Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» ξεκινά!

Αναρτήθηκε στις 20/10/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Οι μαθητές για 5η συνεχόμενη χρονιά στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, συμμετέχει σε μία πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση με τη λειτουργία της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας http://www.followgreen.gr. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης υλοποιεί με επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης για τους μαθητές των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων του Δήμου. Η παρουσίαση του νέου κύκλου του προγράμματος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20/10 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα παιδείας κ. Κοσμά Γυμνόπουλου του Διευθυντή του σχολείου κ. κ. Αθανάσιου Ζαρογιάννη και πολλών μαθητών.

“Η ανακύκλωση  θεωρείται βασικός πυλώνας της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, ” δήλωσε ο Δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι “…δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία αυτή, εντάσσοντας την για 5η συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία του Δήμου μας.”

“Οι μαθητές, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά με στόχο η νέα γενιά να ενστερνιστεί τις αρχές της ανακύκλωσης, πιστεύοντας πως ένα παιδί που από πολύ μικρή ηλικία εξοικειώνεται στη διαδικασία αυτή, θα γίνει ένας συνειδητοποιημένος πολίτης που θα προστατεύει το περιβάλλον.”

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, για το εξαιρετικό έργο τους και την διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Από εδώ και πέρα αναλαμβάνει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία, με οργανωμένα δρομολόγια κάθε εβδομάδα.”

“Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε. (ανακύκλωση μπαταριών) και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».”

“Σας καλώ όλους να γίνετε μέλη στο FOLLOWGREEN του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και να ενισχύσετε την προσπάθεια των μαθητών μέσω της δημοτικής πλατφόρμας, δωρίζοντας πόντους στο σχολείο της επιλογής σας.”

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».


Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, θα συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετούνται εντός των σχολικών μονάδων.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία διαγωνισμού

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/contest, όπου είναι προσβάσιμη σε όλους.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα, για τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας, να δωρίσουν έως 100 πόντους μηνιαίως, στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.
Υπενθυμίζουμε, πως στον Σχολικό Μαραθώνιο 2021-2022, τα αποτέλεσμα των σχολείων που συμμετείχαν ήταν εντυπωσιακά ξεπερνώντας κάθε άλλη χρονιά, καθώς συλλέχθηκαν 34.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών από 2.986 μαθητές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.