Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αναρτήθηκε στις 25/11/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου δράσεις ενημέρωσης του κοινού από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά σε τρία κεντρικά σημεία του Δήμου μας συγκεκριμένα στην Πλατεία Επταλόφου, στην Πλατεία Τσομπάνογλου Μενεμένης και στον Οικισμό του Αγίου Νεκταρίου.

Διανεμήθηκε έντυπο υλικό με χρήσιμες πληροφορίες και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας και Συμβουλευτικών Κέντρων κοινωνικής στήριξης των Γυναικών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε μεταξύ άλλων «Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών είναι πιο πολλά από ποτέ, ο σημερινός «εορτασμός» έχει ιδιαίτερη σημασία. Με τις Κοινωνικές Δομές μας και με την δράση αυτή προσπαθούμε να ενημερώσουμε, να ενεργοποιήσουμε, να ενδυναμώσουμε και να στηρίξουμε τις γυναίκες που απειλούνται από ψυχολογική ή σωματική βία.  Υπάρχει λύση, ο κύκλος της σιωπής και του φόβου πρέπει να σπάσει».