Πραγματοποιήθηκε η διαδημοτική ποδηλατοβόλτα

Αναρτήθηκε στις 19/09/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Πραγματοποιήθηκε η δράση της Ποδηλατοβόλτας και της βιωματικής εκπαίδευσης παιδιών στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Οι δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, διαδημοτική ποδηλατοβόλτα με αφετηρία τα δημαρχεία των δήμων Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και το πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» και σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» όπου η Α.Μ.Κ.Ε. «ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση» υλοποίησε επιτυχώς τη δράση βιωματικής εκπαίδευσης παιδιών στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

Συμμετείχαν δωρεάν πολλά παιδιά ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου και των 3 Δήμων τα οποία  εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό σκέλος, το οποίο έλαβε χώρα σε πάρκο ποδηλατικής αγωγής που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε προσωρινά από την ΕΝΟΔΙΑ στο πρώην Στρατόπεδο «Μ. Αλεξάνδρου».

Στόχοι της εκπαίδευσης στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου είναι η πρόληψη ατυχημάτων καθώς και η ενθάρρυνση της χρήσης του. Το ποδήλατο αποτελεί ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα ενός ατόμου που επιλέγει ένα υγιή τρόπο ζωής. Αυτό αφορά με άμεσο τρόπο τα παιδιά που διαμορφώνουν τις συνήθειές τους, αλλά και τους γονείς τους, οι οποίοι με τη φυσική παρουσία και συναίνεσή τους, συμμετείχαν με έμμεσο τρόπο στην πρωτοβουλία.

To Followgreen του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, τοποθετώντας εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια για τους μικρούς ποδηλάτες με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Εμμανουήλ Ιωαννίδης , η αντιδήμαρχος αθλητισμού Κορδελιού – Ευόσμου κα. Μαρία Γαβαλά και ο Αντιδήμαρχος Παύλου Μελά Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Εθελοντισμού κ. Σάκης Λαζαρίδης.

Σημειώνεται πως τη δράση των 3 δήμων με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου, στήριξε η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα «Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ» ενώ την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης παρείχε η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης.