Ο Λούκα έρχεται στο “Σινεμά κάτω από τ’ αστέρια

Αναρτήθηκε στις 21/07/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Ο Λούκα, ο Αλμπέρτο, η Τζούλια και οι κάτοικοι του Πόρτοροσσο, σας περιμένουν τη Δευτέρα και την Τρίτη 25 και 26 Ιουλίου στις 9μ.μ. στο πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» για ένα δροσερό, διασκεδαστικό, όμορφο και διδακτικό ταξίδι στον φανταστικό κόσμο των παιδιών.

Ο Λούκα, το θαλάσσιο τερατάκι, ζει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με τους γονείς και τη γιαγιά του βοσκώντας κάθε μέρα μικρά… ψάρια. Ώσπου μια μέρα θα βρεθεί έξω από τα… νερά του και γνωρίζοντας τον Αλμπέρτο θα ανακαλύψει ότι μπορεί να πάρει τη μορφή ενός μικρού παιδιού όταν στεγνώσει και να αναπνεύσει το ίδιο άνετα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Μαζί θα γνωρίσουν τη Τζούλια την κόρη του γιγαντόσωμου καλόκαρδου ψαρά Μάσσιμο. Και οι τρεις τους θα πάρουν μέρος στον τοπικό αγώνα τρίαθλου με έπαθλο αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσουν μία πολυπόθητη… Βέσπα! Μέχρι τον αγώνα όμως, ο Λούκα και ο Αλμπέρτο θα πρέπει να μάθουν ποδήλατο, να τρώνε μακαρόνια με «φορκέτα» να αποφύγουν τον Έρκολε και τους δύο ακολούθους του, τη μαμά και τον μπαμπά του Λούκα (οι οποίοι είναι ικανοί να μουσκέψουν όλα τα παιδιά του χωριού προκειμένου να τον βρούνε) και όλους τους ψαράδες του Πορτορόσσο που δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι αν καταλάβαιναν ότι οι δύο φίλοι είναι… τερατάκια της θάλασσας.

Η παιδική φιλία, η αγάπη για τη γνώση (και τη Βέσπα), το δικαίωμα των παιδιών να ονειρεύονται ένα δικό τους κόσμο και να σωπαίνουν τις εσωτερικές τους φωνές που τους κάνουν να δειλιάζουν λέγοντας «Σιλένσιο Μπρούνο»· αυτή είναι η μαγιά του «Luca», μια ταινία για εκείνες τις φιλίες που σε βοηθούν να μεγαλώσεις και που θα θέλετε να δείτε και δυο και τρεις φορές. Μην τη χάσετε. Είσοδος ελεύθερη.