Πραγματοποιήθηκε άλλη μία δενδροφύτευση στο στρατόπεδο “Μέγας Αλέξανδρος”

Αναρτήθηκε στις 21/03/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και το Τμήμα Πρασίνου & Περιβάλλοντος της Δ/νσης Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, με την εθελοντική συμμετοχή του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών πραγματοποίησε σήμερα Τρίτης 21/03 μία ακόμη δενδροφύτευση στο χώρο του Στρατοπέδου «Μεγάλου Αλεξάνδρου». Στη δενδροφύτευση φυτεύθηκαν ογδόντα επτά (87) δενδρύλλια, καλλωπιστικών και οπωροφόρων φυλλοβόλων ειδών (αμυγδαλιές και κυδωνιές) σε μία αδιάκοπη προσπάθεια για αύξηση του υψηλού αστικού πρασίνου, με επιμέρους στόχο τη δημιουργία αλσυλλίων φυλλοβόλων δένδρων ανάμεσα στα υφιστάμενα δασικά αλσύλλια κωνοφόρων σε ελεύθερους χώρους του στρατοπέδου «Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Στη δράση παρέστη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλειος Μανωλόπουλος, Καθαριότητας Γεώργιος Κουσίδης και Οικονομικών Μαρία Αποστολίδου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Καραμπέρας και Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, τα μέλη του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και ο κ. Άρης Μπιτσώρης, π. Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κορδελιού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών εορτάζεται 52 χρόνια (δηλαδή από το 1971) την πρώτη ημέρα της άνοιξης, η οποία συμπίπτει και με την έναρξη της εαρινής ισημερίας, ως «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας».

Η προσπάθεια για την αύξηση του πρασίνου και ιδιαίτερα του αστικού πρασίνου είναι πρωταρχικός στόχος γιατί είναι απαίτηση της κοινωνίας και επιτακτική ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος ενάντια στην κλιματική αλλαγή και για την ενίσχυση της αειφορίας.

Η πρόκληση να μετατρέψουμε το στρατόπεδο «Μεγάλου Αλεξάνδρου» σε έναν πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρο το Δήμο, ενισχύοντας και την εθελοντική δράση, γίνεται προοπτική που αντιμετωπίζεται με ζήλο και μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης εκπληρώνοντας μία από τις υποχρεώσεις μας απέναντι στις επόμενες γενιές.