Πραγματοποιήθηκαν σχολικές γιορτές λήξης του σχολικού έτους-αποφοίτησης στο Δήμο μας.

Αναρτήθηκε στις 15/06/2023, στην κατηγορία Παιδεία

Πραγματοποιήθηκαν τελετές λήξης σχολικού έτους-αποφοίτησης σε σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Στο 1ο Δημοτικό Μενεμένης πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης δημοτικού παρουσίασαν πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού το οποίο είχε αποσπάσει το 1ο βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό με τίτλο «Ποντιακός ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν και μέλλον». Ο Δήμαρχος συνεχάρη τη διευθύντρια κ. Ειρήνη Ταϊλίδου, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πολύ σημαντική θεματολογία με θέμα την αναπαράσταση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.  

 Στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» οι μαθητές και η Νεανική Ορχήστρα Μενεμένης του Παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων στη Μενεμένη (καθηγητής ο κ. Κώστας Γεκουσίδης) παρουσίασαν μία εξαιρετική ανθολογία από έργα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου συνεχάρη το Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δάμη, τους εκπαιδευτικούς, το Σύλλογο Γονέων, τους μαθητές και τις μαθήτριες και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, στο πολύ σημαντικό του μουσικό και κοινωνικοπολιτικό έργο και ενημέρωσε το ακροατήριο ότι με εισήγησή του και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετονομάσθηκε το Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων σε «Μίκης Θεοδωράκης» σε ένδειξη τιμής προς τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

 Στο 3ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων (Φιλλίπου) οι μαθητές αποχαιρέτισαν την εφετινή (2022-2023) σχολική χρονιά με μία ιδιαίτερη εκδήλωση και δέχθηκαν τις θερμότερες ευχές από το Δήμαρχο για επιτυχία στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και για καλή σταδιοδρομία.