Περιπατητική ξενάγηση στον Άγιο Νεκτάριο

Αναρτήθηκε στις 6/06/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

O Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Τσιτιρίδη με τίτλο «Οι τσιγγάνοι της Θεσσαλονίκης» (Εκδόσεις Μέθεξις), πραγματοποίησε βιωματική περιπατητική ξενάγηση στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος), την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00.

Τα ινδικά νεκροταφεία, αποτέλεσαν την έναρξη της περιπατητικής ξενάγησης, η οποία έχει ως στόχο τη γνωριμία της περιοχής του Δενδροποτάμου-οικισμός Αγίου Νεκταρίου- και των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτή, με το ευρύτερο κοινό της πόλης. Πολύτιμος οδηγός της διαδρομής αυτής αποτέλεσε  το βιβλίου του Γιώργου Τσιτιρίδη. Τα σημεία της διαδρομής επιλέχθηκαν με στόχο να αναδείξουν την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της περιοχής και των κατοίκων Ρομά σε μία προσπάθεια πρόληψης του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά, καταπολέμησης στερεοτύπων και διακρίσεων και ισότιμης πρόσβασης τους στην κοινωνία.

Η διαδρομή κατέληξε στο 5ο διαπολιτισμικό σχολείο του Δήμου όπου μετά το κέρασμα του δήμου στους συμμετέχοντες, ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Το βιβλίο προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου. Τη δράση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού κα Αγγελική Σεμερτζίδου  και η Πρόεδρος της κοινότητας Μενεμένης κα. Αναστασία Παλληκαρίδου. Το Σύλλογο Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου εκπροσώπησε η κα. Μαριάννα Δήμου, την ΑΜΚΕ REVMA η κα. Γεωργία Καλπαζίδου και το Φάρο του Κόσμου ο κ. Παρασκευάς Σελίμ.

Η υλοποίηση της ξενάγησης έγινε από την πολιτιστική εταιρεία dot2dot. Τους ευχαριστούμε πολύ.