Ποδηλατική δράση στο δήμο μας.

Αναρτήθηκε στις 9/09/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνδιοργανώνει μαζί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση» και μελών και του συλλόγου «Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας», δράση εκπαίδευσης παιδιών ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο πρώην Στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους, ώρες: 11:00 – 13:30 και 18:00 – 20:30 (και τις δύο Κυριακές).

Στόχοι της εκπαίδευσης στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου είναι η πρόληψη ατυχημάτων καθώς και η ενθάρρυνση της χρήσης του. Το ποδήλατο αποτελεί ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα ενός ατόμου που επιλέγει έναν υγιή και οικολογικό τρόπο ζωής.

Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου με την προϋπόθεση της επιτόπιας φυσικής παρουσίας και της γραπτής συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους, καθώς περιορισμένος μόνο αριθμός ποδηλάτων και κρανών θα είναι διαθέσιμος για δανειστική χρήση. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν «Διπλώματα Ποδηλάτη» στους συμμετέχοντες. Ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΝΟΔΙΑΣ θα βρίσκονται και διασώστες.