Πραγματοποι΄ήθηκε εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής

Αναρτήθηκε στις 13/09/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Με ενθουσιασμό, ενδιαφέρον για μάθηση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα παιδιά μας συμμετείχαν στην δράση εκπαίδευσης στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου,στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021.

Μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσεο Δήμος μας σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση» και μελών και του συλλόγου «Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας».  

Στόχοι της εκπαίδευσης ήταν και είναι τα παιδιά να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και στο πώς πρέπει να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο με το πρώτο τους όχημα, το ποδήλατο.

 Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Απόστολος Φουκίδης βρέθηκε στην πετυχημένη εκπαιδευτική εκδήλωση και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης καθώς αφορά την ενημέρωση και  την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.

Σας προσκαλούμε στην δεύτερη δράση μας για την εκπαίδευση στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο πρώην Στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους, ώρες: 11:00 – 13:30 και 18:00 – 20:30.

Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου με την προϋπόθεση της επιτόπιας φυσικής παρουσίας και της γραπτής συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους, καθώς περιορισμένος μόνο αριθμός ποδηλάτων και κρανών θα είναι διαθέσιμος για δανειστική χρήση. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν «Διπλώματα Ποδηλάτη» στους συμμετέχοντες. Ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΝΟΔΙΑΣ θα βρίσκονται και διασώστες.