με σκοπό να ενισχύσουν την οικολογική συνείδηση των πολιτών και να τους ωθήσουν να συμμετέχουν ενεργά στις περιβαλλοντικές δράσεις που τους αφορούν, τα αποτελέσματα των workshops για την αστική θερμική νήσο, η ημερίδα για τις αστικές αναπλάσεις, τα παιδικά εργαστήρια για την ατμοσφαιρική ρύπανση και το θόρυβο, η ανάπτυξη σχετικής ιστοσελίδας κλπ. παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης 17/3 στο ξενοδοχείο Grand Hotel στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που έλαβαν χώρα στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση Οικολογικής Συνείδησης και Προώθηση Περιβαλλοντικού Εθελοντισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης».

Για τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής και τους τρόπους που όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε για τη βελτίωση της ποιότητάς ζωής μας, για τη σημασία της ανακύκλωσης και του σεβασμού του δημόσιου χώρου προς όφελος όλων των συμπολιτών μας και κυρίως των ευάλωτων ομάδων, μίλησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Μαρία Αποστολίδου η οποία στον χαιρετισμό της έκανε έναν σύντομο απολογισμό οικολογικών δράσεων του δήμου κατά την τελευταία δεκαετία καθώς και σε κάποια από τα έργα που έχει υλοποιήσει ο Δήμος στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι κκ Γιουτίκας Κωνσταντίνος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κατσογιάννης Ιωάννης, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμ.Χημείας, Α.Π.Θ., πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χημικών και Μυλωνάς Θεόφιλος, πρόεδρος ΣΕΠΒΕ Διπλ. ΗλεκτρολόγοςΜηχανικός, MSc, MIS, CEO – Founder Ysoft.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης/έργου με τίτλο: «Ενίσχυση Οικολογικής Συνείδησης και Προώθηση Περιβαλλοντικού Εθελοντισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης», που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014 – 2020 στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».